Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w Holandii

Ogród w Holandii

agata_chrosc... 21:14, 31 maj 2013

waska napisał(a)
Pięknie u ciebie też lubię twój ogród

Bardzo mi miło Wasko! Dawno Cię nie było. Zajrzę co tam u Ciebie słychać
baraga1904 21:17, 31 maj 2013

....czytałam komentarz...zgadzam się w zupełności...jeszcze nam Polakom bardzo daleko historia, niestety, jak kula u nogi za bardzo nam ciąży i brak śmiałych kroków naprzód bo przecież kreatywoności nam nie brak...
...pozdrawiam ciepło
agata_chrosc... 21:38, 31 maj 2013

baraga1904 napisał(a)
....czytałam komentarz...zgadzam się w zupełności...jeszcze nam Polakom bardzo daleko historia, niestety, jak kula u nogi za bardzo nam ciąży i brak śmiałych kroków naprzód bo przecież kreatywoności nam nie brak...
...pozdrawiam ciepło

A to cieszę się , że masz podobne zdanie I zgadzam się, że wiele tłumaczy złą historia. ale może pora z nią zerwać? pozdrawiam ciepło
bociek 08:05, 02 cze 2013

Agatko, nie martw sie warzywami, nie masz na to wplywu. U moich tesciow wszystko gnije, woda na dzialce stoi Truskawek nie ma, a tu ciagle zapowiadaja deszcze

Za to masz przecudne czosnki i biale szafirki (niesamowite, ze jeszcze kwitna).

A to zdjecie to mistrzostwo swiata

I sliczne kloniki masz
Anita1978 08:15, 02 cze 2013

Mi to zdjęcie też się podoba strasznie
JulkAd 18:27, 02 cze 2013

agata_chroscicka napisał(a)
Z irysami współgrają czosnki. Już niemal samotne na słonecznej rabacie bo tulipany z dnia na dzień sie kurczą

Agatko zaczęłam chorować na czosnki.....widzę je wszędzie...a na tym zdjęciu czego liście widać przed czosnkami? Miłego popołudnia ....
....wracam czytać, bo zaległości mi się zrobiły

pnąca Schneewitchen w ubiegłym roku tylko sie rozkrzewiała, nie miała ani jednego kwiatka. Za to w tym, prosze bardzo:

.....a czytałam, że róże pnące lubią być prowadzone poziomo, bo wtedy wypuszczają więcej pąków....spotkałaś się z taką opinią?

Ja to w kwestii warzywnika całkowicie zielona jestem i czekam co z tego będzie pozdrowienia

.....ja Agatko, tym bardziej, "zielonego" o warzywach pojęcia nie mam...posiałam tylko zioła do skrzynki po owocach i cieszę się, że wzeszło....a i skusiłam się na kilka krzaków malin i truskawek na powierzchni wielkości dużego stołu....czekam, bo widać, że cosik z tego będzie....choćby kilka szklaneczek owoców już cieszyć będzie
agata_chrosc... 20:34, 02 cze 2013

bociek napisał(a)
Agatko, nie martw sie warzywami, nie masz na to wplywu. U moich tesciow wszystko gnije, woda na dzialce stoi Truskawek nie ma, a tu ciagle zapowiadaja deszcze

Za to masz przecudne czosnki i biale szafirki (niesamowite, ze jeszcze kwitna).

A to zdjecie to mistrzostwo swiata

I sliczne kloniki masz

dzięki Boćku za pocieszenie Tak bardzo to się nie martwię. Dzis zauważyłam, ze pomidor jeden ma kilka kwiatków, to chyba oznacza że jest szansa na pomidory
agata_chrosc... 20:34, 02 cze 2013

Anita1978 napisał(a)
Mi to zdjęcie też się podoba strasznie

Anitko, te czosnki po prostu fotogeniczne są
agata_chrosc... 20:40, 02 cze 2013

JulkAd napisał(a)

.....ja Agatko, tym bardziej, "zielonego" o warzywach pojęcia nie mam...posiałam tylko zioła do skrzynki po owocach i cieszę się, że wzeszło....a i skusiłam się na kilka krzaków malin i truskawek na powierzchni wielkości dużego stołu....czekam, bo widać, że cosik z tego będzie....choćby kilka szklaneczek owoców już cieszyć będzie

Julita,
zaczynając o d początku - pod czosnkami jest agastache czyli zdaje się kłosownik to sie nazywa. Posadzony jak cała reszt a tej rabaty w zeszłym roku, w tym roku jest dużo większy i zakrył mi nawet kilka jeżówek. Trzeba będzie tam poprzesadzać oczywiście
Następne - dobrze czytałaś. Koniecznie trzeba pnace róże jakby rozpiąć na rusztowaniu czyli gółwne pędy jak najbardziej poziomo. wtedy wypuszczają dużo pędów bocznych i na nich sa właśnei kwiaty. Te ze zdjęcia to jest końcowy fragment takiego właśnie pędu bocznego. A cały krzak wygląda tak:

i po trzecie - mój warzywnik też powierzchni stołu nie przekracza i to raczej średniego niż dużego. Bardzo jestem ciekawa co z niego wyjdzie z warzywnika oczywiście, nie ze stołu
pozdrowienia
JulkAd 20:47, 02 cze 2013

Dzięki Agatko