Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Gardenarium"

Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 21:26, 27 paź 2011

Do góry
gardenarium napisał(a)

Danusiu już raz pisałam Maja jest też w internecie. Wpisujesz adres www.tvnmeteo.pl i jak się otworzy to u góry na pasku klikasz na ,,Magazyny" a potem już na Maję. Wygodnie oglądac w internecie bo nie ma wyznaczonych godzin. Co tydzień wstawiają nowy odcinek a do tego są również stare odcinki. Zawsze można do nich wrócic a w telewizji już nie.Pozdrawiam.

A jest odc.277 ?

Nie ma

Szukałem kilka razy
Rośliny do cienia, cieniste rabaty 21:25, 27 paź 2011

Do góry
Przy drzewach się podkasza albo nozycami akumulatorowymi, albo ręcznymi, odrzuca trawę dalej i kosiarka zbiera i przy drzewach nie trzeba już tak wywijać.
Rośliny do cienia, cieniste rabaty 21:24, 27 paź 2011

Do góry
Ewka42 napisał(a)
koszenie co 4 dni......grabić bardzo lubię, ale koszenie miedzy drzewami wymaga czasu, więc w moim przypadku - jestem realistką, nie mam szans.

Dletego trzeba kosić częściej, wtedy szybciutko to leci jak nie wiem Bo trawa krótka.
Boćkowe perypetie ogrodkowe 21:23, 27 paź 2011

Do góry
Cyknij fotkę Ciekawa jestem sośnicy.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 21:22, 27 paź 2011

Do góry
popcarol napisał(a)
Jejuu ale u Ciebie pięknie Danusiu!

Nie wiedziałam że te wisienki takie duże rosną! Ale to tylko korona, czy pień - szczepione są chyba - też trochę rośnie??
pozdrówka

Korona osiąga średnicę około 3 metry. Pień grubieje, a wysokośc zostaje taka sama.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 20:58, 27 paź 2011

Do góry
gardenarium napisał(a)

Danusiu już raz pisałam Maja jest też w internecie. Wpisujesz adres www.tvnmeteo.pl i jak się otworzy to u góry na pasku klikasz na ,,Magazyny" a potem już na Maję. Wygodnie oglądac w internecie bo nie ma wyznaczonych godzin. Co tydzień wstawiają nowy odcinek a do tego są również stare odcinki. Zawsze można do nich wrócic a w telewizji już nie.Pozdrawiam.

A jest odc.277 ?

Są odcinki od 325 do345 i jakieś bez numerów
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 20:48, 27 paź 2011

Do góry
gardenarium napisał(a)
Jesienna ozdoba

a co to za czarnulka?pokaż bliżej, proszę
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 20:46, 27 paź 2011

Do góry
Hortensje "Silver Dollar" mają bardzo ładne żółte liście

Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 20:45, 27 paź 2011

Do góry
Dorzucam jeszcze troszkę jesieni

Wiśnie "Umbraculifera" jeszcze zielone

Ogród Sylwii od początku :) 20:43, 27 paź 2011

Do góry
gardenarium napisał(a)
Syla, potem doczytałam o podtopieniu, pokaż zdjęcie tych tujek. To pylenie może się brać z kory, a masz to na pniu tujek?

Zrobię jutro zdjęcie i zamieszczę , natomiast pylenie białego mam na korze i tylko na korze w dwóch różnych miejscach, również jutro zrobię fotografię , tak będzie najlepiej ...... dziękuję za zainteresowanie, bardzo .....

Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 20:41, 27 paź 2011

Do góry
Bogdzia napisał(a)

A jest odc.277 ?
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 20:40, 27 paź 2011

Do góry
BEATA_S napisał(a)

Jejuuuu, u Ciebie Danuś nawet liście spadają na komendę
Normalnie jakbyś je do zdjęcia rzuciła

Dobre Teraz leci dąb czerwony i platan od Wiesi i klon od strony furtki, a przy stawie tulipanowiec
Ogród Sylwii od początku :) 20:38, 27 paź 2011

Do góry
Syla, potem doczytałam o podtopieniu, pokaż zdjęcie tych tujek. To pylenie może się brać z kory, a masz to na pniu tujek?
Ogród Sylwii od początku :) 20:35, 27 paź 2011

Do góry
gardenarium napisał(a)

Thuje od środka intensywnie rudzieją .... normalnie się załamuję , jednym słowem rzecz ujmując .....

Pytanko ..... mam pleśń , grzyba ???? ... Bo już głupieję od tego wszystkiego

Syla, gubi stare igły, które są w ciemnościach i zagęszczeniu. To normalna sprawa.
Poczyść i wybierz ze środka jak Ci się chce, albo otrzep delikatnie czesząc rękami do góry (ważne do góry, żeby gałązek nie połamać) i tyle

Ok .... dostosuję się do rady oczywiście , że mi się chce , ale pozwól , że jutro zrobię zdjęcie i zamieszczę , tak dla świętego spokoju i lekkiego snu ..... dobrze ???
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 20:32, 27 paź 2011

Do góry
gardenarium napisał(a)
Dzisiaj miałam ciężki dzień, tyle ludzi się przewinęło...głowa aż mi pęka..
Ciężka praca umysłowa tym razem poza tym. Ale nic to, wytrzymam

Mam telewizję naprawioną Znowu Maję mogę oglądać

A ogródek znowu nabrał barw dzięki liściom.

Jejuuuu, u Ciebie Danuś nawet liście spadają na komendę
Normalnie jakbyś je do zdjęcia rzuciła

Trzymam kciuki Danusiu, dasz radę! Jutro będzie piękny dzień
Pelargonia zwisajaca biala 20:31, 27 paź 2011

Do góry
Ja nie mam, kiedyś kopawał pełną, ale pojedyncze chyba obficiej kwitną.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 20:27, 27 paź 2011

Do góry
Jesienna ozdoba

Buk nie jest teraz taki czerwony jak wiosną, ale niedługo zrobi się miedziano-złoty.

Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 20:23, 27 paź 2011

Do góry
Dzisiaj miałam ciężki dzień, tyle ludzi się przewinęło...głowa aż mi pęka..
Ciężka praca umysłowa tym razem poza tym. Ale nic to, wytrzymam

Mam telewizję naprawioną Znowu Maję mogę oglądać

A ogródek znowu nabrał barw dzięki liściom.

Nadzieja na spełnienie marzeń 20:02, 27 paź 2011

Do góry
butterfly napisał(a)

Chciałabym wykorzystać wierzbę Hakuro lub trzmielinę Emerald Gold - obie muszą zmienić miejsce obecnego pobytu

Całkiem z lewej stronie, przy ogrodzeniu 2 wiśnie `Umbraculifera` - tu specjalne podziękowania dla Sylwii

Wierzby nie sadź, trzmielinę tak - jest zimozielona i tak się nie starzeje i nie choruje. Zawijasek z trzmieliny z lewej trzeba troszkę podprostować, żeby taki "pijany" nie był. A może aż tak nie wybrzuszać tej rabaty.
5 miskantów przed stożkami - za wysokie, raczej turzyce z tych średnich co ja teraz sadziłam sobie.

2 kule z bukszpanu bliżej żywopłociku, na pograniczu tych dwóch kolorów i tojeść jest niska więc z przodu a żurawki żółte z tyłu. I będzie dobrze.

Po prawej, gdzie funkie - tu by się miskanty wyższe przydały w tylu - najlepiej Morning Light, jest taki delikatny i srebrny.

Pewnie za późno już radzę, bo stronki jeszcze przede mną
Ogród Sylwii od początku :) 19:53, 27 paź 2011

Do góry
Syla napisał(a)

Thuje od środka intensywnie rudzieją .... normalnie się załamuję , jednym słowem rzecz ujmując .....

Pytanko ..... mam pleśń , grzyba ???? ... Bo już głupieję od tego wszystkiego

Syla, gubi stare igły, które są w ciemnościach i zagęszczeniu. To normalna sprawa.
Poczyść i wybierz ze środka jak Ci się chce, albo otrzep delikatnie czesząc rękami do góry (ważne do góry, żeby gałązek nie połamać) i tyle
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies