Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część I

Ogród nie tylko bukszpanowy - część I

Sebek 21:26, 27 paź 2011

gardenarium napisał(a)

Danusiu już raz pisałam Maja jest też w internecie. Wpisujesz adres www.tvnmeteo.pl i jak się otworzy to u góry na pasku klikasz na ,,Magazyny" a potem już na Maję. Wygodnie oglądac w internecie bo nie ma wyznaczonych godzin. Co tydzień wstawiają nowy odcinek a do tego są również stare odcinki. Zawsze można do nich wrócic a w telewizji już nie.Pozdrawiam.

A jest odc.277 ?

Nie ma

Szukałem kilka razy
Gardenarium 21:32, 27 paź 2011

A czarnulka to taka czarna dynia ozdobna, mam tylko to zdjątko, może jutro

Instagram Ogrodowiska
Matka 21:42, 27 paź 2011

monteverde 23:02, 27 paź 2011

jak pięknie stożki wyglądają w kolorowych trawach
Martek 23:37, 27 paź 2011

Dla mnie liście podsypane ))
A te wiśnie to już je lubię ,uwielbiam grube pnie przy niskim wzroście chociaż 3 m to jeszcze nie tak znowu mało .Taka kulka cisowa 1,5 z grubym pniaczkiem mniam
Pięknie nadal Danusiu u ciebie ,pozdrawiam
Maria5 23:40, 27 paź 2011

Witaj Danusiu !
Już nie raz to słyszałaś że masz cudowny ogród , ale wiem , dla mnie niedościgniony.
Będę u ciebie podziwiać prześliczne kule i stożki bukszpanowe no i hortensje też moje ulubione .
Może do wiosny dam radę przeczytać cały twój wątek ?
Podziwiam wiedzę,pracę jaką wkładasz w wygląd twojego królestwa
Wieloszka 09:27, 28 paź 2011

Jak tak człowiek przyjdzie do pracy i nie wie, w co ma ręce włożyć, to powinien zacząć od obejrzenia fotek Twojego ogrodu... Balsam dla duszy, uczta dla oczu, ukojenie nerwów, no i zastrzyk inspiracji dla wyobraźni! Od razu inaczej zaczyna się dzień !
A tak a propos tego zastrzyku - w wątku u Olgi napisałaś, że polecasz lawendę, zamiast kocimiętki - ale co posadzić na gliniastej, mokrej ziemi (mimo odwodnienia), gdzie wcześniej lawenda po prostu zgniła? Czy wystarczyłoby wykopać pod sadzenie większe dołki i nasypać dobrej ziemi (no właśnie, jaka to ta zasadowa, dobra ziemia, dla lawend) ???
Syla 16:24, 28 paź 2011

Zaglądnij do mnie proszę .... Załączyłam zdjęcia thuji ....

https://www.ogrodowisko.pl/watek/113-ogrod-sylwii-od-poczatku?page=483#post_4826

założyłam również wątek o chorobach żywotników

https://www.ogrodowisko.pl/watek/1128-choroby-zywotnikow
Gardenarium 19:47, 28 paź 2011

Już bylam Syla

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 19:49, 28 paź 2011

Wieloszka napisał(a)
Jak tak człowiek przyjdzie do pracy i nie wie, w co ma ręce włożyć, to powinien zacząć od obejrzenia fotek Twojego ogrodu... Balsam dla duszy, uczta dla oczu, ukojenie nerwów, no i zastrzyk inspiracji dla wyobraźni! Od razu inaczej zaczyna się dzień !
A tak a propos tego zastrzyku - w wątku u Olgi napisałaś, że polecasz lawendę, zamiast kocimiętki - ale co posadzić na gliniastej, mokrej ziemi (mimo odwodnienia), gdzie wcześniej lawenda po prostu zgniła? Czy wystarczyłoby wykopać pod sadzenie większe dołki i nasypać dobrej ziemi (no właśnie, jaka to ta zasadowa, dobra ziemia, dla lawend) ???

O to już inna sprawa, rzeczywiście. Trzeba byłoby przekopać rów z piaskiem i kompostem, żeby była na podwyższeniu. I dopiero sadzić, a jak nie - kocimiętka pozostaje

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies