Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "brzozy"

Zastąpienie drzewa 20:02, 03 kwi 2017

Do góry
Ciężko doradzać w oderwaniu od całego ogrodu. Może jakieś zdjęcie wstawisz? Jeśli chodzi o szybkość wzrostu to u mnie przoduje grujecznik. Śliwy wiśniowe rosną szybko. I brzozy. Jeśli zapewnisz dobre warunki to każde z nich szybko wypełni lukę. Doczytaj tylko o tej 'zatrutej' glebie - może jest jakiś zalecany okres karencji na sadzenie w tym samym miejscu.
Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 14:40, 03 kwi 2017

Do góry
AniMa napisał(a)
Przerobiona rabata pod oknami kuchennymi - tu jest patelnia a potrzebuję jakiś wypełniaczy....

chyba już z lekka za duże liście czosnków:

rabata brzozawa z czosnkami i tulipkkami...tu miały dojść różne kulki, brzozy i trawy....

Zeszłoroczna runianka za 6zł - kwitnie

Piękny nowy awatar

Czosnki faktycznie już takie giganty!!Co to masz za odmiany?
Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 14:02, 03 kwi 2017

Do góry
Przerobiona rabata pod oknami kuchennymi - tu jest patelnia a potrzebuję jakiś wypełniaczy....

chyba już z lekka za duże liście czosnków:

rabata brzozawa z czosnkami i tulipkkami...tu miały dojść różne kulki, brzozy i trawy....

Zeszłoroczna runianka za 6zł - kwitnie
Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 13:44, 03 kwi 2017

Do góry
Z prac piątkowo - sobotnich, po których padłam choć nie wykonałam planu:
-posiana trawka na miejscu pod hamak
-usunięta darń i przekopane rabaty na froncie, na których miały być brzozy....
-przekopana rabata pod oknami kuchennymi - dosadzone 3 kulki - inne niż bukszpanowe (tuja danica, trzmielina i tawuła) - hakone na tej rabacie żyje!!!
-usunięta darń i przekopana rabata przy tarasie, która była półkołem teraz jest prostokątem - niestety rośliny nie zmienione, bo na razi koncepcyji brak....
-przekopane bukszpaniki w obwódce przy magnolii powder puff, przekopane kulki bukszpanowe, podzielone i wsadzone żurawki citronelle, wsadzone kornwalniki, wsadzone szczątki ciemiernika (a był taki ładny)
-przesadzona mozga trzcinowa (juz pięknie rośnie)
-przesadzone 3 krzewy ozdobne NN-wyplewione kilka metrów tuj, które jeszcze nie doczekały się kory
-spalone trawy
-taras wysprzątany
-zrobione poidełko dla ptaków...
-wszystko podlane
...niestety młody trawnik jeszcze nie skoszony i niestety zarasta już chwastami....

2 Pytania:
1: Czy mogę taki młody - jeszcze nie koszony trawnik popryskać na dwuliścienne chwasty?????
2 Czy liście czosnków już przycinać i na jaką długość?????
Wymarzony sielankowy ogród..... 10:42, 03 kwi 2017

Do góry
zawitka napisał(a)
Witaj burza mózgów u Ciebie ,fajnie jak się tworzy ogród od nowego bo oprócz brzozy nic nie przeszkadza.będę zaglądać jak idzie robota i wspierać .Pomalutku dojdziecie do pięknego ogrodu przy pomocy Ogrodowiska----zyczę sukcesów

Bardzo dziękuję, powolutku idziemy do przodu, jak już wyznaczymy wszystko, to zaczną się przyjemności nasadzeńKażda rada jest na wagę złota, każdy ma inne spojrzenie i to wszystko daje dużo do myślenia
Wymarzony sielankowy ogród..... 10:11, 03 kwi 2017

Do góry
Witaj burza mózgów u Ciebie ,fajnie jak się tworzy ogród od nowego bo oprócz brzozy nic nie przeszkadza.będę zaglądać jak idzie robota i wspierać .Pomalutku dojdziecie do pięknego ogrodu przy pomocy Ogrodowiska----zyczę sukcesów
Tu ma być ogród :) 09:44, 03 kwi 2017

Do góry
Madzenka napisał(a)
Eksplozja wiosny dała Ci powera do działania. Przepiekne brzozy, uwielbiam te drzewa

Power został przytłumiony zapaleniem zatok niestety, marcowe słońce zawsze jest zdradliwe.

Weekend ogrodowo wykorzystany na maxa.
Tu ma być ogród :) 09:34, 03 kwi 2017

Do góry
Luki napisał(a)
Żeby było pięknie najpierw musi być pobojowisko, a to też warto pokazywać by inni widzieli, że samo się nie zrobiło piękne brzozy i duże na dodatek.

W sumie racja, cały weekend było tyranie, ale w głowie mam, że za parę lat, jak spojrzę z tarasu to wzrok się zatrzyma na szpalerze dorodnych grabów i to od razu daje ochotę do dalszej pracy.

Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 22:51, 02 kwi 2017

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Kasiu u mnie bez odkurzacza ani rusz.
Jesienia sprzatam liscie brzozy. Dwa lata temu nie mialam ani listka w zwirze wiatr wial ze wschodu i wszystkie polecialy w pole.
W 2016 wiatr od zachodu byly pod kazdym kamiorkiem, wiec byl czesto w uzyciu.

Np. Bazanty mi rozgrzebaly wszystkie grzadki ktore byly kora przykryte. Jak zmiesc kore z zwiru tylko odkurzaczem.

Odkurzacz musi miec duza moc bo inaczej nie bedzie ssal sisci czy kory.

no zobaczymy, mam pare miejsc ktore az sie proszą o odkurzacz, zobaczymy jak to działa
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 22:44, 02 kwi 2017

Do góry
Kasiu u mnie bez odkurzacza ani rusz.
Jesienia sprzatam liscie brzozy. Dwa lata temu nie mialam ani listka w zwirze wiatr wial ze wschodu i wszystkie polecialy w pole.
W 2016 wiatr od zachodu byly pod kazdym kamiorkiem, wiec byl czesto w uzyciu.

Np. Bazanty mi rozgrzebaly wszystkie grzadki ktore byly kora przykryte. Jak zmiesc kore z zwiru tylko odkurzaczem.

Odkurzacz musi miec duza moc bo inaczej nie bedzie ssal sisci czy kory.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:50, 02 kwi 2017

Do góry
ana_art napisał(a)

Co ile cm masz tam brzozy posadzone?
Krokusy to tak Ci się rozrosły czy nasadzenia kępkowe były po kilkanaście sztuk. Robią wrażenie
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 21:37, 02 kwi 2017

Do góry
Toszka napisał(a)

I nie myśl, że jestem taka zła - też zaczynałam od żagwinów, saxifragi i tysiąca pierdółek... niepotrzebnie wydane pieniądze, roslin już nie ma (niedobitki saxifragi zostały...), a pozostała myśl "szkoda było tych z pozoru drobnych pieniędzy, które jakby tak podliczyć to to była całkiem pokaźna kwota wyrzucona na... kompost

Toszko, ależ ja się w ogóle nie gniewam
Te duperele i tak bym kupiła, bo chciałam je wsadzić do donicy na taras. Ale brakło mi już sił, a saxifraga mi podpasowała. Pewnie pójdzie w kompost, ale na razie mnie oko cieszy
Oczywiście, z ramami macie racje. Tylko powolutku. Ja się muszę sama przekonać, że kcem...
Kupiłam wczoraj te wstrętne szmaragdy i już się zastanawiam, jak je zasłonić... haha!
Ale moje brzozy Youngii chyba dadzą radę je ozdobić.

Tawuły miałam. Słabo sobie radziły, więc się zraziłam. Wpradzie to było przed nawiezieniem czarnoziemu, więc muszę spróbować jeszcze raz.

Księżycowy... 16:30, 02 kwi 2017

Do góry
gobasia napisał(a)

Znaczy co...sok z brzozy?

Nie, ma fioła na ich punkcie. Podejrzewam, że ma fioła na punkcie różnych drzew z ciekawą korą, ale brzozy to jego numer 1
Księżycowy... 16:28, 02 kwi 2017

Do góry
Wendy79 napisał(a)
I to co Maciej lubi najbardziej

Znaczy co...sok z brzozy?
Tu ma być ogród :) 14:50, 02 kwi 2017

Do góry
Eksplozja wiosny dała Ci powera do działania. Przepiekne brzozy, uwielbiam te drzewa
Tu ma być ogród :) 10:52, 02 kwi 2017

Do góry
Żeby było pięknie najpierw musi być pobojowisko, a to też warto pokazywać by inni widzieli, że samo się nie zrobiło piękne brzozy i duże na dodatek.
Tu ma być ogród :) 10:32, 02 kwi 2017

Do góry
Sebek napisał(a)
Jak ja lubię brzozy zwłaszcza takie

ja też!
A Ty ponoć szukasz dla siebie?
Tu ma być ogród :) 10:25, 02 kwi 2017

Do góry
Jak ja lubię brzozy zwłaszcza takie
Tu ma być ogród :) 10:21, 02 kwi 2017

Do góry
ivo napisał(a)
Jakie piekne te brzozy i jakie wielkie ! To Doorenbosy ? Niech tylko listki puszczą to będzie cudnie .

Iwonka, przynajmniej kupowałam je jako Doorenbosy
Tu ma być ogród :) 10:13, 02 kwi 2017

Do góry
Jakie piekne te brzozy i jakie wielkie ! To Doorenbosy ? Niech tylko listki puszczą to będzie cudnie .
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies