Masz racje Danusiu, popatrzyłam i faktycznie nir ma sensu takie mieszanie, odzielenie rabat chciałam zrobić albo kostka, albo poprze ekobordy,
no i patrząc na te rabaty to faktycznie troche takie długie jamniki.
Niestety ta cześc pólnocno wschodnia od garażu będzie musiała zostac wąsak bo ma tam być możliwośc przejazdu (niektóre przyłącza mamy na dole działki i w razie awarii musi byc jakiś dojazd), pozmieniałam troche wygląd rabat moze isć w tym kierunku?
Zastosowałam dwie podniesione rabaty, nie będą onie jakoś bardzo wysokie ale zawsze mozna je uwypuklic nasypaniem ziemi.. tak myślę
A i to mejsce na basen to narazie tak sobie tam jest, sami nie wiemy czy go wogóle chcemy, najprawdopodobniej skonczy sie tak że będzie tam miejsce na jakąś altankę, samotnię wśrod pięknych roślin, pod dębem. Bp [rzeciez rozkładany basem możemy rozłożyć wszędzie a taka samotnia to fajna sprawa, tylko że to będzie miejsce gdzie będą przebiegać rury z glikolem, i nie wiem co będzie tam można posadzić i to chyba będzie włąsnie to miejsce na działce za które będe mogła sie zabrać najpóźniej wiec jest czas na myslenie.
Tutaj umieszczamy te rośliny, których pozbyliśmy się z ogrodów ponieważ nieestetycznie wyglądają, a nawet szpecą ogród. Ważne, żeby takich roślin było w ogrodzie jak najmniej.
Jeśli je lubimy, musimy ze zdwojoną troską, przewidując możliwe szkodniki i choroby pryskać, prowadzić profilaktykę, dać dobre warunki, przede wszystkim obserwować.
Abiko, a jakie to są róże, bo sposób cięcia zależy od tego.
Danusiu, naprawdę nie wiem. Kupiłam to w szkółce, pięnna, miała mieć czerwone kwiaty, ale miała karteczkę papierową, która już zniknęła Teraz zapisuję odmiany w notatniku Nic mi nie mówili o przycięciu, hmm zrobię zdjęcie i wstawię wieczorem
O widzisz Danusiu, znalazłam nazwy, które kupiłam i mi nie kwitły
1. Amadeus czerwoną
2. Lovely Fairy
3. Sympathie