Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Jeśli chcesz być człowiekiem szczęśliwym zostań ogrodnikiem :-) w Koszalinie 07:06, 03 maj 2013

Do góry
Na dzień dobry - bratek rogaty

Ogród Ginger 06:12, 03 maj 2013

Do góry
Pytałaś u Ani asc o rozmnażanie lilii. Tak mnożą się. Zależy od odmiany, jedne mniej jedne bardziej,
A teoretycznie chyba każda cebulka po kwitnieniu rozdziela się na 2, i od każdej łuski też można uzyskać młode cebulki. Dorastają w zależności od miejsca i zasobności gleby w 2- 3 lata i już kwitną,
Nawet na łodydze niektóre lilie miewają cebulki przybyszowe. Po przekwitnięciu ułamywałam pęd w połowie, wsadzałam do ziemi i też wytwarzały się cebulki, albo i nie .

Poznajemy ptaki 05:37, 03 maj 2013

Do góry
Bogdziu, bezmyślność ludzka, nie zna granic, wielka szkoda, bo wiem jak cieszyłaś się że przylatują do Ciebie i pokazywałaś zdjęcia. Wiem że są strasznie płochliwe, sam próbowałem u siebie zrobić i nie jest to łatwe. Może przyciągniesz je swoją osobą. Pokażę dziś nową książkę, bardzo mi się podoba, trochę się wahałem czy kupić ale nie żałuję. Pięknie wydana i dobrze zrobiona na ładnym papierze i tylko 13 $.

Tego Haus finch'a widziałem na jabłonce gdy wracałem ze sklepu.

Mariusz, te dwa pierwsze które już pokazałem są śliczne, czyli Red-winged i Yellow-headed Blackbird, reszta jest bez kolorowych dodatków. Dziś Brewer's Blackbird jest cały czarny ale w słońcu mieni się cały na zielono jak nasz szpak.

Ogródek Anity 01:34, 03 maj 2013

Do góry
Witaj Anito,
wpadłam rozejrzeć się u ciebie. Okolice masz piękna, choć i ja mam las i do rzeki niedaleko ale takich widokowych miejsc z piaskowymi górkami nie mam.
W ogrodzie u ciebie wiosna na całego. masz cebulowe i one dają ten wiosenny efekt ogrodu pełnego barw po szarej zimie...
Ja nie mam ale nadrobię jesienią...
Ale masz cudny trawnik - ta zieleń na fotkach jest urzekająca, taka świeża i soczysta...
Co do pomysłów na zagospodarowanie tej części przy domu to ja raczej sie nie wypowiadam ale nazachwycam sie chociaż tym trawnikiem....
Anita1978 napisał(a)
I jeszcze proszę o radę-chcę tu zrobić kącik wypoczynkowy, rabatkę, huśtawkę. To strona północna. Może jakieś sugestie???

Ten kwadrat w trawie to nieskończony jeszcze prysznic ogrodowy....

A wracając do meritum to urzekł mnie fragment ogrodu z realizacji Danusi - Ogród w stylu angielskim, gdzie miejsce do wypoczynku a właściwie tylko taka biała ławka tonęła w hortensjach i różach... może tak byś to zrobiła....
Pozdrawiam M.
Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 23:56, 02 maj 2013
Do góry
DajankoMasz już wiele roślin i powoli ogród się zapełni. A ja braki kwiatów w moim, uzupełniam na razie podziwianiem różności w parku. Ten park ze zdjęć, choć nieduży, zachwyca różnorodnością flory i fauny. Z niego właśnie pochodzą też moje letnie zdjęcia motyli na kwiatach budlei, czekam na kolejny sezon.

Gdy przestanie u Ciebie padać, zrób zdjęcia i pokaż kwiatki rajskiego jabłuszka. Dla mnie zdjęcia robi moja Jolcia, ale wybiera różne obiektywy do różnego fotografowania.
No i przesyłam Ci portret kilku pączków szczuplutkich tulipanów.
Spokojnej nocy.

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 23:40, 02 maj 2013

Do góry
Jolu, Kasiu, Bogusiu, Magdo, Zbyszku dziękuję za wspólne świętowanie.
Działeczka koło Muzeum 23:37, 02 maj 2013

Do góry
madzielena napisał(a)
Debro niestety nie mam jeszcze co pokazywać jeżeli chodzi o domek póki co odbywa się impregnowanie i czekanie na ładniejszą pogodę, żeby domek można było dokończyć. Deszcz u nas był bardzo potrzebny roślinom, dla prac przy drewnie to już troszkę gorzej. Posiana została za to trawa

Małżonek walcuje

No ma co walcować dobrze że deszcz nie pada
Mój 4 arowy azyl... 23:28, 02 maj 2013
Do góry
Dziękuję za migdałka. Jeszcze teraz zastanawiam się, jak mogłam się tak pomylić Porzeczki krwistej nie znałam, ale przecież migdałka spotykałam w prawie każdym ogródku działkowym
Basiu, skrętniki też są dla mnie ciekawostką, gratuluję Ci takich dzieciaczków.
Przesyłam kilka tulipanów z wąską talią

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 23:28, 02 maj 2013

Do góry
Wnuki.
Opowiadam im swoją historię.
Niby zwyczajna dla mnie.
A oni zdziwieni.
Jak to?
Byliśmy zniewoleni?
Co to były za rozbiory?
Dlaczego coś nam zabrano?
Po co innych wygnano?
Czy tu, to już nasze?
I kto warzył tę kaszę?
Pytań bez liku, a w mym pamiętniku:
Wilno, Nowogródek,
babciny ogródek,
studnia z żurawiem,
dziś śnię na jawie!

Wywieszam flagę, bo tak być musi!
Ojcowizna została na Białorusi.

Ogrodowe skarby 23:21, 02 maj 2013

Do góry
A teraz moja kolekcja tulipanów...... Uwaga jest ich aż 3 szt hihihi
Ogrodowe skarby 23:17, 02 maj 2013

Do góry
A teraz trochę kwiatuszków zacznę od ulubionych:
serduszka okazała(Nie wiem czy poprawnie podpisane odm.)

Bacchanal

Luxuriant
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:14, 02 maj 2013

Do góry
ana_art napisał(a)
chyba w tym sezonie będą królowały u mnie takie kompozycje.. narazie tylko te dwie donice więcej nie zdążyłam bo musieliśmy wyjść z domu

gdzie kupowałaś te donice?przed domem i na tarasie masz z tego samego tworzywa?fajne pasowałyby mnie
Ogród w skali mikro :) 23:13, 02 maj 2013

Do góry
Ludziki ,,, Wy mnie nie mordujta plizzzz ... Zrobiła siem u mnie spontan impreza przy ziemniakach na boczku z kefirem ..,, no i dopiero goście wyszli ,a ja padam z nóg ,,, takie imprezki są najlepsze ...

A resztki rewolucji nie zdąźyłam wrzucić, booooo :
pół dnia zjeździliśmy po sklepach budowlanych , bo podczas rewolucji musi zostać zliftingowany system podlewający , więc szukaliśmy linii kroplujących ,złączek i innego tego typu badziewia ..,

Oczywiście nie byłabym sobą gdyby mi się teź cosik do ręki nie przykleiło
Właśnie nabyłam pierwszą hortensję kwitnącą ( ho ta moja cholera - hortensja dębolistna do dziś nie zaszczyciła mnie ani jednym kwiatuchem.. A mam ją już 4 lata )... Więc teraz sobie kupiłam z kwiatkami ,a cooo .. Niech dębolistnej żal siem zrobi ,że kwiatuszków nie ma

Ogród... reni 23:09, 02 maj 2013

Do góry

Mój (nie)piękny ogród:) 23:05, 02 maj 2013

Do góry
canis napisał(a)
Witam wszystkich w pochmurny dzień. Bogusiu dzieje się Piękna drewniana furtka już jest i wygląda naprawdę ładnie. Oprócz tego kopania ciąg dalszy. Udało nam się załatwić płytki chodnikowe za grosze w bardzo dobrym stanie więc niedługo ruszymy ze ścieżką Niestety dzisiejsza pogoda zmusza nas do odpoczynku i nic nie robienia, hihi Dodaję zdjęcia furtki: Pozdrowienia!

Furtka ładna uśmiecham się bo mój M zrobił taką samą przy tarasie tylko pomalowal ciemnym drewofronem
nawet dał taką samą zasuwkę jak będe na działce to zrobię fotkę dziś nie byłam bo deszcz i zimno
Ogród Ginger 23:05, 02 maj 2013

Do góry
Ogrodowe skarby 23:04, 02 maj 2013

Do góry
Dzisiaj wywiozłam z M muł wybrany z dna wyrównaliśmy brzegi (już tak na dobrze) i pracowaliśmy przy ogrodzeniu ....
Ogród Ginger 23:03, 02 maj 2013

Do góry
ogrodoweimpresjejolki 22:58, 02 maj 2013

Do góry
jotka napisał(a)
Dzisiaj widać już było kolor zakwitającego rh

A mojemu czarnieją listki od dołu...czyżby podmarzł?
U mnie szafirki też rosną gdzie chcą
Ogród w Tarnowie 22:57, 02 maj 2013

Do góry
Wiśnia japońska Amanogawa w pełni kwitnienia

rh też zaczynają

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies