Zbuduj mur ze starej cegły, poszukaj po sąsiadach czy gdzieś nie wyrzucona.
Kaisog, Danusia poddała bardzo fajną myśl. Jeśli masz warunki i miejsce to zabaw się w stawianie
domu haha Takie murki, niekoniecznie wielkie świetnie spełniają swoją rolę w ogrodach, rośliny
wolą mieć 'wysłoniętę" od wiatru. Dużo lepiej rosną pod słonecznymi ścianami niż na wietrznych
miejscach. Latem jest cieplej, szybciej ruszają, a zimą mają dodatkową ochronę przed mroźnym
wiatrem. Mi jeśli się uda to spróbuję. Danusiu, piękne dzięki za instrukcję z kapturami, poszukam
ich w centrach ogrodniczych i przykryję młode bukszpany. i spróbuję zbudować z cegły ok 50 cm
murek a co
To będzie początek/kontynuacja tradycji nowej naszej "zwiedzamy ogrody". Jestem za. Będę starała się przyjechać. Mam nadzieję, że szkółka będzie otwarta .
Danuś a ogrody angielskie kiedy?
Będzie otwarta, Pani Szmit wyraźnie określiła, że podajemy termin a oni nas przyjmą.
Naprzeciwko jest fajna restauracyjka z hotelikiem jakby co.
Mówimy sobie po imieniu Taki zwyczaj, niezależnie od wieku
ok Danusiu - mam na imię Małgosia
Jestem tak zadurzona Twoimi ogrodami że patrząc na mój bałagan zdaję sobie sprawę ile pracy przede mną a przede wszystkim chaos bo nie wiem od czego zacząć
Jutro z samego rana grzej na pole i siej, a swój zapał koniecznie pokaż na zdjęciach Ustaw Wieloszkę z aparatem. Uwielbiamy takie akcje w realu.
Z samego rana to raczej nie da rady, bo pracować trzeba
Wstawię jedną fotkę mojego osobistego ogrodnika w akcji, w stroju odpowiednim do sytuacji, mam nadzieję, że nie oberwie mi się za to, bo miałam zabronione
Wow! To teraz juz wiem czemu te róże na domach angielskich takie "rozłożone" No koniecznie będe musiala przenieść tą moją w inne miejsce.... tylko kurtka na wacie nie bardzo mam gdzie....