No właśnie trudno jest trafić na dobrą firmę, dlatego trzeba rozsławiać ogrodowisko i gardenarium, żeby było więcej pięknych ogrodów i żeby Anglicy do nas przyjeżdżali a nie odwrotnie
Miałam na myśli choroby infekcyjne stąd ten "wirus" Thuje pokażę jutro bo nie robiłam zdjęcia ....
Score już użyłam ale czy doglebowo mogę go również zastosować lub któryś z powyższych ???
Klon jest taki wysoki i nie bardzo sięgam na samą górę nawet używając drabiny....
Zbuduj mur ze starej cegły, poszukaj po sąsiadach czy gdzieś nie wyrzucona.
Kaisog, Danusia poddała bardzo fajną myśl. Jeśli masz warunki i miejsce to zabaw się w stawianie
domu haha Takie murki, niekoniecznie wielkie świetnie spełniają swoją rolę w ogrodach, rośliny
wolą mieć 'wysłoniętę" od wiatru. Dużo lepiej rosną pod słonecznymi ścianami niż na wietrznych
miejscach. Latem jest cieplej, szybciej ruszają, a zimą mają dodatkową ochronę przed mroźnym
wiatrem. Mi jeśli się uda to spróbuję. Danusiu, piękne dzięki za instrukcję z kapturami, poszukam
ich w centrach ogrodniczych i przykryję młode bukszpany. i spróbuję zbudować z cegły ok 50 cm
murek a co
To będzie początek/kontynuacja tradycji nowej naszej "zwiedzamy ogrody". Jestem za. Będę starała się przyjechać. Mam nadzieję, że szkółka będzie otwarta .
Danuś a ogrody angielskie kiedy?
Będzie otwarta, Pani Szmit wyraźnie określiła, że podajemy termin a oni nas przyjmą.
Naprzeciwko jest fajna restauracyjka z hotelikiem jakby co.
Mówimy sobie po imieniu Taki zwyczaj, niezależnie od wieku
ok Danusiu - mam na imię Małgosia
Jestem tak zadurzona Twoimi ogrodami że patrząc na mój bałagan zdaję sobie sprawę ile pracy przede mną a przede wszystkim chaos bo nie wiem od czego zacząć