Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W cieniu - zacieniona 22:08, 19 kwi 2013

Do góry
narcyzki -mam kilka
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:08, 19 kwi 2013

Do góry
agata19762 napisał(a)
pięknie kwitnąco ....

pozdrawiam cieplutko !!!

Odmachuje cieplutko...
W cieniu - zacieniona 22:06, 19 kwi 2013

Do góry
Rh
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:05, 19 kwi 2013

Do góry
anna_g napisał(a)

ale piękny widoczek...
naprawdę pięknie u Ciebie wszystko kwitnie - nawet jeśli tylko przez chwilę to teraz jest pięknie.
Cieszę się że chociaż trochę lepiej się masz - tak trzymaj i codziennie bedzie lepiej.
Żaba jest zabawna - najpierw zobaczyłam zdjęcie i pomyslałam że wyszło tak jakby tą rybe za ogon trzymała po czym wyczytałam, że to faktycznie tak jest - cwaniara jedna...
Nie mam jeszcze takich cudnych kfiatuchów jak Twoje - ale zostawiam Ci jedne z moich ulubionych - dla zapachu

Śliczne fiołki....... Fiłki słodsze niż róże

A to było??? Krokusy pomiędzy różami.

Jeśli chcesz być człowiekiem szczęśliwym zostań ogrodnikiem :-) w Koszalinie 22:04, 19 kwi 2013

Do góry
Posiałam też maciejkę wprost do gruntu. Mam nadzieję ,że szybko zacznie pięknie pachnieć

W cieniu - zacieniona 22:04, 19 kwi 2013

Do góry
Różanecznik
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:03, 19 kwi 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Żaba zawadiacka jak właściecielka ogrodu. Szybko sie zakumlujecie. Kwiatek nowo kupiony też śliczny jak wszystko u Ciebie. Dbaj o siebie bo nieźle chora jesteś jeśli tyle antybiotyk musisz brac.poZDRÓWKA.

Bogdzia, bo ja zawsze muszę iść na całość.. nawet chorować muszę na całego
A to pokazywałam??
Wersja mini mini 22:03, 19 kwi 2013

Do góry
magnolia napisał(a)
Justyno świetne są te plany. Wg mnie najlepszy pierwszy rysunek. Donice, a między nimikostki bukszpana- trzymają kształt donic, ale struktura juz zupełnie inna- świetne. Do tego układ kostek burzy symetrie ogrodu - dla mnie to cenne
Wszystko spójne. Żywopłot grabowy w takim układzie bardzo mi się podoba- ta inna ściana spowoduje że unikniemy takiej 'ramki' wokół brzegów
W trzeciej wersji grab jako kostka- to jest drzewo, system korzeniowy ma drzewa- konkurencja z sąsiedztwem bardzo mocna, lepiej postaw na bukszpan.
Z drugiej wersji za to podoba mi się ten kwadrat przy schodach- jeśli nie musisz mieć trawnika dużo, to byłoby fajne.
Nie jestem tylko pewna czy tych Umbrac nie za dużo- tych bliżej domu- one zwężą troszke ogródek bo są na tej samej wysokości
Zmykam- dziś mnie nie ma.

Magnolio Wielkie dzięki

Chyba wybiorę wariant pośredni - na razie 4 umbry sadzone w L, kostki bukszpanowe. Kwadrat przy schodach będzie, bo muszę przesadzic RH a dla nich dać ramkę, tylko chciałam ten kwadrat z dwóch stron obsadzić cisem a od przodu dać bukszpana. Może tak być?

Z prawej dolnej umbry rezygnuję, bo będzie konkurować z grabem i ani jendego ani drugiego nie będzie za dobrze widać. Cały czas się tez kokoszę z tą lewą, jednak wydaje mi się że siedząc na schodach pod takim drzewkiem może być znacznie przytulniej niż bez niej
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:02, 19 kwi 2013

Do góry
Jednak od samego rana oczekiwałem kuriera z bukszpanami Jak przyniósł mi pudełko to trochę byłem w szoku, że tam potrafiło wejść tyle sadzonek.....Jednak były one dużo węższe niż pokazywane w ofercie....Jednak były dobrze zabezpieczone i nawilżone - tutaj duży plus. Szybko rozrzuciłem je na trawnik, bo akurat przyszła ulewa i się namoczyły.

Tak wygląda przykładowa sadzonka - chyba troszkę przymarznięte u góry

Jednak po tym zakupie doszedłem do wniosku, że koszt pierwszego i drugiego zakupu wyniósł mnie właściwie 2 razy więcej niż zakup sadzonek z szkółce.....No ale cóż.....Jeśli ktoś chce mieć od razu obwódkę idealną to niech nie kupuje przez neta bukszpanów......Nie warto..... Jak ktoś chce czekać kilka lat to OK

Front przed sadzeniem wyglądał tak

W cieniu - zacieniona 22:01, 19 kwi 2013

Do góry
Wychylają się serduszki...
Jeśli chcesz być człowiekiem szczęśliwym zostań ogrodnikiem :-) w Koszalinie 22:00, 19 kwi 2013

Do góry
Piękny był dziś dzień w ogrodzie. Słonko delikatnie świeciło. Ptaki śpiewały rozkosznie, więc i ja podśpiewując sobie pod nosem zaczęłam grabić nasz trawnik. Wyczesywałam i wyczesywałam i dalej wciąż wyczesywałam zeschniętą trawę, aż na nucenie piosnek już nie miałam sił. Umęczona jak wół , stwierdziłam , że muszę porobić coś innego, bo od tego machania grabiami , dostanę zaraz jakiegoś skurczu mięśni, czy co . Więc w ramach rozrywki zrobiłam SOBIE zdjęcie jak grabię trawę.

A trawę grabiłam tak :

W cieniu - zacieniona 21:58, 19 kwi 2013

Do góry
pierwiosnki...jeszcze zaspane...
W cieniu - zacieniona 21:56, 19 kwi 2013

Do góry
...przezimował akant...
Rododendronowy ogród II. 21:55, 19 kwi 2013

Do góry
Bożenko serdecznie pozdrawiam i miłego "łykendu" życzę.
Wyłamałam gałązki rh... zrobię zdjęcia i przybiegnę do Cię znowu z wielką prośbą żebyś zajrzała czy to o to chodziło, bo ja nie zawsze kumata jestem
W podzięce za radę zostawiam kwiatuszka (mało, ale tyle mam).
Wszystkiego dobrego
Klub Wrześniowych Małżeństw 21:54, 19 kwi 2013

Do góry

to taka mnie refleksja naszła nad ewolucją/rewolucją w modzie ślubnej.

Trzydzieści lat temu nie do pomyślenia były dekolty, ani krótkie rękawy.

O braku rękawa to nikt nawet nie myślał.

Panna młoda musiała być ubrana od stóp do głów

Też byłam ubrana aż po szyję))

A i ja także podobnie ubrana byłam ale z własnego upodobania - zupełnie gładka suknia - ceremonia prawie 20 lat temu pod koniec września oczywiście : )

Jurajski Ogród 21:53, 19 kwi 2013

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Praca M w warzywniku

Czy za strumykiem też jest Twoja działka?
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:52, 19 kwi 2013

Do góry
A w środę było totalne szaleństwo - aż sam bojam się siebie z łopatą w dłoni..... Miały przyjechać bukszpany no i chciałem wykopać te połamane - rosły tu

Na ich miejsce miały iść cyprysiki groszkowe, ale zgubiły by się za berberysami.....Szybka decyzja, żeby je przesadzić. Po kilku chwilach cierpień było tak

I z drugiej strony

Do tego pęcherznice latem liśćmi przysłaniają świerki białe - przesadziłem jednego i drugiego trochę dalej
W cieniu - zacieniona 21:47, 19 kwi 2013

Do góry
marzena napisał(a)
Bogusiu, wszystko pięknie Ci kwitnie
pozdrawiam
Dziękuję za pozdrowienia...u mnie tylko kilka kwiatów kwitnie...jeszcze nie mój czas...
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 21:46, 19 kwi 2013

Do góry
hiacynty, rozkwitły w jeden dzień

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 21:45, 19 kwi 2013

Do góry
zawilce
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies