Nie wiedziałam ale bardzo mi się podobała
Tylko ten zapach w samolocie miałam wrażenie, że wszyscy go czują
Nie mogłam znaleźć co to jest, wszystkie rodzaje czosnków przeszukałam, roślinność w Grecji też i nic. Dopiero w szkółce przypadkiem natknęłam się na nią i stąd wiem co mam
Moja stoi w ogrodzie w donicy a na zimę biorę ją do domu
A nie wiem bo przyniesione z ogródka sąsiadki Abiko. Cały dywanik tam jest tej roślinki i cudnie kwitnie Spodobała mi się bardzo, Aga załatwiła więc mam i jaPierwszy sezon słabo przyrastała w tym się rozkręca
U mnie już jesień wchodzi na tapetę. Wrzosy zaczynają kwitnąć. Kwitną astry i chryzantemy wystartowały.
ta fotka tydzień temu cyknięta
Moje judaszowce wiesz, że nie planowane. Pierwszy kuzyn wykopał i z gołym korzeniem przywiózł mi w zeszłym sezonie. Nie sądziłam, że to się uda, ale drzewo ma się świetnie. Pozwoliłam mu nieco od dołu zarosnąć i tak się prezentuje, jak na zdjęciach poniżej.
Drugi judaszowiec jest nabyty dzięki Anitce. Swojego tak pięknie zakomponowała, że mając bon do szkółki uległam i mam to cudo.
Po twoich Sylwia doświadczeniach, moje judaszowce mają teraz exclusive service
i obsługę narzędziami moczonymi tylko w spirytusie
No i mój kawałek posprzątanego lasu - mamy co roku mnóstwo gałęzi połamanych przez wiatr lub śnieg, część palimy w palenisku, część zostaje, tworząc schronienie dla jeży i innych. Uzbierało się tego mnóstwo, wczoraj M. wziął się za stertę, część porąbał, wszystko posegregował i przełożył. Dzięki czemu powstał obiecujący kawałek czystego pola, który to zamierzam obsadzić Każde ciało doradcze mile widziane
Renia - to tak jak ja! Też nie wiedziałaś, co wieziesz? Ja dopiero w Polsce wyguglałam i teraz bardzo się z niej cieszę, ona cały czas kwitnie i wypuszcza nowe pąki
Gosiu wspaniałe nie tylko fajne
A i Powsnin zliczyłam
Oj tak tak w głowie duzo nowych chciejstw
A co z tym modrakiem w Wojsławicach było ?? Mój nawet z liści wygąada ładnie.
Galtonie kwitną I inne
Kalamintę muszę sobie kupić
Hm, to ok będę uważać na sadżca i wokół niego jak w hostach wysypywać niebieski granulat
Witaj Elu.
Po pięknych ogrodach koleżanek, a zwłaszcza Joli to byłam zauroczona ich ogrodami a mój kompletnie mi się nie podobała.
\Taki wydała mi się nijaki.Może i daleko mojemu ogrodowi to pięknego. Dużo w nim niedoskonałości.
Dużo nie poprawnych nasadzeń. Ale to mój kawałek ziemi w którym lubię pracować, spacerować , relaksować się.
Elu, każdy ma swoje sprawy itp. Nie przejmuj się. Wszystko rozumiem.
Może kiedyś uda nam się spotkać w dobrym czasie i porozmawiać
wszystko przed nami.
Widzę Ewuniu, że tu jest inaczej. No nic. Czas leci, jedni przychodzą, drudzy odchodzą. Każdy ma jakiś powód. Część ogrodów jest na Instagramie. Tam podglądam. Danusia dziś pokazywała ogród z lotu ptaka. To jest wielkie przedsięwzięcie. Chociaż tęskno mi do bukszpanowego. Był inspiracją do moich zmian w ogrodzie.
Polowania czas zacząć
Mi się udało
Kupiłam czosnki: Purple Rain, Schubertii, Statos, Violet Beauty i narcyzy Sundisc.
Przy okazji nabyłam azalię Rubinstern za 10 zł., wrzosiec, dwa rojniki i kompozycję 3 sukulentów /te do domu/.