Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "projekt"

Obsadzenia przed tarasem-pomocy 20:19, 25 lip 2012

Do góry
Gosiu wena Cię nie opuszcza....fajny projekt
Chcę mieć piękny ogród....... i to jest mój problem 20:12, 25 lip 2012

Do góry
Witaj Dorotko...

ja mogłabym się podpisać obiema rękami pod tym co Ty napisałaś we wstępie....

Ja mam taką karuzele w głowie od 2 lat a rezultatów na działce nie widać - ogród mam podobny do Twojego czyli cała masa trawy.......bo już sama nie wiem co mam tam zrobić.

Ja zdecydowałam się dołączyć do forum....wczoraj także jestem "świezutka" i wiele Ci nie doradzę ale spójrz na mój wątek a zobaczysz jaki fantastyczny projekt dziewczyny mi zrobiły na komputerze
EXTRA!
Tylko trawnik i co dalej? 18:26, 25 lip 2012

Do góry
jeśli chodzi o studzienki to też tak pomyślałam, żeby przesunąć rabatę ze świerkami i wtedy studzienki będą schowane...

A co do altanki to niestety główny wykonawca (czytaj mąż) nie zrobi jej w tym roku,
więc mam jeszcze czas, żeby przemyśleć sprawę....

Projekt jest przefajny, także będę się nim sugerowała w zakupach roślin
Kubusiowo 12:49, 25 lip 2012

Do góry
Joanka napisał(a)

Gdybym kartki Danusi z rąk nie wyrwała to by pewnie całe Kubusiowo machnęła

Wow, super!!!

Co ja widzę i projekt Kuusiowa powstał własnoręczny Danusiowy - w ramki opraw! kto wie ile takie ękodzieło wart emoże być!!!

Muszę sobie go na spokojnie przeanalizować co tez Ci Danusia tam zaproponowała.
Tylko trawnik i co dalej? 09:27, 25 lip 2012

Do góry
SUPER!!!
Gosiu to jest genialny projekt!!! Zatkało mnie...

Siedzę i oglądam szczegóły i powiem Ci, że na początku jak zobaczyłam altankę zasłaniającą oczko,
byłam nieco zniesmaczona,
ale po jakiejś godzinie przekonuję się, że jest to super pomysł - oczko to będzie taki "tajemniczy zakątek". Super pomysł.

Dziękuję również Danusi za propozycję roślinek.

Dziewczyny po prostu super!

Wydrukowałam sobie już ten projekt i od piątku powoli borę się za prace na działce.

Gosiu gdybyś jeszcze mogła mi coś zasugerować jak zasłonić te studzienki od szabma,
podpowiedz mi jak Ty byś to widziała.

PS Gdy pokazałam projekt w pracy to dziewczyny kazały mi przekazać Ci Gosiu ich gratulacje za pomysł i smak

Pozdrawiam
Iza
Obsadzenia przed tarasem-pomocy 22:25, 24 lip 2012

Do góry
Małgoś bardzo dziękuję-spodobało mi się ogromnie tylko o jakich roslinach myślałaś? Dwie wiśnie i hortensje a co za nimi a co przed nimi. Projekt super-nawet M wywlokłam z garażu by to zobaczył-był zachwycony. Może wymagam zbyt dużo ale może jeszcze coś innego przychodzi Ci do głowy? Fajnie sie ogląda takie obrazowe projekty> Dziękuje serdecznie
Kubusiowo 09:28, 23 lip 2012

Do góry
Gosiu fantastyczny dzień miałaś. Zakupy w takim towarzystwie to sama radość nawet jak dla siebie mało kupiłaś o kawce na leżaczkach w Danusiowym ogródku to już nawet nie wspominam...

Projekt świetny jak każdy który spod ręki Danusi wychodzi o realizację jestem spokojna a później to tylko wycieczki do Kubusiowa będą zjeżdżały że to cudo podziwiać

Kiedy wyjeżdżacie? bo nie wiem jak z przesyłką kombinować.
Ogród z lustrem 19:57, 22 lip 2012

Do góry
Zawijasek, żurawki, źródełka, wrzosowisko ... cały projekt i wykonanie - wszystko perfect! Brawo dla Gardenarium!
Ogródkowy chaos u monitki 23:23, 21 lip 2012

Do góry
Gosiu brawo, piękny projekt
A jak tam z tym zawilcem wykopywać??
Ogród z perspektywą na przyszłość 23:22, 21 lip 2012

Do góry
Dziewczyny, ciuszki kupione oczywiście Wypoczęłam. Pięć godzin wolnośi to jak wiecznosć

Ale , ale, nie byłam tylko na zakupach odzieżowych. Kończę projekt salonu na piętrze i pojechałam co centrum po kilka rzeczy. Jutro na blogu pokażę Wam co upatrzyłam. Jestem bardzo szczęśliwa hihihi

System automatycznego nawadniania 19:11, 21 lip 2012

Do góry
zibi1982 napisał(a)
Dzięki wielke Marku za wyczerpującą odpowiedź, może znasz jakąś strone lub sprawdzoną osobę która mi w tym pomoże i doradzi zrobi wstępny kosztorys takiego przedsięwzięcia. Dodam że mieszkam w okolicy Warszawy.

Pozdrawiam

Możesz zlecić projekt systemu nawadniającego http://www.gardenarium.pl/ robimy projekty przez internet. W końcu to "nasze" forum
Ogródkowy chaos u monitki 16:07, 21 lip 2012

Do góry
Moniko jaki ładny projekt narysowałaś, zdolniacha .

Gosiu, moja mama walczy z zawilcem japońskim bo wszystko jej zarasta, jakbyś chciała, to mogę Monice dołożyć do paczki. Jest taki bladoróżowy, nie mam niestety zdjęć.Właśnie kwitnie i tak do mrozów.
Blaski i cienie nowego życia 09:58, 20 lip 2012

Do góry
A teraz zebrane plany:
PLAN SYTUACYJNY Z WYMIARAMI

PROJEKT CAŁOŚCI: RABATA 1 + RABATA 2 i ich połączenie

PLAN RABATY 1 ze stronami świata, bo od niej zaczynam

Ogród z lustrem 23:15, 19 lip 2012

Do góry
Oglądałem od początku i mi się bardzo podoba, jak wszystkie twoje projekty. Dziękuję ci Danusiu za to że mogłem oglądać ten projekt i inne
Ogród w lesie 18:08, 19 lip 2012

Do góry
Może bazylia iłu nie lubi?
A to powstaje projekt Ogrodu w lesie? W tym oblizywaniu się przeoczyłam tę informację. Ale Wy działacie zgodnie i spójnie, Grupo.
Nie trzeba dowozić, raczej trzeba przyjechać ... . Zapraszam explicite!
Ja ostatnio u jakiegoś producenta koło Nowej Soli znalazłam na placu płytki na wzór tych historycznych. Kwadraty terakotowe (do warzywnika chciałam, jeden rządek) ale cena za transport równa się cenie zakupu. Wiesz, Agnieszko, kto takie coś robi bliżej nas?
Ogród Hrabiego 16:59, 18 lip 2012

Do góry
Madonnę zostaw taką białą.....Projekt furtki b.ładny.Gratuluję.
Kondziowy Ogród :) 15:45, 18 lip 2012

Do góry
Jeszcze raz całość

Tak sobie myślę, że ten projekt to może "niegłupi" jest, ale niepotrzebnie go zmieniasz, gdyby był większy (prześlij mi na maila) to go odpowiednio wkleję do analizy naszej ogrodowiskowej.

Ogród Hrabiego 15:36, 18 lip 2012

Do góry
Witam . dziekuje za miłe komentarze

Co do róż to rzeczywiście myślałem o białych piennych w rzędzie w glinianych donicach po obu stronach alejki miedzy nimi ławeczki
Alejka by się zwężyła .i figury były by mnie j widoczne , choć jak zieleniały to już wtopiły się w otoczenie , już nie świeca jak latarnie .W rabatkach chce posadzić róże bonce bo jest mało wymagająca ..a przy figurach bardziej krzaczaste , na razie posadziłem bluszcz by wspinał się po nich ..ale tak szczerze to chciałbym tam taką głęboką zieleń , czyli bluszcze , hosty , paprocie ...ale w upały jest tam tak gorąco ze można tam chodzić dopiero późnym popołudniem , może jak urosną tuje będzie inaczej w tym roku jest to ogród jednoroczny ale za rok już będzie ogród różany

to jest moja inspiracja

http://millefiorifavoriti.blogspot.com/ ... n-new.html

ostatnio tez chodzę i szukam furtek ale niestety wszystkie są takie niskie i drogie ,a potrzebuje wysokiej z korona , są zagranicznych aukcjach w internecie ale ceny osiągają kilku tys zł.. Podpatrzyłem i wpadłem na pomysł by samemu wykonać taka furtkę z koroną ..
koronę ułożyłem z gotowych elementów , które wystarczy pospawać . Korona wyszła mi za ok. 50 zł
zrobiłem projekt mojej furteczki do ogrodu ,Najlepiej jak by była otwierana pośrodku ,miała dwa skrzydła
amfory mam , cegłę jeszcze trochę brakuje na razie na jeden filarek starczy ,
furtkę to czas pokarze . a donic parę mam resztę dokupi się na giełdzie .

amfory mam ,
cegłę jeszcze trochę brakuje ,na razie na jeden filarek starczy ,
.
Też myślę nad spatynowaniem figury Madonny ... nie wiem czy powinna figura być taka biała ...
Blaski i cienie nowego życia 09:00, 18 lip 2012

Do góry
dzisiaj c.d. rozważań moich ze strony 4.
A mianowicie Projekt wstępny do przerobienia przez Ogrodowisko. Danusiu zerknij na to czy nie przeładowane roślinami. Proszę o korekty. Wymiary podałam na wcześniejszym planie. Dziękuję za wszystkie sugestie i pomoc.
Teraz w realizacji będzie RABATA 1 z całego projektu.
Kondziowy Ogród :) 20:09, 17 lip 2012

Do góry
Mój projekt ale sie troche różni
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies