Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród w lesie

Ogród w lesie

Pszczelarnia 11:38, 19 lip 2012

Zrobiłam cukinię ala carbonarra. Poszło wszystko. Otworzyłam lambrusco - jeszcze zostało tylko dlatego, że piłam sama.
Czasami mam 2 pędy. Ale widzę, że 1 by wystarczył.
O ciekawy ten książę.
Pozdrawiam Grupę.
agniecha973 11:43, 19 lip 2012

A co robicie jak bazylia zbiera się do kwitnienia? Uszczykuję, a ona bokami i tak chce kwitnąć. I tak bez końca.
Pszczelarnia 11:45, 19 lip 2012

Ciacham. Ale u mnie bazylia nie chce rosnąć. Nawet w donicy słabo jak tylko ją pokropi deszcz marnieje. W gruncie od razu.
Milka 12:34, 19 lip 2012

Irenko dziękujemy za uściski i pozdrowienia...my też pozdrawiamy. Codziennie słyszę od dzieci i Andrzeja: "co tam nowego na Ogrodowisku?" a wcześniej się ze mnie podśmiewywali
Co do projektu (ależ Ty jesteś spostrzegawcza, nic Ci nie umknie ) - to chcemy go powierzyć specjaliście. Ja sama nie umiem i bardzo żałuję.

tak, nasze rodzinki też się wkręcają i dobrze
to jestem ciekawa, co też tam w lesie powstanie, coś wyjątkowego na pewno
ależ pomidorowo!! okazy takie, ze apetyt od razu pobudzają
grupa_trzyma... 13:32, 19 lip 2012

Ewa cieszę się, że carbonara z cukinią smakowała. O Lambrusco się nie martw dowieziemy nowe.

Nie wiem dlaczego bazylia Ci nie rośnie. Ona lubi słońce i wilgoć. U mnie zawsze sie udaje. Hmmm? Ciekawe.

Aga Ja bazylię ciacham i uszczykuję te kwiatki. Rośnie jak szalona. Ale ostatnio ta która rośnie w gruncie dostała takich dziwnych plamek. Jakby od wilgoci...brzydka jest trochę, ale ją oskubuję i te ładne listki mrożę. Zrobię też pesto.

Irenko jak to co powstanie? Mój piękny ogród. Trzymaj kciuki żeby się uadało
Pomidory pyszne. Dzisiaj jadłam na śniadanie, posypane bazylią i polane oliwą. Mniaaam!

Pozdrawiam z lasu.
Evchen 13:53, 19 lip 2012

Aga, ... ja tam nie chcę nic mówić, ale obiecałaś, że zostawisz dla mnie trochę pomidorów...
Nawet gdybym w przecierze miała je dostać, to nie odmówię sobie tej przyjemności! W razie czego możesz mi przywieźć do Kapiasów

A kiedy będzie plan ogrodu?... Ależ jesteś szczęściara... ... Chociaż i bez planu szczęścia Ci nie brakowało

grupa_trzyma... 14:07, 19 lip 2012

Evchen napisał(a)
Aga, ... ja tam nie chcę nic mówić, ale obiecałaś, że zostawisz dla mnie trochę pomidorów...
Nawet gdybym w przecierze miała je dostać, to nie odmówię sobie tej przyjemności! W razie czego możesz mi przywieźć do Kapiasów

A kiedy będzie plan ogrodu?... Ależ jesteś szczęściara... ... Chociaż i bez planu szczęścia Ci nie brakowało

Ewuniu! I pomidory i ogórasy dla Ciebie będą. Nie wiem tylko czy uda mi się dotrzeć do Kapiasów. Będę myśleć o tym intensywnie, ale czy się uda - trudno mi powiedzieć.

Odnośnie pomidorów...jutro (20 lipca) w programie Wiem, co jem okaże się jakimi pomidorami raczą nas hodowcy...dość powiedzieć, że to cud, że nie świecimy.
Pszczelarnia 18:08, 19 lip 2012

Może bazylia iłu nie lubi?
A to powstaje projekt Ogrodu w lesie? W tym oblizywaniu się przeoczyłam tę informację. Ale Wy działacie zgodnie i spójnie, Grupo.
Nie trzeba dowozić, raczej trzeba przyjechać ... . Zapraszam explicite!
Ja ostatnio u jakiegoś producenta koło Nowej Soli znalazłam na placu płytki na wzór tych historycznych. Kwadraty terakotowe (do warzywnika chciałam, jeden rządek) ale cena za transport równa się cenie zakupu. Wiesz, Agnieszko, kto takie coś robi bliżej nas?
Evchen 22:01, 19 lip 2012

Aga, te sklepowe nawet zapachu nie mają, za to są jednej wielkości i koloru, bo kto to widział, żeby pomidory miały kształt nieregularny?... Przypominają mi się takie plastikowe warzywa z patery mojej babci - piękne były!. Dzisiejsze sklepowe warzywa też są takie piękne, ale w odróżnieniu od plastiku - szybciej pleśnieją i zatruć się nimi można....
Czasami uda mi się zrobić zakupy na targu - pomidory malinowe kosztują ok. 10 zł. Ale smakują jak pomidor !... Moje dziecię jadało przez kilka dni kanapki z pomidorem i szczypiorkiem. Kiedyś takie danie było tzw. Zapchajbiedą, a dzisiaj - dobry pomidor to rarytas!

betysia 13:19, 20 lip 2012

Tak podczytuje wasz pomidorowy watek...i niestety u mnie to samo, te z marketu okropne!!!
co roku dostaje ogrodowe smakolyki...i wiecie co, ja nie wiem czy to inne odmiany, czy to upalne slonce...ale one sa nieziemskie!!!!
tak slodkie, tak miesiste i tak olbrzymie, ze nie umiem opisac!!!!
takich pomiadorow jak tutaj nigdy w zyciu nie jadlam ( ale mowie tylko o tych ogrodowych!)