Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródkowy chaos u monitki

Ogródkowy chaos u monitki

kaisog1 22:47, 20 lip 2012

Monika nie wsadzaj do donic.... wagę tylko zrobisz..... Jak cos to namocz, trochę ziemi na korzenie, to w gazetę i folią spożywczą oblatujesz A ja sobie do donic poprzesadzam
monitka 23:31, 20 lip 2012

Ok Gosiu, dokładnie tak zrobię. Dzięki za instrukcję wysyłałaś pocztą czy kurierem?
kaisog1 14:52, 21 lip 2012

monitka napisał(a)

Monika, oczywiście pod wpływem Danusiowym.... Tam gdzie heuchera czerwoba (ta przy funkiach i kulach trzech bukszpanowych) wsadź w linii Stipę Będzię subtelnie włochato Tak punktowo, jak linia idzie między żurawkami a hostami
AniaK 16:07, 21 lip 2012

Moniko jaki ładny projekt narysowałaś, zdolniacha .

Gosiu, moja mama walczy z zawilcem japońskim bo wszystko jej zarasta, jakbyś chciała, to mogę Monice dołożyć do paczki. Jest taki bladoróżowy, nie mam niestety zdjęć.Właśnie kwitnie i tak do mrozów.
monitka 22:09, 21 lip 2012

kaisog1 napisał(a)

Monika, oczywiście pod wpływem Danusiowym.... Tam gdzie heuchera czerwoba (ta przy funkiach i kulach trzech bukszpanowych) wsadź w linii Stipę Będzię subtelnie włochato Tak punktowo, jak linia idzie między żurawkami a hostami

Ooo Gosia akurat chciałam "męczyć" ten temat Niestety w tym miejscu nie wyszło tak tak w planie bo okazało się że za mało miejsca tam jest. Na razie rosną RH a przed nimi hosty. Będę to miejsce dopracowaywała w przyszłym roku i jak się da to powiększe na maksa ale musze tam ścieżkę zostawić bo dzieciaki korzystają w tym miejscu z hustawek.
No i chciałabym za RH posadzić drzewo (niestety muszę się odgrodzić/ zasłonić od sąsiedztwa jakie mi się szykuje...dlatego potrzebuję tam czegoś wyższego) dlatego sunkisty muszę przenieść w inne miejsce...No i teraz jakie drzewo? najlepiej jakies szczepione i co w jego towarzystwie?
Stopa mi się bardzo podoba przypomina mi fryzurę Muppetów z chęcią gdzieś ją wkomponuję jak znajdę u siebie.

Aniu nie przeceniaj mnie ja ledwo wiem jak się kredkę w rece trzyma gdzie mi do takiego dzieła To Gosia jest taką zdolniachą
kaisog1 22:22, 21 lip 2012

Monika a nie lepiej posadzić drzewo ale własnie nie szczepione.... Jakbys chciała cos wąskiego i do formowanie to na przykład Grab pospolity Fastigata (piekny był u Szmitów przycinany w stożek) a jak jakieś drzewo z bardziej okragłą koroną to może klony: klon polny Postelense, klon zwyczajny Princeton Gold....
monitka 22:34, 21 lip 2012

Wyguglałam tego graba i nawet stożkowatego zanlazłam. Śliczny jest!!!! i ma taka piekną zieleń!!!
Muszę zobaczyć czy u nas dostępny.
A co koło niego? od RH do hortensji bedzie ze 4 metry. Jutro zmierzę dokładnie.

A i najprawdopodobniej dostane od teściowej 2 wypasione bukszpany tzn czy wypasione to ocenię jak pojadę do niej na działkę Podobno duże i mam nadzieję w dobrej kondycji. Tak myslę czy jednego nie dać na ta rabatę koło tarasu (między okna jako wyższy punkt) tą z różami. Czy bukszpan da radę na południowej wystawie?
Diana 23:00, 21 lip 2012

monitka napisał(a)

mój dzisiejszy plon mam klęskę urodzaju - w niedzielę zerwałam taką samą skrzynkę

Moniko poprostu szok !!!!!!!! super zbiory
AniaK 23:23, 21 lip 2012

Gosiu brawo, piękny projekt
A jak tam z tym zawilcem wykopywać??
monitka 23:35, 21 lip 2012

Dianko jutro kolejne zbiory....tym razem żółtej

W zeszłym roku tak miałam z cukinią. Jeden wyjazd na działke i 10 wielkich cukini do zerwania. Nosiłam do pracy, oddawałam znajomym bo sami nie daliśmy rady tego przejeść