Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "miskant"

Ogródek Aldony 21:01, 17 lip 2011

Do góry
Na tej wysepce po prawej można dosadzić żółte żurawki jeszcze, albo miskant nad nimi jeszcze.
Taras z drewna egzotycznego 08:42, 15 lip 2011

Do góry
Tak przezimowała, niczym nie okrywałam i nie ścinałam jej , dopiero na wiosnę Teraz mam do oddania , bo będzie tam miskant chiński 'Variegatus' z irgą
Taras z drewna egzotycznego 00:16, 13 lip 2011

Do góry
Okej, tak zrobię dziekuję, Danusiu proszę doradź mi jeszcze co posadzić w te pozostałe... czy cisy + miskant biały, czy będzie już za dużo miskanta? sama nie mogę sobie poradzić z tymi donicami... proszę o pomoc.
Ogród na skraju sadu 22:20, 12 lip 2011

Do góry
Sebek napisał(a)
MI też się zdaje, że to miskant zebrinus z tych żółtych przecięć słynący. Choć mało ich u Ciebie - dlatego Cię to tak zmartwiło

On ma takie białe paseczki podłużne i to chyba jego cecha. Mnie chodzi i te zażółcenia, które widać bardziej na drugim zdjęciu. On też tak ma mieć. Pierwszy raz mam miskanta zerbinusa nie wiem może się czepiam.
Ogród na skraju sadu 21:33, 12 lip 2011

Do góry
MI też się zdaje, że to miskant zebrinus z tych żółtych przecięć słynący. Choć mało ich u Ciebie - dlatego Cię to tak zmartwiło
Taras z drewna egzotycznego 22:01, 11 lip 2011

Do góry
A ja miałam nasiona i wysyłałam wszystkim wiosną. Rosną już.

Coś iglastego, może cis odmiany kolumnowe "Fastigiata" "Wojtek" "Krzysztof" "Fastigiata Aurea".
Chude musi być. Kosodrzewiny, ale długo nie wytrzymają, gubią igły i zamierają w ciasnocie.
Choina kanadyjska "Jeddeloh" ale niska jest.

Kule z cisa lub tui czy cyprysika na pniu, a pod nimi coś. Może w takim stylu, tylko mniej roślin.

Cisy i miskant "Variegatus"

Wydaje mi się, że Red Byron jest za niska do tych pojemników i nie są wykorzystane. Płot dominuje nad nasadzeniami
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 18:22, 11 lip 2011

Do góry
Zaczyna kwitnąć hortensja bukietowa "Vanille Fraise"

Miskant

Agave stricta

Zielistka

Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 12:17, 10 lip 2011

Do góry
witam wszystkich w niedzielne południe

Wczorajszy dzień był bardzo pracowty, nawet nie włączyłam komputera, ale za to w ogrodzie troszkę zmian Ze zmęczenia zasnęłam z synkiem o 21, w ciuchach

Moje wczorajsze zakupy:

kupiłam klon Globosum, modrzew na pniu, 20 begonii, 2 annableki i 1 limelight, żurawki: 3 electric lime (nie ma citronellek), 1 marmelade i 2 "zwykłe" zielone - nie miały nazwy - Pani powiedziała, że to takie "podstawowe stare" zielone z czerwonym kwiatem, miskant karłowaty little Silver Speder - zako wzięłam zamiast tego białego Variegatusa, bo ma takie cieniowane delikatnie liście, no ale teraz czytam, że jesienią się przebarwia na pomarańczowo-czerwono i nie wiem co z tym fantem zrobić
Do tego wzięłam od Pana 2 wielkie wory kompostu z jego "górki" i dokupiłam dobre lekko kwaśne podłoże dla bukszpanów i hortensji (sprawdziłam kwasomierzem jeszcze )...
Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 00:13, 09 lip 2011

Do góry
Alinko - pomyslę o tym jutro - tzn dziś, ale rano

zostawiam trawę prawdziwą pod huśtawką, w róg pójdzie miskant i kora, a z boku jeszcze nie wiem...

Uśmiałam się z dywanu

DOBRANOC!!!
Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 20:47, 08 lip 2011

Do góry
Czy ja wiem czy miskant by przeszkadzał. U mnie cały czas huśtawka ociera się o rosnące za nią tuje - nim im nie jest i nigdy się nie ułamały
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 22:53, 05 lip 2011

Do góry
monteverde napisał(a)
to zależy mój Chopin ma czasami ponad 2 metry) może trawy)

Aniu.... masz rację....myślisz , ze ten miskant, który rośnie u Danusi by się nadał?
Dodam, że przed chopinami będzie rządek lawendy, potrzebuję czegoś na najwyższe piętro
Ogród Sylwii od początku :) 15:00, 05 lip 2011

Do góry
monteverde napisał(a)
http://www.szkolka-santocko.grt.pl/?co=11 w trawach 2 rubryka po Rubrusie)jedź myszka do dołu)

http://ogrodkomercyjny.pl/sklep/product/5/151/miscanthus_sinensis_quotvariegatusquot/352

http://kalmar.bazarek.pl/search/fraza,miskant/

Jeszcze raz po stokroć dziękuję , zaraz luknę tylko nakarmię rodzinkę. Wyglądasz bąbowo w tej czapie !!!

Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 11:55, 05 lip 2011

Do góry
gardenarium napisał(a)
Biały miskant "Variegatus" jest ładny w zestawieniach

Jakie kolory, coś niesamowitego. Zmienność trawy i ostoja cisa (cis kolumnowy?). To jest bajka! Rekwiruję to zdjęcie dla siebie.
Aniu zrób gdzieś w ten sposób.....
Ogród Sylwii od początku :) 10:28, 05 lip 2011

Do góry
http://www.szkolka-santocko.grt.pl/?co=11 w trawach 2 rubryka po Rubrusie)jedź myszka do dołu)

http://ogrodkomercyjny.pl/sklep/product/5/151/miscanthus_sinensis_quotvariegatusquot/352

http://kalmar.bazarek.pl/search/fraza,miskant/
Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 15:23, 03 lip 2011

Do góry
Aniu chcę doradzić ,czy mogę ,? pytam bo chyba już przynudzam ,ale to dlatego ,ze masz piękny zaczątek i szkoda ci robić błędów .

ja wybrałabym jednak biały miskant ,a nie zebrinus , wprowadza trochę przy czarnej trawce i białych kwiatkach hortensji niepotrzebny zamęt . on super pasuje do czystej zieleni . mówię z autopsji ,bo u mnie w ogóle się nie sprawdza z kwiatami ( lilie)

Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 12:45, 03 lip 2011

Do góry
Biały miskant "Variegatus" jest ładny w zestawieniach

Zebrinus

Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 22:08, 02 lip 2011

Do góry
Wszystko zależy ile masz tam miejsca, miskant to dobry pomysł, ale jeżeli już dałabym to nie pomiędzy hortensjami. ale z boku.
A moje łobuziaki roznoszą dom, najlepsze, że starszak uspokaja się a młodsza zaczyna go przerastać w łobuzowaniu. Jest odważniejsza, w końcu dziewczyna, nie?
Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 11:20, 30 cze 2011

Do góry
Alinko - dziś obejrzę na ile elastyczne są te kulki i co da się zrobić Zbieram się psychicznie do cięcia jałowca na bonsai, mam pietra troszkę

Inya - w "japońskim" kąciku chcę mieć bonsai, klon palmowy, Kamień-łupek porozrzucany, kule bukszpanowe i trawy (miskant, rozplenica, kostrzewa sina). rododendrony i azalie nie dadzą rady tam, bo jest pełne słonce (południe), a cień daje dopiero altana sąsiadów koło 15. ach i jeszcze myślę, czy w ten przesmyk między rabata a skarpa, ktory teraz powstal nie wkomponować suchego strumienia, bo bardzo mi się spodobał.
do tego gdzieniegdzie chciałabym kwiaty, mam cebulę szachownicy cesarskiej, marzę o liliach lub liliowcach...nie wiem jakie jeszcze kwiaty pasują...może migdałek albo krzew magnolii?
I chyba runianka, żeby zakrywała przekwitające kwiaty....póki co zbieram pomysły i zdjęcia...

Myszorku - taras zadaszony tworzywem, jakaś podobno "lepsza" pleksa, i nie jest płaska tylko ma takie kanaliki, komory, które przepuszczają powietrze i nie ma efektu sauny pod dachem...nie umierm tego wytłumaczyć, bo to M jest od tego fachowcem
czekam jeszcze na dostawę materiału i będziemy szyć zasłony i dach (fale) w stylu śródziemnomorskim troszkę
Ogród Marty 23:42, 22 cze 2011

Do góry
zaczęłam też robić coś takiego

Wzorowałam się na mistrzyni, ale to marna kopia.
3hortensje limelight, miskant zebrinus za kulkami bukszpanowymi. Koło płotu zasadziłam parę sztuk bluszczu (nie widać, są za konwaliami). Z lewej strony jest tuja trochę przycinana (taka urosła z małej gałązki którą włożyłam 8 lat temu do doniczki jako ozdobę na święta. moja pierwsza ukorzeniona przypadkowo roślinka)

...
z lewej str. tuji chciałam posadzić trzmielinę na pniu, ale ma być w ogrodniczym dopiero w sierpniu.

Całość chcę obramować kostką taką jak na zdjęciu z rudbekiami i wysypać żwirkiem.
Co o tym sądzicie? Wszelkie uwagi, rady i krytyka mile widziane
Ogródek Agam 00:28, 22 cze 2011

Do góry
a myśłalaś o trawach wysokich np,trawy pampasowe, lub miscanty chińskie,miskant - zebrinus, albo jest taka fajna żółta Haconechloa Aurea lub Albostricta
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies