Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:)

Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:)

Pszczelarnia 11:55, 05 lip 2011

gardenarium napisał(a)
Biały miskant "Variegatus" jest ładny w zestawieniach

Jakie kolory, coś niesamowitego. Zmienność trawy i ostoja cisa (cis kolumnowy?). To jest bajka! Rekwiruję to zdjęcie dla siebie.
Aniu zrób gdzieś w ten sposób.....
Ana 11:57, 05 lip 2011

Ewa - nie mam nigdzie cisa zaplanowanego niestety...tak myslę cały czas czy sadzić tego miskanta koło hortensji...
Neska 11:57, 05 lip 2011

Żurawki przepiękne. A u mnie nadal brzydko. Wczoraj ratowałam moją Anabelkę , bo deszcz ją całkiem położył. Trudno dziś nie ogród a sprzątanie
Neska 11:59, 05 lip 2011

Ana napisał(a)
Ewa - nie mam nigdzie cisa zaplanowanego niestety...tak myslę cały czas czy sadzić tego miskanta koło hortensji...

Ja też mam posadzonego miskanta przy hortensji. Jestem ciekawa efektu, bo na razie jest mały.
Pszczelarnia 12:21, 05 lip 2011

Danusia ma i fajnie to wygląda. Ale jak więcej miejsca i więcej hortensji to może więcej tej trawy? Trzeba spróbować. Trawy są super. Z hortensją też. Z hortensją to jest wrażenie lekkości, z cisem to na zasadzie klasycznego kontrastu, tak architektonicznie.

Matka 13:29, 05 lip 2011

idę umyć łeb i tyż wstawię fotku
Ana 14:31, 05 lip 2011

Bogda czekamy

Ok, rabata wykopana Zbieram się do lekarza z Antonem, popołudniu będę wyznaczać miejsce na patio i różanki

Migawka:

A tu mąż "leci" dalej z kostką - wczoraj popołudniu 5 mb

do wieczora!

inya 14:43, 05 lip 2011

łohoho niezła robota hulahop się przyda pięknie Aneczko - u mnie ciągle pada...od piątku nieprzerwanie...
Ania_79 15:40, 05 lip 2011

Witaj, Aniu. Śledzę Twój wątek od jakiegoś czasu. Gratuluję pomysłów- rewelacyjne bonsai, drewniane doniczki-skrzynki i przepiękny taras, to chyba tak w największym skrócie, bo podoba mi się wiele zmian i ulepszeń. przy okazji chciałabym podpytać o żurawkę Citronelle, jeśli to nie problem -podałabyś mi namiary na swojego ogrodnika? jakiś adres czy coś? dziękuję.
Ana 18:04, 05 lip 2011

Aniu, witam w moich skormnych jeszcze progach A Ty może z mojego miasta jesteś??

"Mój ogrodnik" jest na ul Piłsudskiego i tam sa citronellki

A dziś wracając od lekarza (który skutecznie podniósł mi ciśnienie) w ramach wyciszenia mąż podwiózł mnie do drugiej szkółki na Giżynku i byłam bardzo bardzo pozytywnie zaskoczona i ofertą i wyposażeniem i cenami!! Klon globosum 100 zł - tak szczepiony na wysokości 2 m
wielkie 1,5 m annabelki i limelighty po 90 zł, małe 50 cm po niecałe 20

mnóstwo drzew, krzewów, tylko białych rododendronów tam nie ma już...wybiorę się tam w przysłym tygodniu jak już wykopię wszystkie planowane rabaty, oj, nie mogę się doczekać

Martuś, szkoda, że hula-hop do czego innego się nie przydaje, bo zapomnialam już jak to jest mieć talię