Alinko - dziś obejrzę na ile elastyczne są te kulki i co da się zrobić

Zbieram się psychicznie do cięcia jałowca na bonsai, mam pietra troszkę
Inya - w "japońskim" kąciku chcę mieć bonsai, klon palmowy, Kamień-łupek porozrzucany, kule bukszpanowe i trawy (miskant, rozplenica, kostrzewa sina). rododendrony i azalie nie dadzą rady tam, bo jest pełne słonce (południe), a cień daje dopiero altana sąsiadów koło 15. ach i jeszcze myślę, czy w ten przesmyk między rabata a skarpa, ktory teraz powstal nie wkomponować suchego strumienia, bo bardzo mi się spodobał.
do tego gdzieniegdzie chciałabym kwiaty, mam cebulę szachownicy cesarskiej, marzę o liliach lub liliowcach...nie wiem jakie jeszcze kwiaty pasują...może migdałek albo krzew magnolii?
I chyba runianka, żeby zakrywała przekwitające kwiaty....póki co zbieram pomysły i zdjęcia...
Myszorku - taras zadaszony tworzywem, jakaś podobno "lepsza" pleksa, i nie jest płaska tylko ma takie kanaliki, komory, które przepuszczają powietrze i nie ma efektu sauny pod dachem...nie umierm tego wytłumaczyć, bo to M jest od tego fachowcem

czekam jeszcze na dostawę materiału i będziemy szyć zasłony i dach (fale) w stylu śródziemnomorskim troszkę