Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:)

Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:)

Marta 20:58, 02 lip 2011

I u Lilki- Aliny
https://www.ogrodowisko.pl/watek/47-ogrod-lilki?page=35
Ana 21:01, 02 lip 2011

Dzięki dziewczyny!
isia33 22:08, 02 lip 2011

Wszystko zależy ile masz tam miejsca, miskant to dobry pomysł, ale jeżeli już dałabym to nie pomiędzy hortensjami. ale z boku.
A moje łobuziaki roznoszą dom, najlepsze, że starszak uspokaja się a młodsza zaczyna go przerastać w łobuzowaniu. Jest odważniejsza, w końcu dziewczyna, nie?
Ana 22:12, 02 lip 2011

to poprawiony projekt

W rosarium z pergolą dodałam wrzosowe róże

za ciurkadełkiem żurawki citronelle i ophiopogon nigra, i to samo przed żwirkowym okręgiem na drugim końcu rabaty

Koło hortensji dałam miskanta zebrinusa
Sebek 22:24, 02 lip 2011

Super będzie
Safoya 22:52, 02 lip 2011

kiedy wykańczaliśmy dom na ogród nie miałam siły, przerósł mnie ogrom pracy i obowiązków, bo wszytko było na raz, przygotowania do wesela, wykończeniówka, moje studia, praca zawodowa i do tego rodzinna tragedia....zapowiedziałam, że nie chcę już zabawy w roślinki, położyliśmy kostkę, zrobiliśmy proste ogrodzenie, rośliny siłą ze swego ogrodu wcisnęła nam moj teściowa (te z przodu)...M założył tylko trawnik i przez 4 lata rosło to sobie samo, bez pomocy i ingerencji, bo jedna ciąża, druga ciąża, magisterka, praca, potem M nie było 1,5 roku...
aż w tamtym roku coś drgnęło, mąż wrócił do domu, moja zabawa w dekorowanie i zmieny w domu przeniosła się na ogród, przez zimę dużo czytałam i od wiosny roszyły zmiany.
Dorosłam do ogrodu nareszcie, z czego najbardziej cieszy się mój M

Wiesz Aniu jak czytam twoją historię to jakbym swoją czytała Tylko kiedy ja będę miała tak porządnie jak ty - achhh. Zdolna z Ciebie bestia
Safoya 23:01, 02 lip 2011

Ana napisał(a)
to poprawiony projekt

W rosarium z pergolą dodałam wrzosowe róże

za ciurkadełkiem żurawki citronelle i ophiopogon nigra, i to samo przed żwirkowym okręgiem na drugim końcu rabaty

Koło hortensji dałam miskanta zebrinusa

Szykuje się niezła rewolucja Ile masz miejsca na tę różankę?
Na niebieską rabatę dodałabym przetacznik Veronica. Piękny jest.
Ana 09:35, 03 lip 2011

Czyli nie tylko ja przeszłam długą drogę do pokochania swojego ogrodu

Ja mam porządnie?? Kochana, wielkie nic na razie jest, nie licząc niedokonczonego przodu, żywopłot wprowadza trochę ładu
A z tyłu to tylko piaskownica na razie dobrze wygląda

Ale powoli do przodu, najważniejsze mieć plan

Teraz zaczniemy kopać pod różanki i patio (tam nie będzie wiele miejca, ten bok ogrodu z projektu ma 5 m szerokości i jakieś 12 m długości), a w międzyczasie ustalę nasadzenia w japońskim kącie...potem będzie układanie kostki (oj mozolna praca, bo M układa ją tylko późnymi popołudniami) i sadzenie - myslę, że w tym roku tylko część, reszta na wiosnę...trzeba być realistą, albo w totka wygrać!
Ana 09:37, 03 lip 2011

Ach, ten przetacznik faktycznie piękny - i kolorem idealny!!!! Zapisuję na listę
Ana 09:39, 03 lip 2011

A na takie coś się natknęłam szukając przetacznika - w sam raz na porę jesienną!!!

http://fuchsiahybrida.pl/sklep/trawy_ozdobne/trawa_ozdobna_liriope_muscari_moneymaker

http://fuchsiahybrida.pl/sklep/trawy_ozdobne/trawa_ozdobna_liriope_muscali_ingwersen