Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Bajkowy ogród Weroniki 19:26, 16 lut 2013

Do góry
Weroniko Twój ogród to faktycznie bajka jak w zaczarowanym ogrodzie, pięknie i kolorowo ale tak przemyślane wszystko, dopieszczone i widać ogrom pracy i milości do kwiatów, będę tu zaglądać. Pozdrawiam i slę wiosny troszeczkę

Blaski i cienie nowego życia 19:24, 16 lut 2013

Do góry
Urszulla napisał(a)
A dzisiaj walczyłam z S. nad odrabianiem zaległości szkolnych z całego tygodnia przed feriami który przechorował. MASAKRA! Cały zrobiliśmy tylko polski i odpisaliśmy zeszyty. Reszta podzielona na kilka dniPrzyrodę i historię musi z mamusią, bo inaczej zrobi ...na skróty

Więc przez to posadziłam tylko agapanta bo w woreczku już puścił liście
I wreszcie otworzyłam paczkę z donicami- fotek na razie nie mam

I jestem bardzo zadowolona z Palmówek śr. 34 zwłaszcza tych grafitowychA bałam się onie najbardziej bo górą mają czarną obwódkę- ale to wcale mnie nie razi aż tak jak myślałam.
białe mniej, ale może latem w pełnym słońcu okażą się najlepszym wyborem

Natomiast Coubi podłużnego nie polecam.
Noemi narzekała też na nie i kolor beżowy. Mnie natomiast nie pasuje ich wysokość, niższe byłyby zgrabniejsze i nie ma do nich wkładów. Natomiast wykorzystam je tak jak planowałam na parapet zewnętrzny i wysokość się ukryje pod roślinami. Kolor biały natomiast jest ok.
Ale żeby nie wydawać negatywnej opinii na Coubi to zachwalam osłonki małe szare i ecri -Sebek kupił wyższe do storczyków a ja mniejsze.

Ależ się rozpisałam kto to będzie czytał

Wszystko mam w powijakach. Jakieś zdjęcia się by przydały. Ale donice to najlepiej jak obsadzę na wiosnę-plany mam konkretnie ustalone i trochę zakładam luzu na twórczość chwili A tu z miesiąc jeszcze trzeba czekać Za ten czas muszę jakieś wkłady robocze do dużych donic wyszukać o odpowiednich wymiarach
Blaski i cienie nowego życia 19:20, 16 lut 2013

Do góry
A dzisiaj walczyłam z S. nad odrabianiem zaległości szkolnych z całego tygodnia przed feriami który przechorował. MASAKRA! Cały zrobiliśmy tylko polski i odpisaliśmy zeszyty. Reszta podzielona na kilka dniPrzyrodę i historię musi z mamusią, bo inaczej zrobi ...na skróty

Więc przez to posadziłam tylko agapanta bo w woreczku już puścił liście
I wreszcie otworzyłam paczkę z donicami- fotek na razie nie mam

I jestem bardzo zadowolona z Palmówek śr. 34 zwłaszcza tych grafitowychA bałam się onie najbardziej bo górą mają czarną obwódkę- ale to wcale mnie nie razi aż tak jak myślałam.
białe mniej, ale może latem w pełnym słońcu okażą się najlepszym wyborem

Natomiast Coubi podłużnego nie polecam.
Noemi narzekała też na nie i kolor beżowy. Mnie natomiast nie pasuje ich wysokość, niższe byłyby zgrabniejsze i nie ma do nich wkładów. Natomiast wykorzystam je tak jak planowałam na parapet zewnętrzny i wysokość się ukryje pod roślinami. Kolor biały natomiast jest ok.
Ale żeby nie wydawać negatywnej opinii na Coubi to zachwalam osłonki małe szare i ecri -Sebek kupił wyższe do storczyków a ja mniejsze.

Ależ się rozpisałam kto to będzie czytał

Wszystko mam w powijakach. Jakieś zdjęcia się by przydały. Ale donice to najlepiej jak obsadzę na wiosnę-plany mam konkretnie ustalone i trochę zakładam luzu na twórczość chwili A tu z miesiąc jeszcze trzeba czekać Za ten czas muszę jakieś wkłady robocze do dużych donic wyszukać o odpowiednich wymiarach
Liliowo i kolorowo:) 19:18, 16 lut 2013

Do góry
Przed liliami moje zauroczenie było i jest zresztą clematisami, króre sadzę gdzie się da tak i jak i hortensjami

Ville de lyon, polecam, bardzo obficie kwitnie i bardzo długo.
Zwierzęta dzikie w ogrodzie 19:15, 16 lut 2013

Do góry
młoda sarenka
Zwierzęta dzikie w ogrodzie 19:12, 16 lut 2013

Do góry
fotki saren z ubiegłego roku w moim ogrodzie...
samiec sarny
Ogródek Hanusi po zimie 19:10, 16 lut 2013

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Wiosny dziś szukałam na polach, niestety, zmarznięta rola!
Szukałam jej w lesie, jeszcze liście bure wiatr po krzakach niesie.
W parku, koło stawu, szeleści wiatr trzciną,
kaczki wypatrują, kiedy chłody miną?
Ale już na skwerku, pomiędzy byliny, jakiś ruch się zaczyna,
Krokus łeb z ziemi wychyla!Wkrótce koniec zimy!

Liliowo i kolorowo:) 19:07, 16 lut 2013

Do góry
...po prostu pięknie...
Moje poletko 18:59, 16 lut 2013

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)
Celinko gdzieś chyba z sąsiedztwa? Twoj wątek jest wyjątkowy tak jak i Twój ogród taki z duszą) a Twoje lilie sa tak dorodne czy tez musisz sadzic do donic z uwagi na nornice? czym je nawozisz?

Tak ,też ze Śląska Danusiu

Nie mam nornic i niech tak zostanie!! Podsypuję tylko raz w sezonie azofoską; garść na cebulkę.

W ubiegłym roku wyłapałm chyba z 7 poskrzypków i to cały kłopot jaki mam z nimi!

Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 18:56, 16 lut 2013

Do góry
Danusiu,zgadzam sie z Tobą calkowicie,a na dowód tego że się nie przejmuję-róża z kwitnącym podagrycznikiem

Bardzo lubię maki,zamówiłam teraz na internecie mak niebieski i rózowy,narazie mam tylko 2odmiany czerwieni

Bardzo lubię też szarłat,u nas mówi się na niego proso

W miniformacie 18:53, 16 lut 2013

Do góry
Wierzba syczuańska - do wykorzystania w dekoracjach wielkanocnych

Ogród wśród pól i wiatrów 18:49, 16 lut 2013

Do góry
Tutaj aż się prosi coś na pniu, np. miłorzęby Mariken na różnych wysokościach, trzmieliny lub inne drzewka, a przy murku jest chodnik?
Fajnie jakby się irga zwieszałą, ale mam wrażenie że nie da się jej tam posadzić.

Liliowo i kolorowo:) 18:49, 16 lut 2013

Do góry
Gabrysia_ napisał(a)
Tulipany też piękne
trochę geometrycznie też Gabysiu jest

W miniformacie 18:45, 16 lut 2013

Do góry
Zakupy można powiedzieć symboliczne,

ale rekonesans był.
Liliowo i kolorowo:) 18:42, 16 lut 2013

Do góry
weronika77 napisał(a)
Piękne lilie i nie tylko.
Twój ogród Weroniko to BAJKA jak zaczarowany dla odmiany trochę tulipanów

Borówcowy raj 18:36, 16 lut 2013

Do góry
jagoda99 napisał(a)
Borbetka witam Cie bardzo serdecznie
Ogrod o kurza wojna jaki pieeeeeeeeekny
pozdrawiam
tak w nawiasie tez pochodze z wielkopolski

aby do wiosny pracowita pszczolko

Witaj Jagódko, jest mi miło, że takie komplemetny od Ciebie otrzymałam. Zapraszam Cię częściej, oj będzie się działo w tym roku i jeśli sił mi nie zabraknie, zabieram się do roboty. Dzisiaj mocno padało i nie dało się wyjść coś porobić. Jak tylko się trochę rozjaśni porobię fotki totalnie rozwalonego trawnika. Robiliśmy porządek z drzewami za płotem, które się wygięły na naszą działkę. Bałam się o dzieci, że gałęzie im pospadają na głowę. Już biegnę do Ciebie .
Ogród u stóp klasztoru 18:31, 16 lut 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Alink a gdzie Ty te hosty posadzisz?!!
Ja za to zkupiłam pelargonie, same białe jakieś nietypowe odmiany wysyłać będą dopiero w kwietniu

Marzena miejsca na zachcianki zawsze się znajdą . mam zamiar dosadzić pod iglakami na samym dole działki . teraz tam się dość pusto zrobiło , bo sosna została tylko z czubkiem , po tym jak śnieg jej gałęzie połamał

a to następne miejsce

Igiełkowy ogródeczek 18:30, 16 lut 2013

Do góry
Mój biały i czerwony amarylis, stoją oddzielnie ale do sesji się przytuliły, w końcu niedawno walentynki były:

Mój 4 arowy azyl... 18:25, 16 lut 2013

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
A tak wyglądają agapanty, które przez trzy m-ce stały w piwnicy. Wypuściły liście, były niemal białe. Po kilku dniach w mieszkaniu calkiem zzieleniały.

Niebieski

Biały
Twoje Agapanty już wyrosły,moje mają może 1 cm.,tez je przyniosłam z piwnicy...Babianę oglądałam dzisiaj w OBI w kapersach...ale trudno było mi się zdecydować...już brakuje miejsca.
Zielony dach - ogród na dachu, czy to się może udać? 18:21, 16 lut 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Budowa dachu nad kącikiem jadalnianym

Z tyłu

Na tarasie to pewnie egzotyk. A z czego został zbudowany domek i wzór na ścianie?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies