Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

hanka_andrus 17:48, 10 kwi 2013

Że też nikt przez Koszalinek nie jedzie, zabrałabym się do tej Holandii.
A poza tym to chciałam zostawić informację: W ogrodzie byłam, zastałam w takim stanie jak miesiąc temu, a może nawet lepiej?
Dla Ciebie Bożenko z pozdrówkiem.

hanka_andrus 17:49, 10 kwi 2013

A poza tym to chciałam zostawić informację: W ogrodzie byłam, zastałam w takim stanie jak miesiąc temu, a może nawet lepiej?

Bogdzia 18:19, 10 kwi 2013

hanka_andrus napisał(a)

Haniu pierwsze co mi się nasunęło jak te zdjęcia zobaczyłam i przeczytałam to to że Ty masz Holandię na działce. Takich cudnych zdjec narobiłaś. Bajka jest u Ciebie. To jest jak sen albo jak moje marzenie. Cudnie , słów mi brak. Zobacz jak jest u mnie , specjalnie zrobiłam przed chwilą jak zobaczyłam Twoje zdjęcia.Przyznasz ze ja muszę jechac bo mieszkam na Syberii.

Bogdzia 18:21, 10 kwi 2013

Margarete napisał(a)

Witaj,
widziałam sie wczoraj w P-cach z Karoliną bo miała dla mnie jeżówki i proponowała mi ten wyjazd ale ja w tym terminie nie moge jechac bo nie mam jak zagospodarowac psa, syna nie będzie a ona nie jest malutkim pieseczkiem tylko zwariowaną dobermanka i nie mam komu jej dać na ten czas, do bloków sie nie nadaje, mama moja byłaby chetna ale nie da rady bo to silny pies, wystarczy że kota zobaczy w trakcie spaceru po drugiej stronie ulicy to sie do niego szarpie... Tak wiec z wyjazdu nie skorzystam. szkoda ale pooglądam relacje fotograficzne.

Szkoda że nie możesz, no ale różnie bywa.Pozdrawiam serdecznie.
Bogdzia 18:24, 10 kwi 2013

jotka napisał(a)
Zapytaj rudzika skąd przyleciał ? Z Półwyspu Iberyjskiego, czy Afryki ...

sprawdziłam , zimuja w basenie Morza Śródziemnego.Nie mial tak daleko jak inne ptaszki, ale on ostatni odlatuje długo po tym jak odlecą inne ptaki. Własciwie jest do pierwszych mrozów. Tak jest u mnie bo u Ani Monte i Agnieszki były równiez zimą.
Bogdzia 18:26, 10 kwi 2013

Margarete napisał(a)
Noo, i u ciebie rudzik był, to niechybnie oznacza wiosne, u mnie jak ci juz pisałam były juz w niedziele .
A jak ci sie podoba dzisiejsza nasza "wiosenna" pogoda - wieje, zimno, deszcz ze śniegiem i zero słonca....okropnioe, a ja planowałam ciąc iglaki...

Małgosiu u mnie tylko króciutko padał drobny deszczyk i bardzo mnie ucieszył bo zrosił liście rh a one tego bardzo potrzebuja po tej długiej zimie.
Bogdzia 18:29, 10 kwi 2013

BarbaraM napisał(a)
Mówią że kwiecień - plecień...
U mnie chłodno,ale słonecznie.

To głupie może ale mnie deszcze nie przeszkadzają. Nigdy nie jest tak żeby się na troche nie dało wyjśc do ogrodu mimo deszczu a natomiast śnieg ciągle skutecznie nie pozwala mi wychodzic bo jest mokry i ciągle jeszcze głęboki i natychmiast mam buty przemoczone.
popcorn 18:31, 10 kwi 2013

Bożenko jeszcze chwilę i u nas tak będzie! U mnie też zakwitł rannik, ale mam tylko jeden

Haniu!

Wyjazd z wielu miast w PL naszej wycieczki - u Ciebie i z Koszalina i ze Słupska i Gdańska można jechać!

- Gdańsk
- Gdynia
- Goleniów
- Kołbaskowo
- Koszalin
- Lębork
- Nowogard
- Płoty
- Sławno
- Słupsk
- Sopot
- Szczecin
- Wejherowo
- Głogów
- Nowa Sól
- Zielona Góra
Kłodzko
- Łagiewniki
- Ząbkowice
- Kraków
- Bolesławiec
- Gliwice
- Katowice
- Legnica
- Opole
- Wrocław
- Starogard Gdański
- Toruń
- Bydgoszcz
- Gniezno
- Szubin
- Żnin
- Warszawa
- Konin
- Łódź
- Poznań
- Świebodzin
- Świecko
Bogdzia 18:33, 10 kwi 2013

asc napisał(a)
Rudzik dumny pozuje... i mówi jestem w domu Ja też przed chwilą latałam z aparatem za rudzikiem..ale był sprytniejszy i powiedział, że niefotogeniczny.
Znalezione....... były pod taką warstwą śniegu, że dopiero wczoraj się wyłoniły....
Krokuskowa trochę wrzuciłam, a resztę wrzucę wieczorkiem.

Aniu u Ciebie i u Hani to nieogrody tylko raj. Napatrzec sie nie można.A u mnie dziś było jak w filmie ,,Ptaki" .Tysiace ptaków przez cały dzień. Stałam w oknie i się gapiłam. Tez bajka tylko inna. Nigdy ich tyle nie było . O godz 16 okazało sie dlaczego. Robotnicy przestali wycinac drzewa i ptaki wróciły do lasu.Całe powietrze zawarte między domem i orzechami rosnącymi na dojeździe do garażu było gęste jak zupa. Czegoś podobnego nigdy nie widziałam.
Bogdzia 18:35, 10 kwi 2013

popcarol napisał(a)
Bożenko jeszcze chwilę i u nas tak będzie! U mnie też zakwitł rannik, ale mam tylko jeden

Haniu!

Wyjazd z wielu miast w PL naszej wycieczki - u Ciebie i z Koszalina i ze Słupska i Gdańska można jechać!

- Gdańsk
- Gdynia
- Goleniów
- Kołbaskowo
- Koszalin
- Lębork
- Nowogard
- Płoty
- Sławno
- Słupsk
- Sopot
- Szczecin
- Wejherowo
- Głogów
- Nowa Sól
- Zielona Góra
Kłodzko
- Łagiewniki
- Ząbkowice
- Kraków
- Bolesławiec
- Gliwice
- Katowice
- Legnica
- Opole
- Wrocław
- Starogard Gdański
- Toruń
- Bydgoszcz
- Gniezno
- Szubin
- Żnin
- Warszawa
- Konin
- Łódź
- Poznań
- Świebodzin
- Świecko

Dzięki Karolina .Haniu możesz jechac. Pakuj walizę i głównie aparat.Pytania do Karoliny bo ja nic nie wiem , Ona jest Kierowniczka.