Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Żywopłotki cisowe.

Żywopłotki cisowe.

Pawlus 20:22, 09 kwi 2013

Witaj Haniu
Pięknie dziękuję za poradę w sprawie bukszpaników. Teraz ma być cieplej to przeniosę je z wody do ziemii. W wodzie mi się nie udaje nic ukorzenić Nie wiem co robię źle. Zawsze po dolaniu świeżej wody wszystkie listki usychają...Miałem tak z hortensją bukietową. Totalna klapa.
Trzmielinę Emerald&Gold też mogę teraz ukorzenić po cięciu? Widzę, że masz jakąś w wodzie. Ja spróbuję na zewnątrz w ziemi. Chcę też przyciąć tawuły japońskie-będzie szansa na ukorzenienie zeszłorocznym, zdrewniałych pędów?

Ja jestem na 1 roku studiów. Staż nie ma z nimi nic wspólnego. To po prostu efekt poszukiwań pracy

Ogród masz przebajeczny. Byłym już kilka razy, dzisiaj zostawiam oficjalny ślad.

Pozdrawiam
JoannA 22:15, 09 kwi 2013

Haniu, gałązki horti do wody czy ukorzeniacz i do ziemi? Jak lepiej?
Rench 22:39, 09 kwi 2013

Pozdrawiam Haniu
BASIA8 18:45, 10 kwi 2013

Witaj Haniu
Fajnie że piszesz do Mnie. Przesyłam Ci troche wiosny wprost z Doliny Mumników. Takie oto widoki ukazały się dziś Naszym oczom po powrocie z pracy. Wyczekiwana wiosna nadchodzi

Anabell 18:45, 10 kwi 2013

Dziś poleciałam do Auchan i pokazuję Limki po 13,60 bardzo ładne , kupiłam 3 szt.
są lepiej rozgałęzione i grubsze patyki jak w Obi kupiona przed świętami za 25 zł i jeszcze była w promocji. niżej zdjęcie tez Limki. Znalazłam u siebie donice prawdziwe gliniane, będą na zioła, ...ale ciężkie!

To z Obi już przesadzona do większej doniczki i cienkie patyki.
JoannA 18:50, 10 kwi 2013

Super okazy, dobrze że jeszcze były. Piękne doniczki. Swoje horti też wczoraj przycięłam i troszkę się bałam że za nisko ale widzę że będzie ok. Dobrze widzieć zdjęcie już przyciętej
Anabell 19:10, 10 kwi 2013

Jak cienkie to lepiej jak najniżej, wyjdą silniejsze i od dołu na przyszłość będą gęściejsze. W póżniejszych latach można wyżej. a anabelki zawsze tnę za drugim pąkiem, nie pokładają się.
bogumila 19:17, 10 kwi 2013

Nowe nabytki są ładnie rozgałęzione,będą zgrabne krzewy.Pozdrawiam.
JoannA 19:17, 10 kwi 2013

Haniu, Twoje rady jak zawsze bezcenne, dzięki
danuta_szwajcer 19:18, 10 kwi 2013

Haniu piekne te hortensje tak jak i te rh umiesz robic dobre zakupy a byly tez moze anabelki? bo szukam bo nie mam ich jeszcze a przeciez one sa takie piekne Haniu czy moge je posadzic od polnocnej strony ale jest tam slonko od wschodu i zachodu i czy wiatry od polnocy nie zaszkodza? chce posadzic dwie obok siebie czy moze lepiej tam posadzic bukietowe?