Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

KasiaWB 18:30, 10 kwi 2013

Tak, Danusiu, chyba wreszcie będzie wiosna dla Ciebie moje pierwsze krokusy z dnia dzisiejszego

.."Znów przyjdzie maj, a z majem bzy
I czekać mam na lepsze dni
Znów przyjdzie mi nosić przykrótkie sny
Do lata, do lata, do lata
Piechotą będę szła.... (...)

Przykrótkie sny nie w porę zbyt lekko się ubiorę
Noc długa, świt w szronach i wiosna spóźniona
I twoje słowa zimne, że nie ma drogi innej

Do lata, do lata, do lata
Tak dłuży się czas..."
/Bajm/

Pozdrawiam
bella 19:36, 10 kwi 2013

Danusia potrzebuje pomocy. Czy da sie uratować świerka,jeśli tak to czym opryskać
Gardenarium 23:23, 10 kwi 2013

Z wizytówek:

MarlenaBH napisał(a)
Witam i gratuluję ogrodu, dopiero dzis odkryłam Pani stronę i jestem zachwycona. Ja mój ogród założyłam dopiero w zeszłym roku i teraz czekam co z niego po zimie zostało mam pytanie odnośnie roślin do donic. Chciałabym donice na taras i przed wejście, u Pani widzę hortensje, rozumiem że na zimę muszę je gdzieś schować?Mam już pomysł na rośliny jednoroczne ale chciałbym jeszcze coś całorocznego, co Pani proponuje? I jeszcze jedno pytanie: jesienią na liściach mojej katalpy pojawiły się szare plamy - jakby pleśń, liście opadły, czy teraz na wiosnę mogę jej jakoś pomóc, w szkółce widziałam, że wszystkie miały te plamy?
Dziękuje za pomoc, bo początki bywają bardzo trudne

Ja hortensje potem albo oddaję do posadzenia w ogrodzie, albo sadzę u mamy w ogrodzie, albo u mnie na ulicy. Nie przechowuję ich, ale można - w chłodnym garażu.

Całoroczne? do donic? - iglaki, bukszpany, trzmieliny, trawy, turzyce.

Katalpa pewnie miała mączniaka, pryskaj Topsinem przed wystąpieniem objawów, gdy pogoda jest mokra.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 23:30, 10 kwi 2013

bella napisał(a)
Danusia potrzebuje pomocy. Czy da sie uratować świerka,jeśli tak to czym opryskać

Odpowiedź jest tutaj

https://www.ogrodowisko.pl/watek/1910-rozpoznawanie-chorob-i-szkodnikow?page=12#post_4

Instagram Ogrodowiska
Margarete 16:17, 11 kwi 2013

Witaj Danusiu,
pooglądałam twoje zakupy, sliczne i te cyprysy i hortensje, szczególnie ich kolor mnie zachwyca.
Czekam na wiosne jak każdy..... choć u nas jeszcze duuuzo sniegi w ogrodzie.
Dzisiaj zdjełam zabezpieczenia zimowe z roslin..... może juz wreszcie wiosna przyjdzie. Pozdrawiam
Kondzio 17:18, 11 kwi 2013

Już jestem i czekam na fotki hi hi hi
Gardenarium 17:19, 11 kwi 2013

Dzisiaj był pierwszy taki dzień, że czuć było prawdziwe ciepełko, takie nieśmiałe jeszcze ale śnieg się topił w oczach

Najpierw wczorajsze zdjęcia, będzie widać różnicę, przewietrzyłam hortensje

Wczoraj sporo śniegu było, grubo

Chyba zrobię nowy wianek, taki prawdziwie letni, bo ten mnie jakoś smuci, taki nie wiadomo jaka pora roku na nim jest, ni to zima ni to wiosna. Teraz to już lata nam potrzeba

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 17:21, 11 kwi 2013

To jeszcze wczoraj, ale mam kłopot z kompem, zdjęcia ręcznie musze wrzucać, sam program mi nie "zasysa"

Dalej zimowo

Woda w ruch, szmata w dłoń Ta dan, no i "mietła" w ruch

Róże na dwór, niech wietrzą się

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 17:24, 11 kwi 2013

Narobiłam bałagana, wyciągnęłam poduchy na ławkę

Żurawki na okno poszły (Kondzio to te krakowskie z czasów wizyty u Ciebie)
Cyprysy eksport też

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 17:26, 11 kwi 2013

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies