Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Luki"

W miniformacie 19:46, 25 maj 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Ślicznie wygląda ten różanecznik z przewieszającymi się listkami brzozy, wygląda to tak jakby kurtyna się podniosła na spektakl kwitnienia

Jak ładnie napisane - dziękuję
Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 19:22, 25 maj 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Pomyśleć, że mam stosunkowo blisko, a jeszcze mnie tam nie było normalnie wstyd, ale w tym roku ja daję sobie spokój bo jeszcze bym coś kupił, a widzę że Wasze zakupy bardzo się udały

Łukasz-no Ty mnie nie załamuj być blisko i nie widzieć? Błąd
jeszcze w tym roku dasz radę- i wcale nie musisz kupić. Przecież do Bożenki też jedziesz.

Łukasz bardzo polecam. Można naładować akumulatory.
Tu ma być ogród :) 18:32, 25 maj 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
właśnie dlatego się na niego zdecydowałam, bo miałam kupować tylko Star Dust, a ten ma mieć taki purpurowo-czerwony kolor kwiatów i liście też są takie zielono-bordowe i fajne te bordowe łodygi, a jak wyjdzie to zobaczymy za kilka miesięcy.

Luki widziałam, że pisałeś u Oli o jeżówkach, w kwestii ich zanikania, jakie Ty masz z nimi doświadczenia?
Ja chcę kupić odmiany green envy, green jevel i vintage wine i trochę mnie ta dyskusja zmartwiła.

U mnie vintage wine zanikły....
Lecę czytac dalej, ale juz mnie zakupy z 23.06 zachwyciły. Tyle sie u Ciebie dzieje a ja to przegapiłam
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 16:41, 25 maj 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Miło było się znów spotkać i zgodnie z obietnicą wklejam zdjęcie grupowe i gratisik

Dzieki za fotke i za gratisik
Pozdrawiam!
Nadzieja na piękny ogród 15:04, 25 maj 2015

Do góry
O i od razu cenę znamy
Nadzieja na piękny ogród 14:57, 25 maj 2015

Do góry
Agato pewnie, że jest taka możliwość i to na dodatek w Cz-wie zaraz przy giełdzie kwiatowej można dać próbki ziemi do badania. Tu masz namiary gdyby były potrzebne.
Tu ma być ogród :) 14:45, 25 maj 2015

Do góry
Bardzo cenne wskazówki dotyczące kory. Ja na początku też sypałem tą grubszą, ale z czasem przestała mi się podobać bo drobniejsze części się przekompostowały, a reszta w mniejszej ilości została i straszyła.
Mam jeszcze jedno pytanie do Toszki jeżeli można Jak wysypujemy korę z worka to jeżeli ma tak specyficzny dość silny zapach to znaczy, że jest świeża? Teraz poszukuję takie drobniutkiej bo zdecydowanie estetyczniej wygląda
Lifting starego ogródka 09:39, 25 maj 2015

Do góry
Luki napisał(a)
O kurcze ale się ładnie i schludnie zrobiło, no jestem pod wrażeniem, a jak jeszcze się trawniczek pokażę to już będzie cud malina
Jeżeli chcesz ożywić miejsce z hortensjami to można np. zastosować żelazne zestawienie i posadzić jesienią w hortensje czosnki olbrzymie, które obecnie kwitną,
przed hortensjami limonkowe berberysy lub czerwone/bordowe, a przed nimi zrobić łączkę z krokusów na sam początek sezonu, taka luźna propozycja

Dziękuję za miłe słowa

Czosnki to fajny pomysł

Limonkowe berberysy i tawułki mnie bardzo kuszą też, bo bordowe to by się raczej zgubiły na tle kory.

Mam czas do przyszłęgo roku na przemyślenie, bo narazie tegoroczny plan i fundusze na przedogródek są już na wyczerpaniu
Ogród w skali mikro cz.II 09:27, 25 maj 2015

Do góry
Mnie to ewidentnie wygląda na karczownika, w szczególności, że widać dokładnie ślady zębów na korzeniach, a zębiska miałem okazje widzieć z bliska. Opowiadałem u Bogdzi jak go ubiłem i niestety trutki na nornice nic nie dały.
Szmaragdowy Zakątek 09:03, 25 maj 2015

Do góry
Będę się trzymał na baczności Ja tylko tak niegrzecznie napomknę, że po drodze w Beskidy jestem prawie po drodze
Wilcza Góra 09:01, 25 maj 2015

Do góry
Tak nie ładnie cały czas po cichu podglądać Ogród uwielbiam, te połaćzenia bylin, krzewów drzew cały czas mnie zachwycają.
No i właśnie chciałem pytać co tam się na tej świeżutkiej ziemi kryje, czyżby miała to być trawiasta rabata?
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 08:59, 25 maj 2015

Do góry
Reniu mnie również miło było poznać, spotkania u Bogdzi są niezapomniane

Edenko bardzo mi miło Ja w tym roku muszę jeszcze 5 żurawek upolować, aby nie być z nowościami do tyłu

Anito jednak uchowałem się na kilku zdjęciach za które dziękuje. Za miły dzień również dziękuje.

Magdo Ha widzisz przede mną nikt nie ucieknie Jak to mówią nieodpowiedni miejsce nieodpowiednia chwila... akurat włączyłem aparat to ąz grzechem byóoby nie złapać takiego momentu
Na następnym spotkaniu będę się pilnował.
Do Szmitów nie wiem czy pojadę chciałem w tym terminie jechać do Wojsławic na liliowce, ale byłbym skłonny zrezygnować, ale Szmit jednak dla mnie za daleko na samotną wyprawę musiałbym się znowu komuś do auta wpakować, a już mi troszkę głupio... do tego te moje bagaże
Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 08:47, 25 maj 2015

Do góry
Pomyśleć, że mam stosunkowo blisko, a jeszcze mnie tam nie było normalnie wstyd, ale w tym roku ja daję sobie spokój bo jeszcze bym coś kupił, a widzę że Wasze zakupy bardzo się udały
Lifting starego ogródka 08:27, 25 maj 2015

Do góry
O kurcze ale się ładnie i schludnie zrobiło, no jestem pod wrażeniem, a jak jeszcze się trawniczek pokażę to już będzie cud malina
Jeżeli chcesz ożywić miejsce z hortensjami to można np. zastosować żelazne zestawienie i posadzić jesienią w hortensje czosnki olbrzymie, które obecnie kwitną,
przed hortensjami limonkowe berberysy lub czerwone/bordowe, a przed nimi zrobić łączkę z krokusów na sam początek sezonu, taka luźna propozycja
W miniformacie 08:17, 25 maj 2015

Do góry
Ślicznie wygląda ten różanecznik z przewieszającymi się listkami brzozy, wygląda to tak jakby kurtyna się podniosła na spektakl kwitnienia
Ogród Małej Mi - sezon 2015 00:21, 25 maj 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Aniu cały czas podglądam, rodki mogę podziwiać i dwa razy dziennie nie ważne jak duże, ważne, że pięknie kwitną i nawet moje maleństwa po odwiedzinach u Bogdzi nadal mnie cieszą
Hosty podziwiam za każdym razem i kilka odmian sobie zapisałem bo szczególnie mnie urzekły.
Co do tych ślimorów to brak mi słów strasznie Ci współczuję i niestety nie znam żadnych magicznych sposobów, mogę jedynie życzyć wytrwałości i wygranie już nie walki, a poważnej wojny z tymi paskudami. U mnie w znacznej przewadze te z włąsnym lokum na plecach, a potrafię po deszczu zebrać ich czasem i 2 setki, ale co to jest w porównaniu z tym co u Ciebie.

Zazdroszczę Ci spotkania u Bogdzi. Ja niestety (albo na szczęście) musiałam pracować.... ale posiedziałam trochę z Muminkiem.. tak na pociechę
Ale wygrał kandydat na Prezydenta co mi obiecał lepsze życie i teraz będę na pewno mogła pracować 8 godzin, 5 dni w tygodniu i żyć przyzwoicie jak człowiek Będzie czas na ogród
A teraz lecę popolować na ślimaczki.. i do spania, budzik dzwoni rano nieubłaganie

Szmaragdowy Zakątek 23:57, 24 maj 2015

Do góry
Luki napisał(a)

No i moje ulubione mnie na szczęście nikt zdjęć nie zrobił

Luki – oj Łukasz, zobaczysz…ja się zemszczę! Na gorącym uczynku mnie przyłapałeś! Tylko ciiiiiiii cicho…żeby Bogdzia się nie dowiedziała

popcorn – widzisz Carola…obie dopuściłyśmy się przywłaszczenia Bodziowego mienia, ale dowody są tylko przeciwko mnie…i nawet odciski palców na narzędziu zbrodni są moje. Ja się tak nie bawię…ty to się umiesz zakamuflować!

an-tre – Aniu, energią i humorem zawsze chętnie się dzielę…więc jakbyś potrzebowała to tylko powiedz…podeślę kurierem

yolka – Jolu zapraszam…furtka od „szmaragdowego” jest zawsze otwarta, wchodź kiedy tylko chcesz

Anita1978 – Anitko, śliczne zdjęcie DZIĘKUJĘ! Nawet nie wiedziałam, że pomarańczowy jest takie twarzowy…

rozark – po prostu ten typ tak ma…uśmiecham się do całego świata a świat uśmiecha się do mnie…
Rododendronowy ogród II. 20:39, 24 maj 2015

Do góry
Luki napisał(a)

Ale mój m wymyślił sposób na podryw dziewczyn, moim zdaniem mało oryginalny ale za to jaki skuteczny.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 20:37, 24 maj 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Marzenko w tym roku niestety wszyscy narzekają na R, wysyłają słabe, małe, połamane, a czasem chore krzaczki, ja załapałem się na słabe i jeden złamany w połowie . Za to ze szkółki na F jestem bardzo zadowolony.

O kurcze... a moje z F dzisiaj oglądąłam , na razie niemrawe....
Zatem będę kupowąc latem w doniczkach....
Najlepsze powtiwerdzma tak jak Gabi mam z pewnego żródła , sciągane bezpośrednio do Austina z Angli. Są drozsze ale piękne już w tym roku
Rododendronowy ogród II. 20:32, 24 maj 2015

Do góry
Luki napisał(a)

Musiałem

Nikita a cos Ty mi czerwonego ukradła?Dobrze ze Lukasz robił zdjecia to sie przynajmniej dowiedziałam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies