Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro cz.II

Ogród w skali mikro cz.II

gierczusia 09:01, 25 maj 2015

Kacha123 napisał(a)
Cześć Ela! Kolejna Lola równie boska, jak poprzednie! Ty też jesteś niezła Lola - przyćmiłaś kwiatuchy na fotkach!

Siakowa napisała
prafda zgadzam się ,buziaki

Dziewczyny.. Jesteście bardzo miłe... I co ja mam teraz powiedzieć??? czuję się zaakłopotana ..dziękuję
a co mówi na komplimenta Lola to już musicie Bogdzi zapytać
BusyBee 09:03, 25 maj 2015

gierczusia napisał(a)

To zdjątko jest zrobione specjalnie bo na nim oprócz mnie jest rododendron simona u mnie jest ..noooooo..tak do pół uda ,a u Bogdzi...sami możecie zobaczyć : ne wiem , czy się bać czy cieszyć , ale jedno jest pewne..jak mój taki urośnie , to ja przez kuchenne okno nic a nic nie będę widziała
A wystawa..hmmmm...czasy świetności ma już chyba za sobą . Teraz usiłuje rozkręcić się na nowo,a czy coś z tego będzie..czas pokaże ale jest w ładnym miejscu , można pospacerować bo w parku ślaśkim jest też rosarium , no i wesołe miasteczko i zoo..tak więc zapraszamy

kawałek to ja do Ciebie mam ale reklamę to zrobiłaś fajną

A te rodki kupione do mega wypas! Ja też chciałam zakupić, ale u mnie w zieleni same pogryzione przez opuchlaki były... i weź tu weź
gierczusia 09:09, 25 maj 2015

Chciałam Wam pokazać stadia koloru rododendrona Simona wiem ,że nie jest tak spektakularny jak Percy Wiseman , ale te jego zmiany kolorystyczne nieustannie wpędzają mnie w zachwyt
Na początku jest tak

Potem jest tak

A teraz jest tak można dojrzeć datę i pierwsze zdjęcie jest zrobione 30 kwietnia tak więc cieszył mnie prawie miesiąc

A teraz z innej beczki ...jeszcze w sobotę u Bogdzi chwaliłam się innej ogrodniczce ,że ja to mam w sumie szczęście , bo oprócz łysych ślizgaczy i opuchlaków to nie mam w ogrodzie innych zwierzątek

A tak wczoraj sobie siedzę i patrzę na ta moją figę..myslę sobie....noo dobra , ona zawsze póżno startuje , ale czemu teraz prawie na wszytskich gałęziach nie ma ani jednego liścia ????? A za moment patrzę..cała roślina się mooocno telepie....rozglądam się...wiatr , czy ki czort ????? Niccc , a ona trzęsie sie dalej... No i podchodzimy z eMusiem....i wyciągamy prawie całą roślinę z ziemi , praktyczne bez korzenia co to mogło zrobic ??? Kret chyba nie , bo kopców nie ma, ale nornica czy karczownik ???? Może ktoś zaprawiony w bojach coś podopowie ???? Zwróćcie uwagę na ogryziony pień , już w części nadziemnej..i jak to mówią : nie chwal człeku dnia przed zachodem słońca

Pola 09:12, 25 maj 2015

Kochana Lola powaliła mnie na kolaniska....talent masz i produkcja seryjna powinna być uskuteczniona....zdjęcia z ogrodu jak zawsze piękne...spotkania zazdroszczę....buziaki zostawiam i do roboty lecę
gierczusia 09:24, 25 maj 2015

BusyBee napisał(a)

kawałek to ja do Ciebie mam ale reklamę to zrobiłaś fajną
A te rodki kupione do mega wypas! Ja też chciałam zakupić, ale u mnie w zieleni same pogryzione przez opuchlaki były... i weź tu weź

Myślę ,że wyprawy do Parku Ślaskiego naprawdę nie pożałują ani dorośli a dzieciaki tym bardziej na dodatkową zachętę powiem ,że u mnie jest też lokalny producent rododendronów , które póki co opuchlaczków nie ma..ale ja się do niego spóżniłam i już pustki zostały ..ale pamiętam w ubiegłym roku to juz ja początku jesieni tunele były pełne roślin
Tak więc myśl
Albo od Ciepłuchy bierz wysyłkowo , bo oni od niedawna maja wysyłkę

Buziole
Luki 09:27, 25 maj 2015

Mnie to ewidentnie wygląda na karczownika, w szczególności, że widać dokładnie ślady zębów na korzeniach, a zębiska miałem okazje widzieć z bliska. Opowiadałem u Bogdzi jak go ubiłem i niestety trutki na nornice nic nie dały.
nicol21 13:20, 25 maj 2015

Super, że można zobaczyć duże okazy a potem kupić malutkie

Współczuję tych podłych stforów.
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Bogdzia 13:37, 25 maj 2015

Też myśle ze to karczownik ale czy Ty mieszkasz koło jakiejs wody?, bo one taki teren lubią.
Lola siedzi na kominku i ogród ogląda, zdjęłam jej identyfikator by lepiej podziwiac drobne cząstki stroju , nigdy w życiu takich drobiazgów bym nie uszyła i jeszcze koraliki na laczkach i kokardy, niesamowita jestes.Buziaki.
Margarete 16:16, 25 maj 2015

I mnie było bardzo miło Eluś ze mogłysmy sie poznac osobiscie, choć na twoim wątku bywam często, trzymając sie za brzuch ze smiechu - więc wydawało mi sie że znam ciebie, twój ogród, twoje poczucie humoru i dystans juz od dawna. Jak zwykle brakło czasu na pogaduchy, ale co tam, wszystko przed nami...
Dzieki za fotki u mnie, aj fotek nie robiłam wiec mam pamiatkę, choc na tej jednej mam taka paskudna ine ze patrzec na siebie nie moge.....

Podziwaiłam twoją lale która pokazywała Bogdzia, sliczna i ta precyzja wykonania tych wszystkich detali...

Pozdrawiam ciebie i ema !
yolka 16:39, 25 maj 2015

Miło było Cię poznać u Bogdzi, mikro ale fajny masz ogródeczek,Pozdrawiam