Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Cztery łapki - zwierzęta domowe 20:45, 12 lut 2013

Do góry
Podzielę się , z Wami swoją utratą koteczek :- tą uśpiłam jesienią 2011r.była chora. [img sN ize=6
Tego kocórka małego podrzucił mi ktoś do ogrodu, przestraszony był, miałkał przeraźliwie, został u nas. wykastowany został, najwspanialszy pupil był ze wszystkich naszych kotów jakie mieliśmy.

Nazwałiśmy go Milki,wiosną 2012r zaginął bez wieści. Sukaliśmy , ogłoszenia rozwieszone na ulicy w poszukiwaniu. Rozpacz straszna .
Po tym kotku jeszcze nie jestem gotowa wziąść następnego.

Ta koteczka to nasza Łatka, ostatnie jej zdjęcie w marcu 2010r zginęła w podobny sposób jak Milki. Sąsiedzi mówią , że lis podchodzi. nie wychodziły poza ogrodzienie, czy to możliwe? że przez siatkę przeszedł lis.
Jeszcze jedna kotka młoda półtoraroczna co wykradała się za ogrodzenie zginęła pod kołami samochodu jesienią 2011r czarno-brązowa półtoraroczna.
Taki pech bo jeszcze tej jesieni Łatka nr. dwa córka tej na zdjeciu miała półtora roku zachorowała leczyłam , wydałam na nią 700zł i trzeba było uśpić.
Miałam 6 kotów i zostały dwa.

To jeszcze zdjęcie Milki.
Ogrodnik Mimo Woli cd 20:41, 12 lut 2013

Do góry
asc napisał(a)

Widziałem barek Nawet w bardzo dobrych knajpach tyle flaszek nie widziałem Kiedy następny zlot - koniecznie z noclegiem

Śpisz pod namiotem........ nie wpuszczę ...

Kwiaty domowe w donicach 20:33, 12 lut 2013

Do góry

Ogrodnik Mimo Woli cd 20:32, 12 lut 2013

Do góry
Elfik napisał(a)
Aniu, ja nigdy nie przepadałam za sportem, a u Ciebie, żeby za wątkiem nadążyć, trzeba by maratonem lecieć – nigdy nie nadążę, na mecie bym padła na pysk. Ale co tam, najważniejsze, że Ty ciągle młoda i radosna. Masz w sobie takie pokłady energii i entuzjazmu, że nawet za 100 lat tego z siebie nie wyeksploatujesz. Życzę Ci wiele zdrówka, niech Ci się spełnią wszystkie marzenia, nawet – a przede wszystkim! – to o wygranej w Totka Bo to pewnie niezbędne dla realizacji wszelkich Twoich pomysłów ogrodowych
Posyłam Ci dwa w jednym: kwiatek i perfumy. I całuję mocno

Elficzku... dzięki za 2 w jednym..... piękny bez... lubię bzy Takie nasze polskie I pachnące
I masz całkowitą rację, jak na razie do szczęścia brakuje mi tylko wygranej w totka..
Działka prawie w Borach Tucholskich 20:32, 12 lut 2013

Do góry
Everest (?)
Ogrodnik Mimo Woli cd 20:31, 12 lut 2013

Do góry
Konstancja30 napisał(a)

Widziałem barek Nawet w bardzo dobrych knajpach tyle flaszek nie widziałem Kiedy następny zlot - koniecznie z noclegiem

przypomnij mi dlaczego ja spałam pod nimi i nic >>> ... ja to zupełny gamoń jestem

Ciebie odciągnęłam od małych dużymi I innymi sposobami..... bajer, bajer i nie zauważyłaś
Patrz co dziś K. znalazł??? W pamięci aparatu się zawieruszyło..a nie na karcie

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 20:30, 12 lut 2013

Do góry
Gabrysiu ale jak fajnie ...

Kwiaty domowe w donicach 20:28, 12 lut 2013

Do góry
Bambusy

Bambusy wykopane z ogrodu zdobią w donicach ogród zimowy

Zakładam ogródeczek 20:28, 12 lut 2013

Do góry
No to jeszcze raz
Jest bardzo zimozielono, żadnych bylin ani jednorocznych. Taki trochę sam szkielet.
Stożki -cis lub tuja, pod nimi kule bukszpanowe, dalej rododendrony a pod nimi choina kanadyjska jeddeloh. I czerwone drzewko - śliwa wiśniowa Nigra bądź Pissardii.

Możesz tylko tak zrobić a potem sukcesywnie dodawać jakieś byliny, trawy może....
No i nie pamietam co pisałaś o śniegu czy tam spada czy nie. Jak tak to trzeba by odsunąć od domu rabatę.
Kwiaty domowe w donicach 20:27, 12 lut 2013

Do góry
Skoro wątek o kwiatach domowych w donicach zatem wklejam moje

Donica podświetlana - za domowe robią ciemierniki i cyklamen

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 20:26, 12 lut 2013

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
Anulka ale jak wspaniale snieg skrzypiał pod butami rano ... oj jak wspaniale )) ... ukrzyżujecie mnie ale strasznie mi się podobało )) ... prawie jak tam

Iza...wstawaj,bo mi zimno brrr
Torty artystyczne - dekoracje tortów 20:21, 12 lut 2013

Do góry
nie iwem czy mogę dać w artystyczne torty, ale koleżanka poprosiła mnie ostatnio o zrobienie torta dla syna.
Chłopak ma konika- stare radia, więc tort miał być w kształcie radia. Zmierzyłam się z wyzwaniam, ale ponieważ miałam na to tylko jeden dzień to miałam problemy z wykończeniem, bo szczegóły nanosiłam w srodku nocy, juz niemało zmęczona.
Czego nie widać na zdjęciu, to galaretki która stanowiła panel radia. Nawet fajnie to wyglądało.

Oto efekt, zdjęcie zrobione komórką niestety i to juz po zapakowaniu w celofan, zeby ochronić na czas przenosin:

Ogrodnik Mimo Woli cd 20:16, 12 lut 2013

Do góry
asc napisał(a)

przypomnij mi dlaczego ja spałam pod nimi i nic >>> ... ja to zupełny gamoń jestem
Ogrodnik Mimo Woli cd 20:12, 12 lut 2013

Do góry
Aniu, ja nigdy nie przepadałam za sportem, a u Ciebie, żeby za wątkiem nadążyć, trzeba by maratonem lecieć – nigdy nie nadążę, na mecie bym padła na pysk. Ale co tam, najważniejsze, że Ty ciągle młoda i radosna. Masz w sobie takie pokłady energii i entuzjazmu, że nawet za 100 lat tego z siebie nie wyeksploatujesz. Życzę Ci wiele zdrówka, niech Ci się spełnią wszystkie marzenia, nawet – a przede wszystkim! – to o wygranej w Totka Bo to pewnie niezbędne dla realizacji wszelkich Twoich pomysłów ogrodowych
Posyłam Ci dwa w jednym: kwiatek i perfumy. I całuję mocno

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 20:09, 12 lut 2013

Do góry
Anulka ale jak wspaniale snieg skrzypiał pod butami rano ... oj jak wspaniale )) ... ukrzyżujecie mnie ale strasznie mi się podobało )) ... prawie jak tam

Wersja mini mini 19:58, 12 lut 2013

Do góry
Skoro wróciła zima brrr, to rozmarzałam się nad wiosennymi nasadzeniami:
1. ekrany cisowe za hortensjami,
2. dwie dodatkowe wisienki w tym jedna w skarpecie bukszpanowej,
3. więcej winobluszczy na siatce,
i może może jakaś fajna ławeczka

plus oczywiście wymienianie tego co ubije ta wstrętna zima

W poszukiwaniu dodatków do domu znalazłam super wiosenny wianek

http://luxclub.pl/gid,14384428,img,14386621,kat,1016269,galeria.html?T[page]=6&ticaid=6100dc

...i kompletnie nie przeszkadza mi, że jajka są różowe

Na stanie mam podobne szklane jajka, tylko że zielone i przezroczyste, więc mogłyby się chyba ciekawie prezentować na wiklinowym/brzozowym naturalnym wianku.
"Baśniowy" Ogród 19:53, 12 lut 2013

Do góry
Edytka, ma rację najlepsze szkolenie takie w którym i Ty bierzesz udział... Związek kynologiczny takie robi. Raz płacisz za szkolenie i jak będziesz chciała potem skoczyć na dodatkowe zajęcia to kiedyś można było w ramach już tej samej opłaty. Pies się resocjalizuje.. i ma towarzystwo, mój był zachwycony jak tam jeździliśmy...
Tak to wygląda
Psy te maja przerwę

I lekcje

ogrodoweimpresjejolki 19:49, 12 lut 2013

Do góry
asc napisał(a)
Dziś późno, ale się melduję ....

Jeszcze nie sprawdzałam obecności, to nawet spóźnienia Ci nie odhaczyłam

Ale gdybyś w ogóle nie zajrzała, to zalałabym się łzami

Trudne początki 19:47, 12 lut 2013

Do góry
Hop hooop, jest tam kto?
Potrzebuję porady... Przed swiętami kupiłam w NOMI ( swoją droga, co za oszustwo) małego świerczka. Był w donicy, ale jak się juz w domu okazało....nie chodowany w donicy- ucięty bezlitośnie na potrzeby chwili,korzenie miał " obciachane" w kikuty!
Stoi przed drzwiami w donicy.
Czy jest szansa, że gdy go wsadzę do gruntu to się przyjmie????
To ten w czarnej donicy

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 19:43, 12 lut 2013

Do góry
Pomęczę Was jeszcze tymi hiacyntami - a może potem letnimi fotkami? Jakoś dzisiaj humor mam dobry Dzięki grupie wrocławskiej hiacynty dostały w nóżki mech (oczywiście odkopywałem go spod śniegu ), a zamiast podpórek do storczyków pachruszcze z jabłoni - lepiej to wygląda i trzymają się prosto

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies