Widziałam Twoje zakupy, a hortensja wyjątkowo piękna
Pomysł rabaty rogalowej świetny, do mnie też możesz wołać o rośliny.
Podoba mi się flaming w balii i czapla
A lilia przepiękna
Też się uśmiałam z tego, co napisałaś wyżej, ale to nam pasuje
teraz moje dalie- nie wszystkie dałam radę sfotografować, bo ściemniało się, burza nadchodziła a pomidory trzeba było szybko podwiązywać, więc tylko te, co pod ręką były
Penhill Watermelon
Pinelands Princess i Pink Petticoat
no i jeszcze tegoroczne doniczki, które czekają aż się taras zbuduje i będą mogły zaprezentować się w pełnej krasie.
Dobrze, dobrze, niech tyją te rośliny- rachitycznych wypierdków na tarasie wybudowanym przez męża przecież nie postawię
Mustead Wood i Koko Loko- to jest wiosenny goły korzeń, nie są to jakieś ogromne krzaczki ale cały czas kwitną. Obok w donicy oczywiście floks Creme Brulee Miałam chyba 100% wschodów, więc poutykałam, gdzie się dało. Nie cierpiałam przy tym zbytnio, bo baaardzo mi się podoba. No i jeszcze masę osób obdarowałam sadzonkami- zdobywając przy tym fejm i wdzięczność tłumów. Czyli korzyści nie do przecenienia
ciemny groszek w donicy na moim wigwamie pokazał pierwszy kwiatek
przymiotno Karwińskiego podzieliłam i przeniosłam na ten rok do doniczek
ostatnio Madguska mi powiedziała, że lubi się stęsknić za swoim ogrodem i miała rację! Wpadłam dziś do siebie i tak mi serce skakało!
W Warszawie gorąco i wilgotno- nic dziwnego, że wszystko tak porosło
Jutro zrobię jakieś szersze kadry- dziś podwiązując pomidory pozachwycałam się tradycyjnie moimi jednorocznymi no i wreszcie dalie zaczynają pokazywać kwiatki
Jest CUDOWNIE!
kosmos Apricot Lemonade sam się rozsiał i wpasował się idealnie Obok cynia elegans 'Zinderella Lilac'
proso i dalia Jowey Mirella
Tu myślę nad rozrzuceniem hortensji między trawy ale czy nie będzie to źle wyglądać jak rozchodniki a przed nimi kocimiętka( przycięta i słabo widoczna) są w rządku ?
Kocimiętka zaczyna drugie kwitnienie.
Basia, każdy deszcz na wagę złota . Dobrze, ze wreszcie się pojawił .
Dziewczyny, hortki są 3, coś tam pokazywałam, ale chyba raczej poszczególne kwiaty.
Tu 3 razem:
Kiedyś tworzyły 3 urocze kulki, teraz się połączyły w szpalerek .