I mój nowy nabytek, judaszowiec kwitnący na biało. Niestety nie wiem co to za odmiana. Podpisany był jako Oklahoma i ma też podobno takie same liście, tyle że Oklahoma kwitnie na różowo, więc doszło do jakiejś pomyłki
Sadzoneczki juki od olcimanolci Dziękuję raz jeszcze. Jakby co nadal czekam na chętnego na sadzonki kosaććów.
Jak widać żywopłot z laurowiśni otto lyuken też już posadzony.
Co byście radzili posadzić między jukami? Myślałam o seslerii, ale może ktoś ma lepszy pomysł.
Tam za taczką mniej więcej będzie cyprysik nutkajski pendula.
Niestety, bardzo długo muszę czekać na poliwęglan. Aż 10 dni. Ale może zadzwonię w poniedziałek i coś przyspieszę.
Normalnie będą co jeszcze rynny i rury spustowe i beczki na deszczówkę. Daszek ma powierzchnię 12 m2.
Oj, były dylematy, dobrze, że trzmielinek już tam nie ma. Robiły balagan. A tak w ogóle to z trzech zostały mi dwie, bo jedną śnieg mi złamał i zdecydowałam, że przesadzam je stąd. Pójdą do donic przy drzwiach frontowych.
I.... kupiłam dziś buczka pendula I chyba posadzę go gdzieś koło tarasu, jeszcze mierzę wzorkiem miejsce
Dziś przed poludniem wydarzyły się dwie bardzo miłe rzeczy. Po pierwsze byłam u Iwony Inki na podziwianiu tulipanów - Iwona ma u siebie swój prywatny mikro Keukenhoff . Mam jednak tylko 1 zdjęcie i to dość słabe ale i tak widok rzuca na kolana.
Druga przyjemna rzecz to zakup derenia kousa Weissel Fontaine - idealnie wpasuje się w wygospodarowane wczoraj miejsce . Już nie mogę się doczekać jutrzejszego sadzenia .