Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W ogródku Martki

W ogródku Martki

Rojodziejowa 14:12, 25 paź 2022

Martka napisał(a)
Bardzo lubię ten zakątek miasta wokół Muzeum Polin w jesiennej odsłonie.

Nieskromnie przyznam, że ta pierwsza fotka mi przypomina mój żywopłocik

Podoba mi się to z gonieniem króliczka!
Nowa12 14:37, 25 paź 2022

Aga Nowa12, Piano to czerwień. Chyba że masz tę odmianę różową Piano. Ja bym do czerwieni dała coś ciemno-pomarańczowego (typu Midsummer Tantau) i magenta (np. Soul-Tantau czy Sophie Luise), nasyconego

Ja mam Piano czerwone ale ono u mnie ma około 50 cm wysokości i szerokości . Liliputa mam. Jakoś przyszły mi do głowy barwy patriotyczne . Ale zamiast Desdemony, która będzie jednak za wysoka w tym miejscu zamówiłam Pastellę. Nie mogę już więcej pomarańczu dawać bo mam zatrzęsienie pomarańczowych i morelowych róż .
Jak mi się będzie gryzła ta Pastella z resztą to wsadzę w ogóle coś innego.
Jak sama napisałaś trzeba gonić tego króliczka bezustannie .
ryska 21:51, 25 paź 2022

Super porównanie rabat. Co to będzie za dwa lata
Zachwyciłam się też jakością zdjęć, świetnie wykadrowane.
Martka 09:32, 26 paź 2022

Rojodziejowa, a jakże, zdjęcie przypomina Twój żywopłocik

Aga Nowa12, masz rację, zawsze można przesadzić, więc bez przesady ale piękne te Twoje herbaciano-morelowe. Rzadko je widać w ogrodach.

Rysko, dziękuję, taki komplement od Ciebie - brzmi bardzo poważnie... Tym razem sama zdziwiłam się własnymi zdjęciami, jednak nie tyle kadrowaniem co miękkim światłem. Nie znałam tego efektu. Jesień jest stworzona do robienia zdjęć, nie trzeba tak polować na magiczną godzinę

Martka 09:39, 26 paź 2022

Zdjęcia ambrowca Slender Silhouette dla Eli. Za Twą sugestią to się stało. Posadzone rok temu 25.11, w ostatnim momencie.

Scenka nr 1.

Scenka nr 2. Dwie godziny później...

Scenka nr 3. Rok później.

I w zbliżeniu.

A jeden z nich, najbardziej z prawej, jest widoczny w ogóle tylko w zbliżeniu, bo pożarły go opuchlaki. Góra prawie łysa.

Martka 09:40, 26 paź 2022

Do zestawu kolorystycznego przy okazji róże, które nadal starają się umilać życie.
Lady of Shalott

Jude de Obscure

Desdemona
olciamanolcia 09:44, 26 paź 2022

Martka napisał(a)
Zdjęcia ambrowca Slender Silhouette dla Eli. Za Twą sugestią to się stało. Posadzone rok temu 25.11, w ostatnim momencie.

Scenka nr 1.

Scenka nr 2. Dwie godziny później...

Scenka nr 3. Rok później.

I w zbliżeniu.

A jeden z nich, najbardziej z lewej, jest widoczny w ogóle tylko w zbliżeniu, bo pożarły go opuchlaki. Góra prawie łysa.

Całe przedstawienie piękne Scenka 3-4-5 magiczna-o i u Ciebie też ambrowiec w czerwienie i pomarańcze idzie . Ale widzę, że korę masz wysypaną i może dlatego ,że ma zakwaszoną ziemię przebarwia się tak pięknie.
Martka 09:51, 26 paź 2022

Justyna, moje kulki ambrowcowe brną w mocniejszą czerwień. Tak było rok temu:
Połowa listopada:

Pod koniec listopada:

W tym roku jeszcze zielone.
olciamanolcia 10:12, 26 paź 2022

A te kulki tez masz przysypane korą?
Rojodziejowa 10:17, 26 paź 2022

Martka napisał(a)
Do zestawu kolorystycznego przy okazji róże, które nadal starają się umilać życie.
Lady of Shalott

Jude de Obscure

Desdemona

Kusi mnie ta desdemona…