Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród hortensjowo różanecznikowy 07:22, 07 maj 2022

Do góry
Monika83 napisał(a)
Aleksandrina dla Mirki

Dziękuję Monika, super że zrobiłaś tyle zdjęć , widać że moja to jednak nie Aleksandrina, ma inny kształt płatków, są bardziej pękate, i kwiaty są większe niż u A. Może jednak to Lennei??
Ech, trudno już przestaję szukać. Zajadę jeszcze do centrum ogrodniczego gdzie ją kupowałam i zobaczę może akurat będzie taka kwitła, i z nazwą
Zacisze Alicji 06:25, 07 maj 2022

Do góry
Alija napisał(a)
"Balijka"z wiosennymi.

Urocza.
Gapie się na taką balię u sąsiadki, wala się w obejściu, może powiem, żeby mi ja dała, czy zechce, nie wiem.
Magnolii nigdy dość, ja chyba jeszcze kupię, zamiast rodków pod murem, ich więcej dam.
Wzdłuż ścieżki, jak po sznurku... 06:22, 07 maj 2022

Do góry
vita napisał(a)
Moja ampla, Jola Bez wątpienia czegoś roślince brakuje, może słońca albo mikroelementów?

Ganiam po ogrodzie jak w ukropie, długo mnie było, ja jak Irenka, ciągnie mnie do domu po trzech dniach, ale jeszcze próbuję wybić się na podróżniczkę, he he. Przesadzam, nawożę, przenoszę. Obelisk spod brzozy bardzo przyda się powojnikwi 'Plisch Spirit'. Dodałam donicę z warzywnika (opanowały ją mrówki, dlatego roślinki nie rosły), ławkę niebieską zdegradowałam, nie pasuje mi już. Duży wazon stąd zaszczycił warzywnik. Warzywnik w tym roku najważniejszy. Co powitało mnie w Ogrodzie Botanicznym w Rzymie? Obok róży banksa, konstrukcja z sałatami/cykoriami, z systemem nawadniającym. Chwilowo fotka niedostępna.

Przy okazji cebulice się wyeksponowały

Zakwitła wiśnia japońska, ma białe kwiaty, co bardzo mnie cieszy. Zaczyna mi ciążyć różowy wiosną.

Coś nowego widzę, chyba tego napisu nie było, extra.
Czyli i ty Vito jesteś szybka podróżniczką.
Ogród jest naszym panem, ciągnie do niego, nadaje sens działaniom, nie kończąca się przygoda.
Rosliny nie znam, podobna do skalnych. Inne cuda z Rzymu zachwycają, ale czy u nas sobie poradzą, o dziwo kamelia i głogownik dostosowały się do naszej aury, bo już zimy nie te.
Miłkowo - sezon 2016-2022 06:16, 07 maj 2022

Do góry
Milka napisał(a)

Magnoliowy szał
Moja sunsation dopiero zaczyna, paki pękają
Kupiłam takie pełne zolte tulipany z zakwitły mi waniliowe z zielonymi żyłkami
Ogród długi 00:40, 07 maj 2022

Do góry
Joann napisał(a)

Joann, jeszcze chciałam powiedzieć, że świetny efekt zmian! Patrzę na to zdjęcie i widzę zadbany ogród i uporządkowaną przestrzeń. Brawo, pamiętam początki i wiele koncepcji
Ptasi gaj 00:02, 07 maj 2022

Do góry
Roocika napisał(a)

Ładny kolor tulipanów.

Ludzie niestety zwariowali, spotkałam koleżankę w szkółce, co ma 2 razy większą niż ja działkę i brała wszystkiego po 1 szt. bo ładne

Asiu te tulipany to Van Ejki murowane kwitnienie już 4 rok.

To ja posadziłam 3 lata temu pod Ośrodkiem do którego moja córka chodzi zobacz jakie piękne
To fotka z zeszłego roku w tym jest ich jeszcze więcej. Rosną w ziemi cały rok nie są wyjmowane.
Wilczy ogród 00:01, 07 maj 2022

Do góry
Zestawienie CZAD! Ale tunelowa zawartość, warzywnik i domek ogrodnika skradły moje serce i nic tego nie zmieni Podziwiam, że tak nad wszystkim panujesz Teraz tak wszystko rozpędziło się, że nie wiadomo, czy bardziej ryć czy może jednak bardziej podziwiać?

Ogród hortensjowo różanecznikowy 23:49, 06 maj 2022

Do góry
Monika83 napisał(a)

Mi się wydaje, że narcyzy są bardziej odpowiedzialne niż tulipany.
Tulipany są himeryczne a narcyz to pewniak zawsze prawie kwitnie i w dodatku długo.

Wczesniej 2 lata temu nakupilam tulipanów co prawda Van Ejkow pewniaki i dosyć ładnie kwitną. W zeszłym roku nakupilam krokusów i hiacyntów. Krokusy specjalnie nie kwitły chociaż sądziłam ładne cebulki. W tym roku zamierzam rzucić się na inne wiosenne jeszcze się zastanowię.
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 23:47, 06 maj 2022

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Zachwycam się!  Sylwia.
Chyba nie sadziłabym szachownic w łączce, żal by mi było, że zaginą, one są tak delikatne, że chciałoby się je podziwiać z bliska, mieć "bardziej pod ręką"?
Ogródkowe perypetie:) 23:24, 06 maj 2022

Do góry
abiko napisał(a)

Alle hosta. Piękna będzie .
Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka 23:10, 06 maj 2022

Do góry
Judith napisał(a)
Kilka fociszy ku pamięci:

chwalę i podziwiam. A dziś rano pomyślałam że dawno szerokich kadrów nie bylo.
Teraz myślę że przedogródka też dawno nie było...
Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ 22:50, 06 maj 2022

Do góry
Co to może być? Klon sadzony późną jesienią. Podobne objawy obserwuję na ambrowcu, również sadzonym późną jesienią. Jedna gałąż moreli też jakaś taka brązowa... trochę za dużo takich przypadków. Oby nie jakiś wirus czy bakteria/skażona ziemia....

Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 22:48, 06 maj 2022

Do góry
Co to jest?!!? Na liściach sadzonek pomidorów - ale tylko tych z 2giego pikowania... podżera sokii liście się kurczą...

Ogród hortensjowo różanecznikowy 22:42, 06 maj 2022

Do góry
Monika83 napisał(a)
To bardzo dobra wiadomośćjeżeli mnożą się i nie zanikają te liliokształtne tulipany to dokupię jeszcze białe obecnie są z białymi narcyzami

Liliokształtne to też moje ulubione tulipany
Ogrodowe marzenie Mrokasi 22:34, 06 maj 2022

Do góry
Przypomniałaś mi o tawulach, mam 3 zadołowane ale dalej nie wiem gdzie posadzić…
Zawilce niedobre ? Niemożliwe…

mrokasia napisał(a)
No i poryte . Nie wytrzymałam i przesadziłam tę kalinę i palibina. Mam nadzieję, że się nie obrażą i jednak zakwitną . Posadziłam też sporą tawułę brzozolistną, która od zeszłego sezonu mieszkała w donicy niezadołowana . Rozsadziłam ożanki i wsadziłam kilka sztuk seslerii Heufleriana od Aprilka . Dzień był baaaardzo udany ogrodowo.

A to czeka na mnie w niedzielę... Fotka ku przestrodze dla tych, którzy sadzą sobie zawilce wiosenne/kanadyjskie. Ta zaraza opanowała mi kawał rabaty pożerając hakonki, hosty, tawułki i nie wiem co jeszcze...

Ogród w Klein Kottorz 22:23, 06 maj 2022

Do góry
Jeszcze raz czerwone, tych mam najwięcej.

Ogród hortensjowo różanecznikowy 22:06, 06 maj 2022

Do góry
Aleksandrina dla Mirki
Osiedlowy ogródek 22:05, 06 maj 2022

Do góry
Dla Renaty Ryski, moje bujne rabaty, zarośnięte podagrycznikiem
Nawet bodziszka Rozanne mi zagłuszył, nie mogłam go znaleźć w tym gąszczu

Ogród w Klein Kottorz 22:02, 06 maj 2022

Do góry

Zacisze Alicji 22:00, 06 maj 2022

Do góry
Alija napisał(a)
Tulipany przed domem.

Super są te żaróweczki
Na tulipanki mogę patrzeć bez końca, mam takie ocynkowane donice, ale dna im się już całkowicie
Wykruszyły, balie są wytrzymalsze, fajniutka kompozycja Ci wyszła
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies