Witajcie dziewczyny

dziękuję Wam za żywą dyskusję i wszystkie cenne uwagi!
ja dzisiaj tylko na troszkę bo zarobiona jestem, a jutro rano jadę w świętokrzyskie

jak ja świtem wstanę, buuu....
Tak na szybko:
- ta ściana gdzie planuję lustro w murze jest zupełnie z innej strony (z tej "reprezentacyjnej"

hahahaha) niż niechlubny daszek sąsiadów; fakt na tamtym murze miało być lustro, ale raczej nie będzie, w każdym razie teraz o tym nie myślę, bo tam już mur jest, a chcę murować dalej w innym miejscu

pokażę na zdjęciu całą działkę dla orientacji
- widać wymurowany narożnik od strony sąsiadów - i tym się teraz nie zajmuję

- prawy górny narożnik, to są wszystkie dotychczasowe nasadzenia i rabata ze świerkami serbskimi, hortensjami itd.
- dolny lewy róg - widać kawałek blaszaka - tam będzie śmietnik, wjazd i wejście na działkę....
- prawy dolny róg - gdzie te zardzewiałe blachy - to jest miejsce nad którym teraz rozmyślam

) hahhaa trudno w to uwierzyć, ale tu właśnie będzie mur z lustrem

)) jak mi się uda, to wymuruję w tym roku mur obejmujący widoczne dwa przęsła siatki z tej strony i niemal cały front czyli powstanie po przekątnej od tamtego muru taki sam mur wysoki na 2,20 m czyli maksymalnie ile się da bez pytania nikogo o zgodę - zgodnie z powszechnie obowiązującym prawem

) zamierzam też pociągnąć dalej mur od sąsiadów... miały być przęsła, ale skłaniam się bardziej do pełnego muru
Już pokazuję jak

teraz widzę, że się zamuruję, że hej.... narysowałam dla ułatwienia (fioletowe ramki) gdzie będzie lustro, ale oczywiście lustro będzie od strony wewnętrznej muru

)))
a od środka to mniej więcej coś takiego jak już rysowałam