Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Hanusi - kolejny sezon

Ogródek Hanusi - kolejny sezon

Milka 09:56, 14 mar 2013

I u nas mroźno, ale słonecznie, da się wytrzymać
miłego dnia
jeszcze ciut i zakwitnie kalina, wiem, wiem, znowu optymistka
anipla 10:18, 14 mar 2013

hanka_andrus napisał(a)

Motyle we włosach, to było ogrodzie zoologicznym w Łodzi. Akurat była wystawa i motyle fruwały w pomieszczeniu. Miło wspominam. Jak będziesz miała kiedyś możliwość trafić na taką wystawę, idź, warto.

Motyle są już na stałe od wiosny do jesieni ,fajnie jak tak obsiadają człowieka ...a jakie piękne i olbrzymie sa...

http://www.zoo.lodz.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=230:motylarnia-wielkie-otwarcie&catid=1:aktualnoci&Itemid=2
http://lodz.naszemiasto.pl/tag/motylarnia-zoo-lodz.html

pozdrawiam
hanka_andrus 10:29, 14 mar 2013

Dziękuję wszystkim za odwiedziny. Wybaczcie, że tu odpowiem hurtowo, a potem zajrzę pojedynczo.
U mnie rano -7. Teraz słonecznie i to nie nastraja pozytywnie. Śniegu mało, a mróz dusi. Wg meteo jeszcze tydzień, może już nie tak mocno, ale jednak. Nie lubię mrozów syberyjskich wiosną!
Ale znosić z godnością trzeba.

Z informacji ogródkowych -dostałam 12lili z wiadomego źródła w tym 3 zaznaczone jako pink morning.
A jakie będą? Zobaczymy latem. Cebule różnej wielkości, w zależności od odmiany. Zdrowe.
Pies nie chciał wyjść na poranny spacer. Dziwne. Na fiołki jeszcze poczekamy.

Pozdrawiam

aniula 11:05, 14 mar 2013

A u mnie rano było -10, śniegu na rabatkach jakieś 15-20 cm.
Teraz słoneczko mocno przyświeca, jest przyjenmie. Mam nadzieję, że zimniej już nie będzie...

Haniu, u Zbyszka podziwiałam Twoje pierwiosnki, marzę o takich!
Mala_Mi 11:58, 14 mar 2013

Wpadłam sprawdzić jak Frodo... doczytałam .wiem...
Doszkoliłam się z reszty ..... pralkę Franie też miałam długo Moja pierwsza pralka ......

A teraz uciekam .....bo forum jak magnez...przyciaga i odciąga od obowiązków..
boguslawa_ma... 12:22, 14 mar 2013

Zaglądam i pozdrawiam
Milka 12:26, 14 mar 2013

Dobra informacja Haniu ja też pink morning brałam, ale napisali, ze z powodu mrozó wstrzymują wysyłkę, więc czekam
hanka_andrus 12:26, 14 mar 2013

Aniuli odpowiedziałam w jej wątku.
Anię Asc witam w moich progach, i jak widzę taką piękną żabkę w przerębli uśmiech na maszt wciągam!
Do Bogusi zaraz lecę popatrzeć, co z ta zimą?
Macham do Was od siebie! Tych kwiatków już nie mam....wymarzły!
hanka_andrus 12:32, 14 mar 2013

irena_milek napisał(a)
Dobra informacja Haniu ja też pink morning brałam, ale napisali, ze z powodu mrozów wstrzymują wysyłkę, więc czekam

Moje doszły, ładnie zapakowane i oznaczone, każdy rodzaj w torfie, Niektóre już z dość dużymi kłami. Mus do donic wsadzać. A tu jak na złość, donice w ogrodzie, a tam zamróz!

aniula 13:10, 14 mar 2013

Haniu, dziękuję! Na razie kupiłam nasionka tych pierwiosnków, ale w mieszance kolorów niestety, a chciałam najbardziej takie, jak Twoje. Dopiero za rok będę wiedziała, jakie z tych nasionek wyjdą, jeśli oczywiście wyjdą...
Jak nie uda mi się ich uchować, to na pewno się zgłoszę!