Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "szałwia"

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 06:55, 05 lip 2015

Do góry
Różowa szałwia śliczna Piękny masz te ogród, wiesz!
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 01:24, 05 lip 2015

Do góry
ren133 napisał(a)
I już szałwia od Finki jest na rabacie

Jeszcze tylko brakuje tutaj carex Frosted Curls lub Amazon Mist

Pieknie
Ja mam amazon mist od 2 sezonów i sobie chwalę, w pierwsz\ym roku tylko troche podciłęam jej "włosy" bomnie wnerwiała jak kładła sie na kamieniach. Mam ją w rabacie obok lawendy - 2 sztuki i na żwirkowej rabacie 3 sztuki, jedne młodsze od drugich o sezon ale i jednae i drugie póki co sa ładne
Tu je widac na mojej żwirkowej rabacie obok carrex elata aurea :
https://www.ogrodowisko.pl/watek/2956-ogrod-marzena-moze-tylko-marzenie-o-ogrodzie?page=469#post_3
Juz któras z kolei osoba mówi że amazon lepiej wygląda niz FC po jakims czasie....
Alez bedzie pieknie jak uzupełnisz to miejsce turzycami...
Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 23:28, 04 lip 2015

Do góry
Miło było Cię poznać, dużo fajnych zdjęć zrobiłaś. Troszkę u Ciebie pobuszowałam Rabaty nieźle upchane, a zakupy ostatnie dlaczego na poprawę humoru? Lawenda pięknie kwitnie, szałwia również Róże wypasione, Celebration Time i Minerwa bardzo mi się podobają, kupowałaś na miejscu czy przez net?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:11, 04 lip 2015

Do góry
I już szałwia od Finki jest na rabacie

Jeszcze tylko brakuje tutaj carex Frosted Curls lub Amazon Mist
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 16:45, 04 lip 2015

Do góry
Agania napisał(a)
W oczkach wodnych roślność buja i kwitnie zadziwiająco, azalie pięknie się rozrastają, szczeć pospolita, szałwia, werbena,trzcinniki u mnie szaleją i pysznogłówki, ale susza wielka... jak tam sobie radzisz z podlewaniem?
Ze świerkami mam kłopot ogromny, w końcu muszę się zebrać z opryskami.....zaczynam urlop, więc na spokoju przygotuję się do tego wyzwania

Ja podlewam codziennie! Spędzam ok godzinę na podlewaniu, fakt rachunek potem mnie powala ale ogrodu mi żal bardziej...
Wypoczynku Ci życzę, razem pryskać będziemy
Ranczo Edy 16:42, 04 lip 2015

Do góry
Eda.
W polskich ogrodach ,,Żeleźniak Russela" jest rzadkością. Ciężko jest znaleźć o nim wzmiankę nawet na stronach internetowych katalogów bylin. Cieszę się, że mogłem pomóc Ci w jego identyfikacji co zapewne ułatwi Ci teraz dobór odpowiedniego stanowiska i dalszą jego pielęgnację. Inna nazwa żeleźniaka tłumaczona z angielskiego to: ,,Szałwia Jerozolimska".
Mała Eleczka 16:18, 04 lip 2015

Do góry
Kuba napisał(a)
Sliczności pokazujesz
szałwia i czosnek główkowaty znalazły się po tych zdjęciach na mojej liście must have

NO baaa, koniecznie
Tu ma być ogród :) 13:21, 04 lip 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Kolorowe zakupy i chyba już jedne ostatnich

haha dobrze że to oczko mruga bo bym jeszcze uwierzyła
przetaczniki różowe chwytają mnie za serducho, właściwie szałwia też, no i kosmosy...
Hirutkowy raj:)) 08:47, 04 lip 2015

Do góry
a jaka to szałwia?
Mała Eleczka 07:37, 04 lip 2015

Do góry
Sliczności pokazujesz
szałwia i czosnek główkowaty znalazły się po tych zdjęciach na mojej liście must have
Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 23:42, 03 lip 2015

Do góry
dajana napisał(a)
Proszę jakie ładne róże mi przyszły .Pomponella i Eden Rose ,szałwia też dorodna .Wolę róże w doniczkach niż z gołymi korzeniami,przynajmniej nie ma pomyłek

Dajanko, piekne masz róże.....a jeszcze piękniej prezentować się będą na tle Twojego domu
Pozdrawiam
Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 23:28, 03 lip 2015

Do góry
Proszę jakie ładne róże mi przyszły .Pomponella i Eden Rose ,szałwia też dorodna .Wolę róże w doniczkach niż z gołymi korzeniami,przynajmniej nie ma pomyłek

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 23:15, 03 lip 2015

Do góry
W oczkach wodnych roślność buja i kwitnie zadziwiająco, azalie pięknie się rozrastają, szczeć pospolita, szałwia, werbena,trzcinniki u mnie szaleją i pysznogłówki, ale susza wielka... jak tam sobie radzisz z podlewaniem?
Ze świerkami mam kłopot ogromny, w końcu muszę się zebrać z opryskami.....zaczynam urlop, więc na spokoju przygotuję się do tego wyzwania
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 22:45, 03 lip 2015

Do góry
jolka napisał(a)

Hej Jak piszesz o tej jeżówce, że czarne pędy, że krzywa.. to mi się od razu mój jeden krzaczek przypomina. Taki właśnie dziwny, pączki jakby w dół opuszczone, nawet wczoraj sprawdzałam, czy nie są przywiędnięte. Zerknij w wolnej chwili, czy to może być to, choć raczej mało prawdopodobne, skoro to nowość

A u Ciebie piknie! Kwiatów wysyp, liliowce oglądam z zachwytem, bo swoich nie mam te białe surfinie, hortki i szałwia extra. Wszystko mi się podoba, zostaję więc i czekam na róże

No to poleż na hamaku, a ja Ci soczek jabłkowy przyniosę
Droga do spełnienia 22:41, 03 lip 2015

Do góry
Kawa napisał(a)
hej Iwciu
tak to pęcherznica lubię te koraliki

szałwia omączona
musze zapisać
i sprawić sobie zeszyt

Ja to z tymi swoimi grabiami to normalnie nie wytrzymam, tak poprzycinałam swoje pęcherznice Diabolo i krzewuszki, że nie ani jednego kwiatka nie mam
a one takie śliczne

zeszyt też mam, segregator z notatkami a i owszem, w komputerze pliki porobione, a jak przyjdzie co do czego to nigdy nie mogę nic znaleźć albo nie pamiętam, że to już pisałam.
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 22:27, 03 lip 2015

Do góry
nicol21 napisał(a)

W ramach ostatnich wycieczek widziałam fajną jeżówkę - fatal attraction. Pędy kwitowe są prawie czarne,krzywe a kwiat ciemno różowy. Ale drogie że hoho! Pewnie nowość!

Hej Jak piszesz o tej jeżówce, że czarne pędy, że krzywa.. to mi się od razu mój jeden krzaczek przypomina. Taki właśnie dziwny, pączki jakby w dół opuszczone, nawet wczoraj sprawdzałam, czy nie są przywiędnięte. Zerknij w wolnej chwili, czy to może być to, choć raczej mało prawdopodobne, skoro to nowość

A u Ciebie piknie! Kwiatów wysyp, liliowce oglądam z zachwytem, bo swoich nie mam te białe surfinie, hortki i szałwia extra. Wszystko mi się podoba, zostaję więc i czekam na róże
Droga do spełnienia 20:15, 03 lip 2015

Do góry
Jak tam Kamilka, lepiej coś zdrowotnie??
Piękne portreciki roślin widzę, róże śliczne, szałwia daje czadu. Współczuję robactwa. U mnie to samo. Co do mrówek - mogę Ci polecić sprawdzony osobiście sposób z wrotyczem. Nazbierać, zalać wodą, potrzymać najmniej z tydzień. Potem do konewki i podlewać nierozcieńczonym. U mnie się 100% sprawdza. Tylko mi się główny składnik skończył, a nowego jeszcze nie nazbierałam

Buziaki i głowa do góry!
Ogrodowe skarby 11:34, 03 lip 2015

Do góry
A to szałwia, którą wysiałam w zeszłym sezonie jest wysoka , kładzie się same z nią problemy . NIE POLECAM !!! Muszę ją usunąć !!Ale co posadzę w to miejsce nie wiem?!

Droga do spełnienia 09:45, 03 lip 2015

Do góry
hej Iwciu
tak to pęcherznica lubię te koraliki

szałwia omączona
musze zapisać
i sprawić sobie zeszyt
Droga do spełnienia 09:31, 03 lip 2015

Do góry
u mnie też konwalniki kwitną, a szałwia jest śliczna, ja też ją bardzo lubię.

Jest jeszcze taka fajna jednoroczna i planuje ją wysiać w przyszłym roku. Nazywa się omączona
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies