Pieknie
Ja mam amazon mist od 2 sezonów i sobie chwalę, w pierwsz\ym roku tylko troche podciłęam jej "włosy" bomnie wnerwiała jak kładła sie na kamieniach. Mam ją w rabacie obok lawendy - 2 sztuki i na żwirkowej rabacie 3 sztuki, jedne młodsze od drugich o sezon ale i jednae i drugie póki co sa ładne
Tu je widac na mojej żwirkowej rabacie obok carrex elata aurea : https://www.ogrodowisko.pl/watek/2956-ogrod-marzena-moze-tylko-marzenie-o-ogrodzie?page=469#post_3
Juz któras z kolei osoba mówi że amazon lepiej wygląda niz FC po jakims czasie....
Alez bedzie pieknie jak uzupełnisz to miejsce turzycami...
Miło było Cię poznać, dużo fajnych zdjęć zrobiłaś. Troszkę u Ciebie pobuszowałam Rabaty nieźle upchane, a zakupy ostatnie dlaczego na poprawę humoru? Lawenda pięknie kwitnie, szałwia również Róże wypasione, Celebration Time i Minerwa bardzo mi się podobają, kupowałaś na miejscu czy przez net?
Ja podlewam codziennie! Spędzam ok godzinę na podlewaniu, fakt rachunek potem mnie powala ale ogrodu mi żal bardziej...
Wypoczynku Ci życzę, razem pryskać będziemy
Eda.
W polskich ogrodach ,,Żeleźniak Russela" jest rzadkością. Ciężko jest znaleźć o nim wzmiankę nawet na stronach internetowych katalogów bylin. Cieszę się, że mogłem pomóc Ci w jego identyfikacji co zapewne ułatwi Ci teraz dobór odpowiedniego stanowiska i dalszą jego pielęgnację. Inna nazwa żeleźniaka tłumaczona z angielskiego to: ,,Szałwia Jerozolimska".
Proszę jakie ładne róże mi przyszły .Pomponella i Eden Rose ,szałwia też dorodna .Wolę róże w doniczkach niż z gołymi korzeniami,przynajmniej nie ma pomyłek
W oczkach wodnych roślność buja i kwitnie zadziwiająco, azalie pięknie się rozrastają, szczeć pospolita, szałwia, werbena,trzcinniki u mnie szaleją i pysznogłówki, ale susza wielka... jak tam sobie radzisz z podlewaniem?
Ze świerkami mam kłopot ogromny, w końcu muszę się zebrać z opryskami.....zaczynam urlop, więc na spokoju przygotuję się do tego wyzwania
Ja to z tymi swoimi grabiami to normalnie nie wytrzymam, tak poprzycinałam swoje pęcherznice Diabolo i krzewuszki, że nie ani jednego kwiatka nie mam
a one takie śliczne
zeszyt też mam, segregator z notatkami a i owszem, w komputerze pliki porobione, a jak przyjdzie co do czego to nigdy nie mogę nic znaleźć albo nie pamiętam, że to już pisałam.
Hej Jak piszesz o tej jeżówce, że czarne pędy, że krzywa.. to mi się od razu mój jeden krzaczek przypomina. Taki właśnie dziwny, pączki jakby w dół opuszczone, nawet wczoraj sprawdzałam, czy nie są przywiędnięte. Zerknij w wolnej chwili, czy to może być to, choć raczej mało prawdopodobne, skoro to nowość
A u Ciebie piknie! Kwiatów wysyp, liliowce oglądam z zachwytem, bo swoich nie mam te białe surfinie, hortki i szałwia extra. Wszystko mi się podoba, zostaję więc i czekam na róże
Jak tam Kamilka, lepiej coś zdrowotnie??
Piękne portreciki roślin widzę, róże śliczne, szałwia daje czadu. Współczuję robactwa. U mnie to samo. Co do mrówek - mogę Ci polecić sprawdzony osobiście sposób z wrotyczem. Nazbierać, zalać wodą, potrzymać najmniej z tydzień. Potem do konewki i podlewać nierozcieńczonym. U mnie się 100% sprawdza. Tylko mi się główny składnik skończył, a nowego jeszcze nie nazbierałam
A to szałwia, którą wysiałam w zeszłym sezonie jest wysoka , kładzie się same z nią problemy . NIE POLECAM !!! Muszę ją usunąć !!Ale co posadzę w to miejsce nie wiem?!