Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "szałwia"

Droga do spełnienia 09:13, 03 lip 2015

Do góry
anabuko1 napisał(a)
Moje lawendy też dopiero zaczynają.
Szałwia piękna.
Ja też ja mam.I przetaczniki jeszcze teraz pięknie kwitną.a ile owadów tam, prawda?

prawda u mnie przetaczniki pierwszy rok marniutkie ale mam nadzieję że na przyszły rok będą ładniejsze
Droga do spełnienia 09:10, 03 lip 2015

Do góry
Moje lawendy też dopiero zaczynają.
Szałwia piękna.
Ja też ja mam.I przetaczniki jeszcze teraz pięknie kwitną.a ile owadów tam, prawda?
Droga do spełnienia 09:07, 03 lip 2015

Do góry
to cos powrzucam (zdjęcia robione późnym wieczorem) więc sory
lwendy biała i fioletowa

szałwia, moge powiedzieć że się w niej zakochałam to taka wdzięczna roślinka

takie tam

Wszystkiego po trochu 21:54, 02 lip 2015

Do góry
Ukochana Golden Celebration

Pat Austin

Candlelight

Szałwia
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 19:44, 02 lip 2015

Do góry
Mam wrażenie, iż szałwia różowa kwitnie mocniej niż ta niebieska. Krzaczki kupowane w tym roku, były tej samej wielkości, ale wg mnie różowa ma dużo bogatsze kwitnienie [niebieska już prawie przekwitła]. Czy też tak macie, jeśli macie porównanie?

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 17:53, 02 lip 2015

Do góry
Gosiu zakupy wspaniałe.
Jak patrzę na twoje fotki to aż czuję zapach lawendy. Ja siałam w tym roku, ale na razie to mikruski. Szałwia też robi ogromne wrażenie.
Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 12:39, 02 lip 2015

Do góry
Szałwia i lawenda cudne A zakupy mnie zaskoczyły ilością Super
Dwa ogrody 12:27, 02 lip 2015

Do góry
po powrocie stwierdziłam, że
- jeśli moje róże i powojniki urosną takie duże jak u Vivy, to maczeta pójdzie w ruch, chyba że któreś wypadną
- mam zdecydowanie za mały nowy ogród
- zastanawiam się usilnie, jakby tu jeszcze jakąś rabatę na jesień wykombinować
- jak przekonać eMa, że jest ona niezbędna i konieczna

parę migawek

szałwia trójbarwna z ożanką

Jasmina wreszcie zdecydowała wypuszczać zdrowe liście
Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 11:10, 02 lip 2015

Do góry
Witaj Gosiu
Od widoku Twoich zakupów i mi się humor poprawił, bo lubię to uczucie jak coś ładnego trafię, a jeszcze w takiej ilości
Twoja szałwia powaliła mnie na kolana- jest cudna, mogę tylko wyobrazić sobie ten zapach
pozdrawiam
Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 10:28, 02 lip 2015

Do góry
Szałwia u mnie jeszcze króluje
Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 09:14, 02 lip 2015

Do góry
Fotki Agusiu wczoraj zrobiłam ,ale nie miałam już siły na komputer, troszkę ciężki dzień miałam .Dzisiaj je zamieszczę, wieczorkiem po pracy. Zobaczysz sama jaka jest różnica w zamawianych różach z gołym korzeniem a doniczkach .Nie wiem czy to są same rarytasy Wybieram róże które u mnie najbardziej pasują i takie które nie sprawiają zbyt dużo kłopotu. Walka ze szkodnikami i tak jest bardzo absorbująca .Uwielbiam róże historyczne ,stare babcine odmiany ,pachnące, ale nie wszystkie się sprawdzają .Przetestowałam ich sporo a ich cześc w tym roku pójdzie pod siatkę. Zamieniam je na pewniejsze odmiany .No cóż uczę się i macam ze tak się wyrażę .Szałwia przyszła śliczna chyba jest z tych niższych ,to dobrze bo poprzednia była ładna lecz rozłaziła się okropnie ta jest zwarta i cała obsypana kwieciem Wygląda jak wrzos. I ja cię ściskam serdecznie
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 09:00, 02 lip 2015

Do góry
Szałwia Caradonna to absolutnie dobry kierunek, naooglądłam się jej z małą białą szałwią i różami w Rosarium we Forst /masz 180 km/jest cudna ale pewnie o tym wiesz i mam maleńką sadzonkę więcej bym chciała ale nie wiem czy u nas jest w sprzedaży znaczy u mnie.

pozdrawiam z krainy suszy
Ogród Ani :) 21:38, 01 lip 2015

Do góry
Rany, jaki dywanik piękny !!! Super Ci trawa wyszła. A rabatka.. dla mnie też bez zawijasa, ale ja się nie znam Do tych kulek by mi lekkie trawy pasowały (stipa, rozplenica) i np szałwia. Ot, takie luźne rozważania

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 21:03, 01 lip 2015

Do góry
Basienka - na jesień bezkonkurencyjne są trawy, przynajmniej u mnie. No i ja lubię zostawiać też zaschnięte kwiatostany np. jeżówek. Może jeszcze rozchodniki okazałe?
Część róż też kwitnie do przymrozków, więc tragedii nie będzie, a wiosną niech króluję cebulowe. Kocimiętka też bardzo szybko się zbiera po zimie jakby co, szałwia niestety później.
Ogródek Justyny 16:57, 01 lip 2015

Do góry
Justyna_001 napisał(a)
Mam cztery takie szałwie i coś mi się właśnie rozsiało, mogłabyś zobaczyć czy to szałwia czy werbena?

Werbena.
I witam się
A do donic możesz wszystko
Jeśli to słoneczna wystawa, to np. lawendę, jak u Gosi-malkul. Albo carexy z szałwią, jak u Syli. Albo trawy.
Ogródek Niny 16:47, 01 lip 2015

Do góry
mi też widzi się szałwia omączona, widziałam u Mad, śliczna jest ale u mnie nigdzie nie ma. Kupię chyba na wiosnę nasiona i posieję
Ogródek Niny 16:10, 01 lip 2015

Do góry
Iwonko warzywnik chciałam i nawet był tam gdzie teraz powysadzałam rośliny spod komórki. Tak tak jak mówisz Bukszpany będą z przodu ale i tu też na obwódkach. Tam będą wiodły prym. Pomiędzy nie chce rożne Chopin posadzić z szałwia i naparstnicą białą.
Kupiłam dziś Przetacznika niebieskiego i Szałwię Omączoną Jej ale piękne niebieskie... Myślałam jeszcze nad białymi floksami i Margaretkami białymi pełnymi te wszystkie rośliny pójdą pod patio Chciałabym też białe róze okrywowe albo jakieś rabatowe.
Pokaże Wam inspirację
To tu... 10:20, 01 lip 2015

Do góry
Ostatni kwiat Falstaffa (kolor moooocno przekłamany):

Ta plątanina płatków w środku jest absolutnie cudowna...

Szałwia.
Ogród Sylwii od początku cz.II 10:17, 01 lip 2015

Do góry
mateuszmichn napisał(a)
Bardzo ładne rabaty. Fajne masz te obwódki bukszpanowe wokół drzew i w środku chyba hosty, bardzo fajnie to wygląda, co to za drzewka?

Oczywiście piękna szałwia i kule w trawach

Pozdrawiam i oczywiście zapraszam na mój wątek

też uważam, że to super pomysł, z tymi bukszpanami i hostami - wygląda to nieziemsko.
Moja działka na Dębowym Lesie 06:57, 01 lip 2015

Do góry
zawitka napisał(a)
Aniu ----- moją callę sadzę zawsze w donicy bo mi szkoda żeby coś ją zżarło I zawsze jest ładna ;d A u Ciebie szał ogrodowy ---- maczki maruna szałwia staer babcine kfioteczki Maruny to kilka lat nie widziałam Pozdrawiam słonecznie

kiedyś posadziłam callę w ogrodzie .Nawet ładnie kwitła.Ale zapomniałam ją na zimę wykopać.
I juz po niej.Na drgi rok to samo.Dałam sobie spokój z nią.
Ale mieczyki, dalie, eukomisy to wykopuję.Pamiętam i dobrze
Może i ta maura zasił`a się z kądeś, bo nie wiem skąd ją mam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies