Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

paulina_ns 11:52, 20 sie 2015

anna_p_k napisał(a)
ale u Ciebie pięknie w ogródku i jak wszystko urosło

Jednak woda czyni cuda póki co fajnie rośliny sobie radzą, zobaczymy które przetrwają zimę
Anda 12:36, 20 sie 2015

paulina_ns napisał(a)
I jeszcze jedno jak to teraz kolorystycznie dobierać? Szałwia niebieska, róża pomarańczowa i jakie teraz kolory tutaj pasują?

Biały, trochę złagodzi ten kontrast między fioletem i pomarańczowym
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
KasiaW76 12:59, 20 sie 2015

Biala musze dokupić na drugi rok i dosadzic do fioletowych i ich towarzystwa liliowca
paulina_ns 14:51, 20 sie 2015

KasiaW76 napisał(a)
Biala musze dokupić na drugi rok i dosadzic do fioletowych i ich towarzystwa liliowca

Kasiu a to się cebulki kupuje, czy można dostać całą rosline w szkolce?
paulina_ns 14:55, 20 sie 2015

Nie mam siły, wyplewilam wszystkie rabatki, te chwasty mnie do szału już doprowadzają muszę zrobić przemeblowanie na tej największe rabatce, o coś mi tam nie pasuje, wywaliłam już dzika róże,która wsadzilam 2 lata temu, myślałam,że będzie kwitla, a ona tylko zrobiła się wielkim krzaczorem bez kwiatów. Strasznie żałuję że.wczoraj nie kupiłam różowej hortensji ogrodowej, była piękna i jedynie za 25 zł, wsadzilabym ja teraz w miejsce róży.

Chodzi mi o tą rabatke, a dokładnie o jej początek. Taki póki co mam widok z okna tarasowego

AnnaCh 15:18, 20 sie 2015

No i piękny ten Twój widok z okna
paulina_ns 15:24, 20 sie 2015

AnnaCh napisał(a)
No i piękny ten Twój widok z okna

Dziekuję Aniu,ale czy nie uważasz że przód tej większej rabatki coś nie pasuje? Już myślałam, żeby trzmieline na pniu przesadzić koło hortensji, a w jej miejsce dać jakieś kwiaty np właśnie hortensje ogrodowa, tam niby słonko dociera, ale w mniejszym stopniu, bo wierzba robi roślinom daszek, już ją przycielam, ale tak je jeszcze zasłania.
KasiaW76 15:39, 20 sie 2015

Paulina za mało wyraźne to zdjęcie jak dla mnie... korzystam tylko tabletu... Delikatnie widzę taka dziurę, która uzupełnilabym jakimś krzaczorkiem
paulina_ns 15:42, 20 sie 2015

KasiaW76 napisał(a)
Paulina za mało wyraźne to zdjęcie jak dla mnie... korzystam tylko tabletu... Delikatnie widzę taka dziurę, która uzupełnilabym jakimś krzaczorkiem

Wieczorkiem wrzucę bardziej Wyraźne, bo te tel robione. Dziura jest, tam właśnie była ta dzika róża
KasiaW76 15:43, 20 sie 2015

To krzaczorkiem jakiś albo jakiegoś niewielkiego iglaka, który posłuży tez jako zimozielona wstawka na rabacie