Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

Anda 09:21, 20 sie 2015

paulina_ns napisał(a)

Tak się zastanawiam, czy będzie im tam dobrze, teraz do godziny 11 jest tam cień, ok godz 18 też tam już jest cień, wystarczy szałwi i rozom tyle słońca?

Powinno wystarczyć

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Efffa 10:08, 20 sie 2015

paulina_ns napisał(a)

Faktycznie te graby fajne są, ale one chyba duże rosną? Są szczepione na pniu? Ja poszukuje drzew takich do 3-4 metrów, najlepiej szczepionych na pniu, coś w rodzaju klona, bardzo też podoba mi się sliwowisnia pissardii, ale ja mam już przy wykuszu, większe drzewa takie jak brzozy chce posadzić z tyłu działki, gdzie będzie kontynuowana dalsza część rabatki.

Ja go i tak bedę chyba ciąć, no klony fajne , ja też chciałam ale tam u mnie akurat palące słońce i by nie wytrzymał
KasiaW76 10:12, 20 sie 2015

paulina_ns napisał(a)
I jeszcze jedno jak to teraz kolorystycznie dobierać? Szałwia niebieska, róża pomarańczowa i jakie teraz kolory tutaj pasują?

Może biała i fioletowa LIATRA?

http://www.oczarjk.pl/zdjecia_byliny/liatra_klosowa_biala_liatris_spicata05.jpg
AnnaCh 10:39, 20 sie 2015

KasiaW76 napisał(a)

Też dobry pomysł
KasiaW76 11:11, 20 sie 2015

mam 3 Iiatryi powiem, że są fajne. Nieustannie kwitną Wabiąc Owady
paulina_ns 11:46, 20 sie 2015

MirellaB napisał(a)
Nie wiem jaki to był nalot szary. Kupowałam 3 tyg.temu rozchodniki i jedne miały nalot szary faktycznie od zraszaczy, a drugie miały nalot szary,bo były chore
Ten nalot od zraszaczy starło się bez problemu palcem, na tych drugich niestety nie. I ceny bardzo zróżnicowane 15,00 i 6,00 zł, więc sprawa jasna. Chodzi mi o to,że nie wszystkie rośliny z nalotem muszą być chore.

Rabatka ładna, szałwi nie mam bo nie lubię jak się wykłada, ale jest ładna

Dzisiaj jadę na spotkanie Ogrodowiskowe

Ten nalot nie ścieral się, miały go prawie wszystkie róże, wiesz Mirellko u nas w większości szkolkach to,że rośliny są schorowane różnicy w cenie nie ma, sprzedają twierdząc,że zostały już czymś spryskane. Gdzie wybierasz się na to spotkanie?
paulina_ns 11:47, 20 sie 2015

Anda napisał(a)

Powinno wystarczyć

Mam nadzieję, bo inaczej znów będzie czekać mnie przesadzanie.
anna_p_k 11:48, 20 sie 2015

ale u Ciebie pięknie w ogródku i jak wszystko urosło
paulina_ns 11:49, 20 sie 2015

Efffa napisał(a)

Ja go i tak bedę chyba ciąć, no klony fajne , ja też chciałam ale tam u mnie akurat palące słońce i by nie wytrzymał

Myślę,że by spokojnie wytrzymał tyle że bordowy, ja niedawno zakupiłam żółtego, jest na pełnym słońcu i póki co daje rade, a sama wiesz jaki był skwar przez 2 tygodnie.
paulina_ns 11:51, 20 sie 2015

KasiaW76 napisał(a)

http://www.oczarjk.pl/zdjecia_byliny/liatra_klosowa_biala_liatris_spicata05.jpg

Kasiu nazwa zapisana, właśnie potrzebuje takich długo kwitnących i bardzo mi się ona podoba.