Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

MirellaB 23:40, 18 sie 2015

Ogórki różne w musztardzie, chili, curry, z przyprawą do grila, z kurkumą wszystko przetestowałam

Ja róże sądzę w ziemię ogrodową zmieszaną z ziemią rodzimą i pięknie rosną. Na wiosnę dostają nawozu do róż na start, a po przekwitnięciu obcięte, znowu nawóz i kwitną kolejny raz.
paulina_ns 07:18, 19 sie 2015

AnnaCh napisał(a)
To mała rabatka, dużo ich tam nie trzeba, więc zawsze możesz spróbować jeszcze raz

W sumie racja
paulina_ns 07:20, 19 sie 2015

KasiaW76 napisał(a)
Oooogoreczki mmmniam chyba się do ciebie wybiorę bo uwielbiam ogórasy

Kasiu zapraszam są kiszone, na octcie, sałatka ogórkowa z cebulką, ogórki na słodko - do wyboru
paulina_ns 07:24, 19 sie 2015

MirellaB napisał(a)
Ogórki różne w musztardzie, chili, curry, z przyprawą do grila, z kurkumą wszystko przetestowałam

Ja róże sądzę w ziemię ogrodową zmieszaną z ziemią rodzimą i pięknie rosną. Na wiosnę dostają nawozu do róż na start, a po przekwitnięciu obcięte, znowu nawóz i kwitną kolejny raz.

Z tego co się dowiedziałam w pierwszym roku róż nie powinno się nawozic, wystarczy im obornik, który muszą skombinować od sąsiada, bo ja takich rarytasow nie posiadam jak je po przekwitnięciu obcinacz krótko?
lindsay80 08:31, 19 sie 2015

paulina_ns napisał(a)

Z tego co się dowiedziałam w pierwszym roku róż nie powinno się nawozic, wystarczy im obornik, który muszą skombinować od sąsiada, bo ja takich rarytasow nie posiadam jak je po przekwitnięciu obcinacz krótko?

To go poproś żeby Ci taki przekompostowany naszykował, ja też taki przywozilam ze wsi!
paulina_ns 11:44, 19 sie 2015

lindsay80 napisał(a)

To go poproś żeby Ci taki przekompostowany naszykował, ja też taki przywozilam ze wsi!

Rozumie,że to ma być krowi?
Anda 16:39, 19 sie 2015

paulina_ns napisał(a)

Rozumie,że to ma być krowi?

Ja używam końskiego i różom się bardzo podoba

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 16:44, 19 sie 2015

A ten szary nalot o który się pytałaś parę postów wcześniej to mączniak, prawdopodobnie spowodowany suszą.

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
paulina_ns 22:25, 19 sie 2015

Dziewczyny byłam dzisiaj na ryneczku i kupiłam sobie szałwie w cenie 1 zł co prawda trochę przesuszona, ale może dojdzie do siebie, szkoda tylko,że Pani miała tylko 6 szt. i maleńka Kostrzewe sina za 4 zł

Mam coś zrobić z tą szałwia? Przyciąć ja, czy zostawić i podlewać tylko? Widziałam piękne połączenia szałwi z różami, tak więc wylądowała ona na rabatce przy kojcu psa, razem z róża wcześniej zakupiona. A i zapomniałam dodać, że już postanowione będzie tam rabata szalwiowo- różana + trawki. Fotorelacja jutro, dzisiaj już nie zdążyłam zrobić zdjęcia, jedynie zrobiłam znów 20 słoików ogórków tym razem z curry
paulina_ns 22:28, 19 sie 2015

Anda napisał(a)
A ten szary nalot o który się pytałaś parę postów wcześniej to mączniak, prawdopodobnie spowodowany suszą.

Właśnie tak mi się wydawało, że to jakaś choroba, a nie jak Pani że szkółki twierdziła,że to przez podlewanie.