Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4"

Co z tym ogródeczkiem począć 23:32, 11 sie 2016

Do góry
Pokrzywa wszystko tłumaczy. Co tydzień... Ja zapominałam...
Kotka śliczna.
Też mam. Leona. Tylko mój nie lubi się tulić. Jest niezależny. Ale mamy ubaw, jak z psem się bawią
I jak ma pustą miskę, łazi za mną i gapi mi się w oczy. W domu nie brudzi. Czysty od malutkiego.

Kamienny ogród patykiem malowany 23:07, 11 sie 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Piękne masz widoki na "jeziorko". jak w parku... to prawda
Bardzo mi się podoba

Iwonko więc jednak serduszka nie znika.
Mnie to akurat cieszy, bo nie lubię jak mi coś nagle ucieka....nie wiem czy wróci

Zmiany u Ciebie oglądam na bieżąco...ale ostatnio nigdzie się nie udzielam...z braku czasu....zaglądam na 2 minutki i dalej do pracy....

Mój "park" jest teraz tak zapuszczony, że aż płakać się chce.....
Blyxa i elipsa 21:53, 11 sie 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Szybko u Ciebie są wrzosy. U mnie jeszcze słabo. Za to Vanilki wybarwiają się o 2 tygodnie szybciej, niż rok temu.
Ładnie u ciebie.

Ja mam wrzosy sierpniowo-wrześniowe. Specjalnie tak kupowane aby kwitły, gdy się jeszcze korzysta z ogrodu. No ale skutek uboczny - jest sierpień, a ja już myślę o jesieni
Tu ma być ogród :) 20:35, 11 sie 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Edytko, dziękuję za fotki. O twojej brzozowej mówiłam Gosi Margo. Widzę, że już przydreptała do ciebie.
Ty masz tak cudnie wszystko skomponowane, że tylko kopiować i pinować.

Iwonka, reklamę mi robisz na forum
Pamiętam,że wiszę Ci jeszcze fotki nowej rabaty przy domku narzędziowym, rośliny juz tam rosną, ale wykończenia brak, przez co i wyglądu żadnego ta rabata jeszcze nie ma.
Tu ma być ogród :) 20:06, 11 sie 2016

Do góry
Edytko, dziękuję za fotki. O twojej brzozowej mówiłam Gosi Margo. Widzę, że już przydreptała do ciebie.
Ty masz tak cudnie wszystko skomponowane, że tylko kopiować i pinować.
Tu ma być ogród :) 19:22, 11 sie 2016

Do góry
Margo napisał(a)
Przyszłam do Ciebie namówiona przez Iwonkę Iwk4 podziwiać Twoją rabatę brzozową. Jest rewelacyjna i pozwolisz że skopiuję, bo szukam pomysłu na swoją, a jak dotąd nie udało mi się nic ciekawego wymyślić.
Jaką masz tam odmianę berberysa ? To może Red Pillar ?

Zawsze to ja zachwycałam się innymi ogrodami, dlatego aż trudno mi uwierzyć, że jakaś moja rabata może być dla kogoś inspiracją - oczywiście możesz skopiować.

Jeśli dobrze pamiętam to jest berberys Orange Dream, może uda mi się rachunek znaleźć żeby to potwierdzić.
Tu ma być ogród :) 19:22, 11 sie 2016

Do góry
Margo napisał(a)
Przyszłam do Ciebie namówiona przez Iwonkę Iwk4 podziwiać Twoją rabatę brzozową. Jest rewelacyjna i pozwolisz że skopiuję, bo szukam pomysłu na swoją, a jak dotąd nie udało mi się nic ciekawego wymyślić.

Zawsze to ja zachwycałam się innymi ogrodami, dlatego aż trudno mi uwierzyć, że jakaś moja rabata może być dla kogoś inspiracją - oczywiście możesz skopiować.

Jeśli dobrze pamiętam to jest berberys Orange Dream, może uda mi się rachunek znaleźć żeby to potwierdzić.
Moje małe królestwo 19:21, 11 sie 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Tereniu, rano byłam u ciebie i nie zdążyłam napisać, że dumna jestem z ciebie. Przeszłaś metamorfozę na tym forum. Ślicznie masz, a słoneczko pomogło ci zrobić piękne zdjęcia.
Zakupy pourzędowe fajne. Kulki lubię. I ciągle ich mało
Dzisiaj odwiedziła mnie Gosia Margo.
Kawka, pogaduszki i zwiedzanie ogrodu zajęło nam 5 godzin. A ogród malutki. Nie wiem, jak to zleciało. Było fajnie. Mam dobry humor.
Buziaki zostawiam

O dziękuję za uznanie,ale to też Twoja zasługa z Tobą stawiałam pierwsze kroki na O Ogród faktycznie się zmieni i ja się zmieniam jak nie jestem czegoś pewna to czekam kilka dni aż mi się coś w głowie urodzi i już wiem,że całego ogrodu w rok sama nie zmienię a dzięki temu też mam więcej czasu na przemyślenia.

Cieszę się,że spotkanie się udało, fajnie mieć przyjaciół z taką samą pasją.
Moje małe królestwo 18:59, 11 sie 2016

Do góry
Tereniu, rano byłam u ciebie i nie zdążyłam napisać, że dumna jestem z ciebie. Przeszłaś metamorfozę na tym forum. Ślicznie masz, a słoneczko pomogło ci zrobić piękne zdjęcia.
Zakupy pourzędowe fajne. Kulki lubię. I ciągle ich mało
Dzisiaj odwiedziła mnie Gosia Margo.
Kawka, pogaduszki i zwiedzanie ogrodu zajęło nam 5 godzin. A ogród malutki. Nie wiem, jak to zleciało. Było fajnie. Mam dobry humor.
Buziaki zostawiam
Tu ma być ogród :) 18:14, 11 sie 2016

Do góry
Własny kawałek ziemi i początkująca ogrodniczka ;) 15:52, 11 sie 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Wyszło wspaniale. Szacun dla Was.
Bardzo nowoczesna budowa.

Matko, nawet nie wiesz Iwonko jak mi miło cieszę się ogromnie z Twojego komplementu
Tu ma być ogród :) 13:23, 11 sie 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Edytko, mogłabyś pokazać twoją brzozową?
Chodzi mi o nasadzenia i całość kompozycji. Buziak.

Brzozowa po obsadzeniu - 18.06.15

I dziś

Tu ma być ogród :) 12:46, 11 sie 2016

Do góry
Edytko, mogłabyś pokazać twoją brzozową?
Chodzi mi o nasadzenia i całość kompozycji. Buziak.
Blyxa i elipsa 07:53, 11 sie 2016

Do góry
Szybko u Ciebie są wrzosy. U mnie jeszcze słabo. Za to Vanilki wybarwiają się o 2 tygodnie szybciej, niż rok temu.
Ładnie u ciebie.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 23:47, 10 sie 2016

Do góry
Ogród cudny, dziadyga na różowo jest ok.

Musiał cię ktoś mocno wkurzyć, że 3 dni z fotkami się wstrzymałeś.
Wszyscy czasami łapiemy doła. Powody są różne i nie zawsze o nich chcemy pisać.
Najważniejsze, by chcieć powstać i iść dalej.

A ogród to nie katorga. Masz dość? Zostaw, wycisz się, odpocznij. On sobie poradzi. To nam się wydaje inaczej.
Ogród ma być relaksem. Przyjemnością. Ja już nie biegam za każdym zielskiem. A dziś w ramach relaksu i zrzucenia stresu zrobiłam sobie spacer po ogrodzie. Gapiłam się na bzyczki, motylki, ptaszki, wąchałam zapachy, zachwycałam się kolorami. I zdziwiłam się, że na tak małym kawałku można pospacerować.

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:59, 10 sie 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Madżenko, w którym rzędzie masz MW?
U mnie buduje ładny krzaczek i jest w drugim rzędzie. Jest taka ładna, że chciałabym, by była wyeksponowana. Jak wysoka jest u ciebie?
Czy z ascot jesteś zadowolona?
Jest większa, czy podobnej wielkości?

Iwonko MW u mnie w pierwszym rzędzie różanym ale przed nią rosną varella i Carex morrowi variegata. MW ma wysokość nie wyzsza niz 80 cm, rosnie dosyc ładnie pionowo , minimalnie sie rozlazi na boki. Z powodzeniem to roza na pierwszy front, tylko w nogi daj jej niskie tarwy
Ascot w tym roku bardziej mnei zachwycała niz MW , co wydaje sie nie byc mozliwe ma idelanie pionowy pokroj i doratsta a w pierwszych latach do 80 cm a w trzecim seoznie do 1 M. Ma zupełnie inny pokroj niz MW, zdecydowanie bardziej uporządkowany, ale MW kwitnie nieprzerwanie przez calutki sezon a Ascot dwa razy w seoznie ale za to długo trzyma kwiaty. MW kwiaty opadaja po kilku dniach ale za to ciagle tłoczy wg mnie obie roze to must have dla wielbicieli purpur i róź
Co z tym ogródeczkiem począć 22:37, 10 sie 2016

Do góry
ewa004 napisał(a)
Iwonko największy 30 cm długości, 25 szeroki

O matko!!!
Limki takie kwiaty mogq mieć? Czym ty je karmisz? Poinstruuj mnie. Ja też chcę mief takie kwiaty.

Ciekawie miałaś dziś z tym panem.
Nie zaproponował ci zakładania ogrodu u siebie?

Własny kawałek ziemi i początkująca ogrodniczka ;) 20:58, 10 sie 2016

Do góry
beata_m napisał(a)

a już pokazuje Reniu, co wyszło nam zamiast "A"

i tu famfary skończyliśmy!!!!!!!!!!!!!!!

tak jest

a tak było kiedyś (dla przypomnienia):

Wyszło wspaniale. Szacun dla Was.
Bardzo nowoczesna budowa.
Doświadczalnia bylinowo-różana 20:21, 10 sie 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Piękne połączenie. Jeżówki, hortensje i co jeszcze?
Co to za roelinka? Masz mix z jeżówkami?

Miks jeżówek i agastache zastosuję u siebie w przyszłym sezonie. Dzięki za inspirację.
W moim małym ogródeczku - Dorota 19:24, 10 sie 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Dorotko, już wróciłaś, czy zmagasz się jeszcze z nadmorską pogodą?
Fajny, efektowny ten twój deser

Wróciłam już i deszczyk sobie z nad morza przywiozłam, tam był on utrapieniem, ale w domu jest ratunkiem dla moich roślin. Pada drobniutki deszczyk taki równy.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies