mam kilka pytań KOCHANI.....
co można posadzić na ziemi gliniastej, od strony północnej...
wiem ,że nie wszystkie rośliny lubią takie miejsce...
a tak mam akurat wejście do domu.....
obok przy schodach są już dwie duże tuje a po drugiej stronie konika też duża....
małe roślinki śmiesznie będą tu wyglądać.........
ziemia jest w tym miejscu bardzo glina .....
no i mało słońca w ciągu dnia........
Twój jedyny egzemplarz jest piękny.. i nawet nie mam o takim kolorze... Jak powtórzył kwitnienie to już będzie powtarzał Nie ścinaj tylko patyków, chyba że schną to to co uschnięte
A ja jeszcze w dzień miałam biżuterię, ale jutro już jej nie będzie... idzie chlapa-ciapa... foto wszystkie z okna, bo wychodzić się nie chciało...
Dziękuję Elizo ale jak będzie tysiączek to mało kto do mnie zajrzy, bo będzie zbyt dużo stronek...
Zajrzy , zajrzy........ bo to nie o ilość stronek idzie..... a o jakość I o osobowość...a tę masz
I tak trzymaj
Kwiatki swoje masz ładniutkie, więc podsyłam Ci ptaszki...
Bo wiesz Aniu już tyle nowych ogrodów powstało, ze trudno to ogarnąć i zdaję sobie sprawę, że nie tylko ja tak mam dzięki za wsparcie
Dziękuję tez za skrzydlatych gości
A kwiczoły żerowały na powieszonych jabłuszkach pod moją nieobecność jak byłam w pracy , szkoda, że nie widziałam...
Już planuję wiosnę - chciałabym zrobic rabatę z przodu (tym sposobem front miałbym z głowy) i jeszcze skarpę - do tej pory nie pokazywałam jej jeszcze bo ogrodzenie się robiło i leżała tam sterta piachu i kostki...
Na pierwszy ogień idzie rabata wzdłuż kostki.
To po prawej stronie kostki - w lewym dolnym rogu widać rabate, która robiłam latem.