Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 09:46, 08 sty 2013

Do góry
Gabrysiu - 80 sztuk? nieźle! Dobrze ze coś zostawiły!
Irenko - teraz sobie siedzą na polu, tylko głowy im wystają, odpoczywają Podglądam je, cały dzień
Rok temu było 10 czasem 11, w tym tylko raz taka grupę widziałam, zwykle wychodzi 5. Ciekawe czy to 2 grupy po 5, czy reszta się wyniosła / zginęła?...

miłego dnia!

Wrzucę sobie jesienna rabatkę przy wejściu - we wrześniu i grudniu

Początki w Kruklandii 09:45, 08 sty 2013

Do góry
Myślę ostatnio nad tym miejscem.

Myślę dość intensywnie, bo nowy sąsiad się wprowadził i już nie będzie tak intymnie/kameralnie (hehe) jak było
Jak widać niżej, Państwo sąsiadostwo (pozdrawiam, choć pewnie nie czytają ) mają tam wejście do domu....no i jeszcze okno kuchni i balkonik

A to wszystko naprzeciwko moich okien salonowych

No i chyba muszę się tym zająć od wiosny....coby szybciej wszystko rosło

Plan był taki, że trzy drzewka czerwonolistne....ale chyba lepsze będą świerki z powodu nie gubienia niczego na zimę
No i chyba chce mi się coś srebrnego...chociaż jeden na środku, a po bokach pewnie serby.
Co polecacie o srebrnych igłach?

"Baśniowy" Ogród 09:34, 08 sty 2013

Do góry
Zmrożona pajęczynka

Ostatnia żórawka z tej rabaty (posadzona najbliżej lampy)padła.Pod tą lampą jest kabel być może ,za blisko posadziłam lampy i zaszkodziło jej ciepło z tego kabla ?Teraz się zastanawiam, bo w innych miejscach też mam parę tych lampek w jakiej odległości od lampy( kabla pod lampą) sadzić rośliny??

Ostatnio mało udzielam się w moim nudnym wątku spowodowane jest to jak zwykle - brakiem czasu
Z dzieckiem gorliwie uczę się pisania literek i cyferek a oprócz tego w domu mam drugie małe dziecko:

Jak śpię jestem pokorna jak baranek,ale to tylko pozory

Ogrodowy spektakl trwa ... 09:21, 08 sty 2013

Do góry
mira napisał(a)
hehe cikawa byłam czy ktos zauważy moje wspomnienie roku

musze zrobić porządki z czerwcem - i w nagrodę wstawię sobie zdjęcia - porządki w zdjęciach czyli wywalenie połowy i lepsze opisanie

a na dobry dzień jeszcze majowe wspomnienie

irysy moje boginie - zapach delikatny i subtelny i aksamitne listki ..

Iryski tu, iryski tam
ja zauważyłam ") tylko mało komentuje, bo też porządki w zdjęciach robię Straszna robota i często robię sobie odskocznię Mam chyba wreszcie postanowienie noworoczne: nigdy więcej bałaganu w zdjęciach
Wnętrzowisko - dom i wnętrze 09:03, 08 sty 2013

Do góry
Mam w końcu swoja wymarzona kuchnie.

Działka prawie w Borach Tucholskich 09:02, 08 sty 2013

Do góry
Danusia wspomniałaś w swoim artykule między innymi o sosnach tu moja żółta z podgolonym pniem, będę się bawił jakieś kształtowanie

a ta kosodrzewina nabrała wyglądu gdy zacząłem przycinać jej wiosenne przyrosty, z przodu młody Inversa

Bożena Jeddeloch mam około 8 lat i jeszcze młodziutką Jervis poszukam zdjecia

Nieszka chyba pogubiłem się nazwami żurawek może na wiosnę zrobię inwentarkę

Kasik oczywiście że zapraszam

Gosia Białoboka mam chyba 4-5rok na początku trzeba uważać pilnować przewodnika i pomagać utrzymać stożkową formę chyba że jest inna koncepcja ale wtedy jeszcze bardziej trzeba czuwać

świerk serbski kupiony okazyjnie po roku dostał nakaz eksmisji pod płot
Kolorowe rabaty 09:00, 08 sty 2013

Do góry
Martek napisał(a)

Te cynie rzeczywiście mają wąskie i długie listki od tych zwykłych,stąd nazwa wąskolistne
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 08:57, 08 sty 2013

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)

...a to Wy się z Waligórą dogadujecie przez Ogrodowisko???

Dobre!

O tym samym pomyślałam... DOBRE!!
Kolorowe rabaty 08:49, 08 sty 2013

Do góry
Lato wrzucam bo u mnie zimy na razie nie ma jest ni jak za oknem.Szaro,zimno i ...

Roztoczańskie klimaty 08:42, 08 sty 2013

Do góry
Spóźnione gratki, nawet nie zdążyłam na czas, bo tak szybko Twój wątek się rozwinął. Ale już nadrobiłam.

Ogrodowy spektakl trwa ... 08:41, 08 sty 2013

Do góry
hehe cikawa byłam czy ktos zauważy moje wspomnienie roku

musze zrobić porządki z czerwcem - i w nagrodę wstawię sobie zdjęcia - porządki w zdjęciach czyli wywalenie połowy i lepsze opisanie

a na dobry dzień jeszcze majowe wspomnienie

irysy moje boginie - zapach delikatny i subtelny i aksamitne listki ..

do donic kupię te werbeny bo się sprawdziły i były prawie do listopada

a ten liliowiec jest pierwszy w kwitnieniu i nazywam go majowy bo zaczyna kwitnienie ok 15 maja i cieszy kolorem a z zapachem mam problem bo intensywnie pachną... no własnie nie wiem jak

irysy i orliki

Ogród z perspektywą na przyszłość 08:37, 08 sty 2013

Do góry
Gratki ode mnie i pozdrowienia noworoczne

Mój jesienny ogród 08:36, 08 sty 2013

Do góry
Nareszcie mam troszkę czasu, przepraszam że nie napisałem ani słowa, ale późno wracałem bo ganiam za swoją nową zabawką po sklepach, czyli tablet transformer i jedzenie szykuj i Skype odbieraj i nie miałem się jak zebrać. Jeszcze raz dziękuję za życzenia i nie przypuszczałem że będziecie się tak martwić, przepraszam jeszcze raz. Na wycieczki nie jeździłem, bo u mnie w pełni zima, mały mrozek -2 do-5, trzyma od Świąt i śniegu co i raz dosypuje, będzie na pewno ze 25 cm więc rowerem można poruszać się tylko po mieście i też ciężko się jeździ ale ładnie odgarnięte. Tutaj zima nikogo nie zaskakuje jak u nas ,gdy rano wstaję to już wszystko odgarnięte łącznie z chodnikami, pełno tu małych bobcatów i nimi odśnieżają całe miasto, a jest ich naprawdę dużo. Dwa dni wysyłałem zdjęcia do domu, bo już mnie przeklinali że nic nie wysyłam. Mam już 800 więc zeszło mi się z tym 2 dni, wysyłałem spore 1600x900 i dwa dni trzymała mnie migrena, tak mnie oczy bolały że nawet komputera nie włączałem tylko kąpać się i spać. Jestem cały czas zdrowy, na budowie ciepło mamy 20 stopni, więc rozbieram się z bluzy. I tak leci dzionek za dzionkiem, tylko patrzeć jak minie 2 miesiące. Za krajem nie tęskne i najchętniej bym tu został, tak mi się tu podoba. Mam w planie przejechać się psim zaprzęgiem, tylko że to znalazłem w Kelownie 40 km od Vernon. Może się wybiorę tam końcu, polecę chyba na skrzyżowanie z higway'em drapną jakiegoś TIRa, lata ich od choroby. Już późno wstawię kilka fotek i zmykam spać
Haniu, ja w Sylwestra poszedłem spać i nawet nie wiem czy tu strzelali.
Aldonko, ja w ogóle nie trunkowy ale mój sąsiad już parę opróżnił, przynajmniej on normę trzyma, bo ja to wywrotowiec, tak się złożyło że już z nim od miesiąca nie gadam.
Danusiu, Bogdziu, ASC, wszystkie spotkania bardzo dobrze pamiętam i zawsze miło wspominam oglądając zdjęcia.
Marto, mam cichą nadzieję że nie myślą o mnie źle W niedzielę jedna pani mi nawet pomachała z samochodu.
Dziś w górach dmuchało i na drodze były zaspy ale na dole było cicho.
Dokończę te fotki z wycieczki doliną w tedy troszkę zmarzłem.

ogrodoweimpresjejolki 08:31, 08 sty 2013

Do góry
Irys na dziś
Nic nie napisze o nim, bo bodźce dochodzą do mnie niespójne z powodu gotowania grzybowej ...

Słyszę Wasyla zapowiadającego atak zimy, a za oknem znowu pada deszcz ...
Pelargonie 08:26, 08 sty 2013

Do góry

Obcinam czubki, obrywam zbędne liście zostawiając 2-3, w doniczki uniwersalna ziemia, po sadzonce do doniczki i na parapet w ciepłym pokoju stale wilgotna gleba, ale żeby nie była za mokra bo zaczynają gnić i to cała robota

Kiedy, kiedy, kiedyyyy można zacząć??? )) Nosi mnie już

I oni już zaczęli przyjmować zamówienia!

w ubiegłym roku zamówiłam u nich pelargonie i byłam baaardzo zadowolona !
Tylko niestety nie udało mi się ich przezimować bo w wielkich ciężkich donicach rosły a w garażu nie dały rady. Przezimowane mam już drugi raz takie kupione na targu u nas- też je bardzo lubię, więc namnożę sobie niedługo

A tu wspomnienie lata

Ogród z perspektywą na przyszłość 08:11, 08 sty 2013

Do góry
Gratuluję 200!!
Roztoczańskie klimaty 07:39, 08 sty 2013

Do góry
Zeta gratuluję seta Właściwie 107 strony
W cieniu drewnianego kościoła 07:33, 08 sty 2013

Do góry
agrokotlina napisał(a)
Cieszę się, że Was tu widzę Wszystkie
Dziękuję za odwiedziny i serdecznie pozdrawiam.
Kasiu, wprawdzie pora taka, że już trzeba myśleć o zasypianiu, ale to niezmiernie miłe, że budzisz sie w moim ogrodzie. Chciałabym by to przebudzenie wyglądało tak

albo tak

lub przynajmniej tak

Jaki cudny nastrój na tych zdjęciach, jaka gra światła! Dalej twierdzę, że to Tajemniczy Ogród. U mnie rzadko są takie mgły o poranku, to chyba charakterystyczne dla kotlin, czy się mylę?
Bardzo trafnie ujęte postrzeganie świata zimą - graficzne. Doskonały opis, też tak to widzę, ale nie umiałam nazwać.
W cieniu drewnianego kościoła 01:54, 08 sty 2013

Do góry

Te ostatnie lubię szczególnie. Dostałam je od Ewy - Pszczółki. Miały być żółte... Kiedy zakwitły, okazało się że przybyły do mnie bardzo stare irysy Franciszka Nowakowskiego, poprzedniego właściciela "Pszczelarni"... Było to zaskoczeniem również dla Ewy.
Ludzie wędrują, rośliny także. Czasem bywa, że tylko one zostają po ludziach...
Ściskam Was dobronocnie
W cieniu drewnianego kościoła 01:40, 08 sty 2013

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies