Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Działka prawie w Borach Tucholskich

Działka prawie w Borach Tucholskich

Mala_Mi 18:07, 04 lut 2013

ZbigniewG napisał(a)
Ania z tego co wiem to co najmniej dwie osoby(u Ciebie) posiadają umiejętności wspinaczkowe- albo osłonić albo przyciąć mocno czereśnię

tego największy szpak nie wyskubie pokazywana już ale gorąco polecam śliwa japońska

Czytałam, że są rożne odmiany i niestety lubią przemarzać... i nie wszystkie są dobre ..... ja już niechę roślin przemarzających... latem wycięłam brzoskwinie...

A umiejętności takie u mnie posiada każdy w rodzinie
ZbigniewG 18:18, 04 lut 2013

Gosia ja już niewiele pamiętam z tamtych czasów ale że naszą podstawową formą uczestnictwa w organizowanych rajdach było "na waleta" więc zapamiętałem że podstawą zasadą było odpowiednie i dyskretne ulokowanie plecaków w miejscach "strategicznych" a dokładniej w pobliżu "obiektów strategicznych" ..... teraz wszystko jest o wiele prostsze i instytucja noclegów w stodołach też już chyba upadła

tyle wspomnień kombatanta
taka mała ciekawostka jednak u mnie się nie sprawdziła -za delikatna

Biota wschodnia (Żywotnik wschodni) 'Franky Boy

ZbigniewG 18:24, 04 lut 2013

Ania ta śliwa japońska NN rok w rok niezawodna, bez robali !!!! słodka smaczna jedyna maleńka wada nie odchodzi od pestki ale to pikuś przy zaletach

a co do umiejętności to jakże mogło być inaczej
ZbigniewG 20:25, 04 lut 2013

mieszam tu i tam z hortensjami to czas u siebie coś pokazać
nie jest to szczyt estetyki ale chodzi o własnoręczny wyrób "patyczkowej "hortensji

i nie najnowsza ale wciąż atrakcyjna Fire and Ice

i drobny szczegół po prawej biało zielony winobluszcz
GosiaJoanna 22:02, 04 lut 2013

ZbigniewG napisał(a)
Gosia ja już niewiele pamiętam z tamtych czasów ale że naszą podstawową formą uczestnictwa w organizowanych rajdach było "na waleta" więc zapamiętałem że podstawą zasadą było odpowiednie i dyskretne ulokowanie plecaków w miejscach "strategicznych" a dokładniej w pobliżu "obiektów strategicznych" ..... teraz wszystko jest o wiele prostsze i instytucja noclegów w stodołach też już chyba upadła

Jakoś lepiej wspomina się tę stodołę w Radkowie lub podłogę w schronisku w Dolinie Pięciu Stawów niż jakiś wypas Hotel Spa w Szklarskiej Porębie
Dzidka 22:17, 04 lut 2013

GosiaJoanna napisał(a)
A no tak byłam kiedyś w Górach Stołowych i pamiętam jak nocowałam w jakiejś stodole w Radkowie hehehhe

Na moment włączę się do rozmowy.
Teraz w Radkowie jest ciekawa szkółka roślin. Można tam kupić sporo ciekawych traw.
Matka 22:20, 04 lut 2013

Fajne to drzewko hortensjowePrzemek już pisał i sobie takie zrobięale teraz się zastanawiam jak to z ciężarem kwiatów?czy jeden 'pień' utrzyma całość?
GosiaJoanna 22:20, 04 lut 2013

Oooooooooooo to ci news...dzięki trzeba to sprawdzić
ZbigniewG 07:43, 05 lut 2013

GosiaJoanna napisał(a)
..Jakoś lepiej wspomina się tę stodołę w Radkowie lub podłogę w schronisku w Dolinie Pięciu Stawów niż jakiś wypas Hotel Spa w Szklarskiej Porębie
Gosia oj tak , oj tak

Dzidka namierzyłem ich chyba 4-5 lata temu i za każdą wizytą w rodzinnych stronach planowałem u nich wizytę (paprocie i funkie) ale zawsze coś przeszkadzało, w czasie ostatniego spotkania klasowego (Czarna Góra) miałem być już na 100% - okazało się że pojechali na festiwal traw do Wojsławic więc w drodze powrotnej skręciłem do arboretum, niestety mieli tylko trawy a paprocie zostawili ale kupiłem trzy fajne iglaczki i żurawki

Bogda bez solidnej podpórki nie da rady i oczywiście trzeba kontrolować ilość kwiatów oraz długość gałązek
ZbigniewG 10:35, 05 lut 2013

modelka na wybiegu a w tle brzoza Youngii (ma ponad 6m)