Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Drzewa i krzewy liściaste » Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :)

Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :)

Gardenarium 13:59, 13 sty 2013

Może ucinasz je niepotrzebnie? Tylko suche kwiaty ucinaj. No i słabe lub martwe pędy.

Te akurat kwitną jednocześnie na starych i na młodych pędach.

Poczytaj o uprawie hortensji i cięciu różnych gatunków

https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/199-hortensje-sadzenie-i-pielegnacja

Instagram Ogrodowiska
joaha 14:25, 13 sty 2013

Dziękuję, poczytam napewno. Co prawda moich nie przycinałam, ale może dowiem się czegoś co powinnam robić Pozdrawiam
Gardenarium 15:39, 13 sty 2013

Może trzeba im poprawić stanowisko, nawozić, więcej podlewać?

Instagram Ogrodowiska
paola1a 20:09, 15 sty 2013

Zbigniew a ta twoja endless summer to jest wkopana razem z donicą? Zabierasz ją na zimę do domu?
ZbigniewG 17:59, 16 sty 2013

Paola to jest tylko 5cm pierścień utrzymuje ziemię którą dosypałem żeby łatwiej ukorzenić odgięte gałązki - rodzina mnie dopadła
paola1a 21:48, 18 sty 2013

Paola to jest tylko 5cm pierścień utrzymuje ziemię którą dosypałem żeby łatwiej ukorzenić odgięte gałązki - rodzina mnie dopadła

Rozsądna ta rodzina Ja na ich miejscu zrobiłabym pewnie tak samo
monteverde 22:08, 18 sty 2013

joaha napisał(a)
Dziękuję, poczytam napewno. Co prawda moich nie przycinałam, ale może dowiem się czegoś co powinnam robić Pozdrawiam

Nie lubią wiosennych przymrozków wtedy trzeba je okryć
Babetka 18:07, 04 lut 2013

Ja od 2011 roku zaczęłam "budować " swój ogród. Powoli poligon zaczyna nabierać kształtów. Aczkolwiek bardzo dużo pracy jeszcze mnie czeka. W ubiegłym sezonie posadziłam m.in. hortensje. Zrezygnowałam z odmian ogrodowych, ponieważ wcześniejsze doświadczenia (działka rekreacyjna) były dla mnie przykre. Na wiosnę zamierzam dosadzić im towarzystwo w postaci różaneczników. Pozdrawiam słonecznie.

paola1a 21:01, 04 lut 2013

Babetko
Czy ta na twoim zdjęciu to jest różowa annabelka? Bo taka dorodna i ładna a moja już drugi sezon i nie chce się w ogóle rozkrzewiać
Babetka 21:31, 04 lut 2013

na pierwszym zdjęciu, ta bliżej trawki to Hortensja drzewiasta INVINCIBELLE SPIRIT (miałam ja zareklamować, bo według sprzedawcy powinna być intensywnie różowa). Na na drugim planie to Hortensja drzewiasta INCREDIBALL 'Abetwo'. Na trzecim zdjęciu jest PEE GEE na PNIU Hydrangea paniculata. Później przebarwia się na różowo. Sama byłam zaskoczona. (na zdjęciu - własnie zaczyna się przebarwiać) Kupiłam je wszystkie w w 2012 roku w sklepie ogrodniczym - za pomocą internetu (bardzo miła obsługa). Pozdrawiam