Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród Cioci cz. 3 14:41, 29 kwi 2022

Do góry
że
Ogród Cioci cz. 3 14:40, 29 kwi 2022

Do góry
Pozdrawiam jeśli ktoś zagląda
Zieleń, drewno i antracyt 14:28, 29 kwi 2022

Do góry
Ja już rozpoczęłam majówkowanie
Wyskoczę na chwilę nad morze, a w międzyczasie zabieram się za szklarnię - to jest mój główny punkt ogrodowy
ŚŚ powoli zrzuca płatki, ale na szczęście rozpoczęła już malus Dolgo, a premierę ma wiśnia japońska Ukon. Strasznie podobają mi się te minimalistyczne (jak na wiśnie ozdobne kwiatki)

Na różance do narcyzów połączyły kolejne tulipany, tutaj żółty jest celowy, a do tego blady lila Na wiejskiej króluje Anne Russell, która pachnie z daleka

A okolice leśnej, to teraz czas grujecznika i szachownicy

Ogrodowe marzenie Mrokasi 14:21, 29 kwi 2022

Do góry
Ulubiony widoczek z okien salonu zostawiam i idę zaraz ryć . W końcu nadszedł juź weekend .

Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną 14:09, 29 kwi 2022

Do góry
Rojodziejowa napisał(a)
Kanzan jeszcze nie posadzona, a już zrobiła na E wrażenie

EE już tuż tuż

Oby ten długi weekend był łaskawy i pozwolił trochę podziałać, bo plany są ambitne

Hej jestem pierwszy raz u Ciebie
Jaka piękna wiśnia! Ja mam 3 Kanzany ale jeszcze nie kwitną, czekam na taki pokaz jak u Ciebie!
Wielkie marzenie w małej przestrzeni. 14:07, 29 kwi 2022

Do góry
Yenna napisał(a)
Daria, jakie piękne plany u Ciebie

Według mnie z tym przesadzonym bukiem wygląda dużo lepiej. Koniec jednej rabaty jest od razu początkiem następnej.

Tylko trochę się zastanawiam czy zasłaniać sobie oś widokową, bo na przecie tego buka jest zagajnik brzozowy, a w nim ławeczka i buk zasłaniałby mi widok na górki, który lubię

Widok na zagajnik
Ogród Basi 14:03, 29 kwi 2022

Do góry
Milka napisał(a)
Basiu, ale w tej donicy to nie żagwin te kępki, mam tę roślinę, ale nazwę zapomniałam. W tej tylko kwiaty ścinasz.
Wkleję ci żagwin.
Są w różnych kolorach.

Aha, pomieszałam nazwy. To będę tylko kwiaty ścinała. dzięki.
Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną 14:03, 29 kwi 2022

Do góry
Rojodziejowa napisał(a)
Szybkie pytanko. Mam 3 białe ciemierniki. Myślicie, że dobrze by wyglądały tutaj?
Jest tu wsadzone 10 hakone i to małe to wiąz JH

I jak? posadziłaś? Ja od kilku lat mam ciemierniki w hakone i to jest super połączenie bo się wzajemnie uzupełniają i wymieniają. Nie zauważyłam żeby któraś roślina ucierpiała w tym towarzystwie.
Odpukać, ale eukaliptus jest super w tych donicach
Podkrakowska wieś, foliak, kury i my :) 14:01, 29 kwi 2022

Do góry
daredevil napisał(a)
Młoda kosi trawę

Ale pięęęęęęęękna fotamusiałam zacytować
Buziaki przesyłam
Podkrakowska wieś, foliak, kury i my :) 13:41, 29 kwi 2022

Do góry
Młoda kosi trawę

Kupilam sobie miłka amurskiego

Na wakscje Albania, loty 350 zł, apartment 700 zł za tydzien dla 3 osób... taniej niż nad Bałtykiem. Mogłabym leciec juz jutro haha ale póki co praca potem więcej pracy. Pozwolenie na budowę nadal w podpisie. Na szczescie starostwo pracuje też w poniedzialek. Moze sie akurat wybiorę do tej pani bo wypisałam urlop. Moze akurat?

Milego weekendu!
Własny Vengerberg 13:24, 29 kwi 2022

Do góry
Yenna napisał(a)
Projekt indywidualny

Tak, to jest efekt deski. Nie wiem, czy na tym zdjęciu będzie lepiej widać. Jakość trochę cierpi przy wgrywaniu.

Teraz widać lepiej ja mam stolarkę w kolorze Twojej deski
Własny Vengerberg 13:19, 29 kwi 2022

Do góry
Projekt indywidualny

Tak, to jest efekt deski. Nie wiem, czy na tym zdjęciu będzie lepiej widać. Jakość trochę cierpi przy wgrywaniu.
April podbija las... 13:10, 29 kwi 2022

Do góry
April napisał(a)

No to mi wiele rozjaśniłaś w kwestii tych cyprysików. Limonkowe właśnie poszły na ognisko
Moje maczki i ośmiały pięknie wykiełkowały na rozsadniku. Stopniowo hartuję na powietrzu. Ale do przesadzania na rabatę to jeszcze długo. Może ośmiał szybciej bo ma już 10cm. Pewnie powinnam go głębiej posadzić na rabacie, podobnie jak pomidory? Bo leży...

u mnie obecnie królują brunnery Uwielbiam. Pomyśleć że mam je od niedawna. Wcześniej nie zaiskrzyło

W sumie, jeśli chodzi o cyprysiki, to woda jest kluczowa. Te zielone też bardzo łatwo wykończyć, jeśli się nie podleje na czas. Ale mój przykład pokazuje, że mróz im nie straszny.
Ośmiały być może leżą z nadmiaru luksusu. Takie, co się same wysieją na przedpłociu, praktycznie w trawie, na słonecznej patelni, nie mają problemu ze staniem na baczność. Są niższe i brzydsze, ale pionowe. W półcieniu też mam wrażenie lepiej wyglądają, bo troszkę wyciągają szyje do słońca. Na żyznej, słonecznej rabacie rosną u mnie piękne, ale faktycznie się kładą.
Wielkie marzenie w małej przestrzeni. 13:04, 29 kwi 2022

Do góry
Wersja z bukami w trójkącie.
Byłby wtedy buk z wiśnią na rabacie, czy da się to połączyć?
otwory w ziemi na działce 12:55, 29 kwi 2022

Do góry
Czy ktoś wie jaki gryzoń porobił mi takie otwory/tunele. Są one większe niż krecie i nie ma przy nich charakterystycznych kopczyków.Jeżeli to pochodzi od szkodnika to jak się go pozbyć?
Pozdrawiam i dziękuję z info
Ogród Basi 12:38, 29 kwi 2022

Do góry
Basiu, ale w tej donicy to nie żagwin te kępki, mam tę roślinę, ale nazwę zapomniałam. W tej tylko kwiaty ścinasz.
Wkleję ci żagwin.
Są w różnych kolorach.
To tu- to tam- łopatkę mam ! 12:36, 29 kwi 2022

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Co roku ładniejsza Jednak słońce jej służy. U mnie pod sosnami ŚŚ dopiero zaczynają kwiaty pokazywać.
Generalnie Haniu piękne zdjęcia pokazałaś. Przyjemnie już pochodzić po ogrodzie. Niby jeszcze nie za ciepło ale już pewien komfort termiczny w południe jest.
Udanej majówki
Własny Vengerberg 12:34, 29 kwi 2022

Do góry
Aganiu, klony prawie wszystkie ruszyły. Jeszcze tylko Shirasawy Aureum w pączkach mocno siedzi. Mam nadzieję, że nie długo też listki będą widoczne.

Nie bez opóźnień, ale w końcu elewacja skończona. Widok od frontu i od ogrodu.

Zaczynają też znikać śmieci budowlane. Część już wyjechała, część ma zniknąć do końca majówki.

Po majówce, będzie też ostatnia szyba w oknie (tym, gdzie teraz piec stoi).

Po 9 będą robić odwodnienie. Zdecydowaliśmy się nie robić zbiornika, ale studnię chłonną obok rur z drenażem.
Gożdzikowa - wiejski ogród 12:21, 29 kwi 2022

Do góry
funkie ostrzą juz kły za tydzień pewnie zeżrą brunery

Gożdzikowa - wiejski ogród 12:13, 29 kwi 2022

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies