Ja już rozpoczęłam majówkowanie
Wyskoczę na chwilę nad morze, a w międzyczasie zabieram się za szklarnię - to jest mój główny punkt ogrodowy
ŚŚ powoli zrzuca płatki, ale na szczęście rozpoczęła już malus Dolgo, a premierę ma wiśnia japońska Ukon. Strasznie podobają mi się te minimalistyczne (jak na wiśnie ozdobne kwiatki)
Na różance do narcyzów połączyły kolejne tulipany, tutaj żółty jest celowy, a do tego blady lila Na wiejskiej króluje Anne Russell, która pachnie z daleka
A okolice leśnej, to teraz czas grujecznika i szachownicy
Tylko trochę się zastanawiam czy zasłaniać sobie oś widokową, bo na przecie tego buka jest zagajnik brzozowy, a w nim ławeczka i buk zasłaniałby mi widok na górki, który lubię
Widok na zagajnik
I jak? posadziłaś? Ja od kilku lat mam ciemierniki w hakone i to jest super połączenie bo się wzajemnie uzupełniają i wymieniają. Nie zauważyłam żeby któraś roślina ucierpiała w tym towarzystwie.
Odpukać, ale eukaliptus jest super w tych donicach
Na wakscje Albania, loty 350 zł, apartment 700 zł za tydzien dla 3 osób... taniej niż nad Bałtykiem. Mogłabym leciec juz jutro haha ale póki co praca potem więcej pracy. Pozwolenie na budowę nadal w podpisie. Na szczescie starostwo pracuje też w poniedzialek. Moze sie akurat wybiorę do tej pani bo wypisałam urlop. Moze akurat?
W sumie, jeśli chodzi o cyprysiki, to woda jest kluczowa. Te zielone też bardzo łatwo wykończyć, jeśli się nie podleje na czas. Ale mój przykład pokazuje, że mróz im nie straszny.
Ośmiały być może leżą z nadmiaru luksusu. Takie, co się same wysieją na przedpłociu, praktycznie w trawie, na słonecznej patelni, nie mają problemu ze staniem na baczność. Są niższe i brzydsze, ale pionowe. W półcieniu też mam wrażenie lepiej wyglądają, bo troszkę wyciągają szyje do słońca. Na żyznej, słonecznej rabacie rosną u mnie piękne, ale faktycznie się kładą.
Czy ktoś wie jaki gryzoń porobił mi takie otwory/tunele. Są one większe niż krecie i nie ma przy nich charakterystycznych kopczyków.Jeżeli to pochodzi od szkodnika to jak się go pozbyć?
Pozdrawiam i dziękuję z info
Basiu, ale w tej donicy to nie żagwin te kępki, mam tę roślinę, ale nazwę zapomniałam. W tej tylko kwiaty ścinasz.
Wkleję ci żagwin.
Są w różnych kolorach.
Co roku ładniejsza Jednak słońce jej służy. U mnie pod sosnami ŚŚ dopiero zaczynają kwiaty pokazywać.
Generalnie Haniu piękne zdjęcia pokazałaś. Przyjemnie już pochodzić po ogrodzie. Niby jeszcze nie za ciepło ale już pewien komfort termiczny w południe jest.
Udanej majówki