Buuuuu, zamówiłam lilie i nie pamiętam gdzie! Nie mogę znaleźć maila potwierdzającego - może zamówienie złożyłam na stronie i nie było potwierdzenia. Może ktoś z Was pamięta, gdzie zamawiałam.
Wiem, że Twoja Misia od dziecka szkudna, widocznie to taka diablica...a nie wygląda To na usprawiedliwienie dla córki
Sporo róż Austina tak ma...duże, ciężkie kwiaty. Łodyżka ma problem żeby utrzymać. Moja Jubilee młoda, pierwszy raz kwitła, to nie mogę powiedzieć jeszcze czy na stałe tak ma. Róża dorosła dopiero po 3 latach na jednym miejscu.
Lilia od posadzenia wiosennego musi mieć minimum 6 tygodni do kwitnienia. Czyli nawet w maju możesz...jak wytrzymasz Teraz owiń cebulki w gazety, w pudełko kartonowe i do lodówki. Inaczej za wcześnie zaczną wegetację. Jak coś chcesz wiedzieć więcej Irciu to dzwoń
40 cm kwiat??? Nie, nie mam takiej wielkiej. Chociaż taką podobną mam.
Kicham te okłady, najwyżej na szkoleniu pomyślą, że od kogoś w dziób zarobiłam
U mnie w lubelskim wiosna i tak nie jest pierwsza w Polsce,Zawsze co do dolnośląskiego czy zachodniej Polski jest na wiosnę z tydzień różnicy
Ale,że coś już jest wiosennego to już cieszy
To liliowce na razie wyszły z ziemi.Jeszcze nie wszystkie.Ale pomału zaczynają.A lilie to z o dużo później z ziemi wychodzą .
Jakby Misia w 1/10 była, jak twój psiak to bym
Mówisz, że główki Jubille w dół, bardzo to razi? Bo bardzo mi sie podoba i pasuje do wybranych powojników.
Kiedy mam sadzić lilie???
Mam niziutkie pachnące, tych jestem ciekawa, a teraz w Lilipol wybieram kolejne
A masz tę lilię Big Brother? Kwiat pachnie i wielki na 40cm, widziałam i wąchałam u Justyny
Czyli ząbkowo coraz lepiej, rób okłady na noc
Gosia jest cudowna - uwielbiam ją
Strasznie za nią tęsknię
Lilie już Ci przyszły? Zamówiłam sobie też lilie w styczniu, ale nic jeszcze nie wiem o przesyłce
Kasia, no nie kojarzę będziesz w Pszczynie to sfoć ja i nie tnij jej w tym roku, im starsze pędy, tym lepiej, bo mszyca nie rusza, ja miałam po cięciu jeden syf.
Powiedz, kiedy je sadzic teraz, lilie? To nie koniec, bo teraz w Lillypol wybieram i tylko róże i może koniec, ale kto wie
Ciesze sie na te niskie lilie, lubie tez takie, a mały wybór
Iwonko jesienią to nie ma się co bać o lilie tylko rozdzielać bez zbędnych ceregieli nic im się nie stanie, wiosną jak są pędy to już inna sprawa
Kasiu jak wiesz u mnie tak się nie da ze względu na glebę bo wszystko się sypie. Moje lilie po wysadzeniu zbyt ruszyły i będzie problem przy sadzeniu, a do tego jeszcze troszkę czasu potrzeba, wczoraj wszystkie układałem pionowo
Oby tylko nie w maju, a jak co to będę się samochodem wybierał jak najbardziej, więc słucham No i muszę jeszcze drugą wersję podesłać
Jolu, lilie i pustynniki juz mam, właśnie oglądam cebule, na powojniki czekam, teraz róże...ufff..to najtrudniejsze
A na liliach nie koniec, bo ja je uwielbiam, bo pachną
Miło mi za odwiedziny, co do lilii to spokojnie teraz wiosną możesz sadzić i zakwitną. Te pomarańczowe to są lilie azjatyckie i takich szukaj tzw.smolinosy Pozdrawiam
Kasiu azjatyckie bo szybciej kwitna : BARITON PARIS HEART SYLT 2 PEARL JENNIFER PEARL MELANIE a drzewiaste orienpet LESLIE WOODRIFF NYMPH SCHEHERAZADE ROBERT SWANSON Orienpet FRISO FRAULEIN CORNELIA CARBONERO to na tyle ale zapewne dokupię na targu
Borbetka, Aniu - dzięki za uzupełnienie fotek, Jana, Rench bardzo dziękuję
Kindzia
tak, już obejrzałam termin, fajny, oby tylko pogodnie.
Misia znowu wykopała rośliny, cudne lilie, co na 2m rosną, jarzmianki, jeżówki, ja z powrotem wkopałam, pojechałam do lekarza, wracam, znowu wykopane, zabezpieczyłam kamieniami, rano nie sprawdziłam, co w nocy wymodziła, aż strach...mam takiego nerwa na nią! opitoliłam, to za donice się chowa.
Przyszłam się przywitać
I jednocześnie poprosić o radę fachowca
M stwierdził, że skoro sadzę różne lilie, to on sobie zażycza takich klasycznych "babcinych" smolinosów, które kiedyś ponoć były w naszym ogrodzie. Czy mogłabyś doradzić, czego powinnam szukać? I kiedy sadzić, teraz (znaczy wiosną) czy jesienią?
Już przesadzałam białe lilie, te koło łezki, z kawałem ziemi. Nie rozdzielałam ich wtedy i kwitły jakby nigdy nic...pewnie nawet nie wiedziały, że były ruszane. Teraz nie będzie tak łatwo...
To chyba nam się wielkie spotkanie w maju szykuje Jeżeli pojedziesz samochodem...pozwolę sobie mieć prośbę...
Anuś, nawet jeżeli nie damy rady, to mam satysfakcję, że nie zostawiliście i mnie wspieracie. Nie mam podglądu na wyniki i nie wiem jak daleko są konkurenci. ,Cebulki wiosenne już zamówiłam, bez czekania na darmochę. A jeżeli... to też się ucieszę.
Dziękuję wszystkim wspierającym. Głosujcie na moje lilie.