Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Do raju daleko - u Ewy 14:51, 25 lut 2016

Do góry
Buuuuu, zamówiłam lilie i nie pamiętam gdzie! Nie mogę znaleźć maila potwierdzającego - może zamówienie złożyłam na stronie i nie było potwierdzenia. Może ktoś z Was pamięta, gdzie zamawiałam.

Moje zamówienie:
Lilia Spring Pink - 6 cebul
Lilia Lollypop - 9 cebul
Lilia Lavon - 9 cebul
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:41, 25 lut 2016

Do góry
Milka napisał(a)

Kasia, no nie kojarzę będziesz w Pszczynie to sfoć ja i nie tnij jej w tym roku, im starsze pędy, tym lepiej, bo mszyca nie rusza, ja miałam po cięciu jeden syf.
Powiedz, kiedy je sadzic teraz, lilie? To nie koniec, bo teraz w Lillypol wybieram i tylko róże i może koniec, ale kto wie
Ciesze sie na te niskie lilie, lubie tez takie, a mały wybór

Nie będę cięła Zobaczymy.
Napisałam Ci u mnie. Jak coś jeszcze chcesz wiedzieć to dzwoń
Ogród z łezką II 14:40, 25 lut 2016

Do góry
Milka napisał(a)
Jakby Misia w 1/10 była, jak twój psiak to bym
Mówisz, że główki Jubille w dół, bardzo to razi? Bo bardzo mi sie podoba i pasuje do wybranych powojników.
Kiedy mam sadzić lilie???
Mam niziutkie pachnące, tych jestem ciekawa, a teraz w Lilipol wybieram kolejne
A masz tę lilię Big Brother? Kwiat pachnie i wielki na 40cm, widziałam i wąchałam u Justyny
Czyli ząbkowo coraz lepiej, rób okłady na noc

Wiem, że Twoja Misia od dziecka szkudna, widocznie to taka diablica...a nie wygląda To na usprawiedliwienie dla córki
Sporo róż Austina tak ma...duże, ciężkie kwiaty. Łodyżka ma problem żeby utrzymać. Moja Jubilee młoda, pierwszy raz kwitła, to nie mogę powiedzieć jeszcze czy na stałe tak ma. Róża dorosła dopiero po 3 latach na jednym miejscu.
Lilia od posadzenia wiosennego musi mieć minimum 6 tygodni do kwitnienia. Czyli nawet w maju możesz...jak wytrzymasz Teraz owiń cebulki w gazety, w pudełko kartonowe i do lodówki. Inaczej za wcześnie zaczną wegetację. Jak coś chcesz wiedzieć więcej Irciu to dzwoń

40 cm kwiat??? Nie, nie mam takiej wielkiej. Chociaż taką podobną mam.

Kicham te okłady, najwyżej na szkoleniu pomyślą, że od kogoś w dziób zarobiłam
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:19, 25 lut 2016

Do góry
MUZA napisał(a)
Milko takie zakupy to ja rozumiem już czuje zapach tych lilii w Twoim ogrodzie... będzie bosko

Mam taką nadzieję, o ile Miśka nie wykopie, teraz kolejne na liście, jakoś lilie kocham bardzo
Moja działka na Dębowym Lesie 14:11, 25 lut 2016

Do góry
Jana napisał(a)
myślę Aniu, że jeszcze nie masz tego 500+ ale to pewnie niedługo piękne są zwiastuny Twojej wiosny, chyba dokupię w tym roku przebiśniegów, pięknie wyglądają...a lilie takie już duże???

U mnie w lubelskim wiosna i tak nie jest pierwsza w Polsce,Zawsze co do dolnośląskiego czy zachodniej Polski jest na wiosnę z tydzień różnicy
Ale,że coś już jest wiosennego to już cieszy
To liliowce na razie wyszły z ziemi.Jeszcze nie wszystkie.Ale pomału zaczynają.A lilie to z o dużo później z ziemi wychodzą .
Ogród z łezką II 13:19, 25 lut 2016

Do góry
Jakby Misia w 1/10 była, jak twój psiak to bym
Mówisz, że główki Jubille w dół, bardzo to razi? Bo bardzo mi sie podoba i pasuje do wybranych powojników.
Kiedy mam sadzić lilie???
Mam niziutkie pachnące, tych jestem ciekawa, a teraz w Lilipol wybieram kolejne
A masz tę lilię Big Brother? Kwiat pachnie i wielki na 40cm, widziałam i wąchałam u Justyny
Czyli ząbkowo coraz lepiej, rób okłady na noc
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:18, 25 lut 2016

Do góry
Milka napisał(a)

Ewciu bardzo dziękuję A ja tyle dobrego od Gosi o Tobie słyszałam Ładnie ci w tych uszach

Doszły juz pierwsze lilie i pustynniki.
Kupiłam;
LILA AZJATYCKA APELDORN - 5
LILIA BIG BROTHER - 3
LILIA ORIENTALNA BERNINI- 3
LILIA ORIENTALNA BRASILIA- 5
LILIA ORIENTALNA NISKA GARDEN PARTY- 3
LILIA ORIENTALNA NISKA GISBORN- 5
LILIA ORIENTALNA NISKA LITTLE JOHN- 5
PUSTYNNIK BUNGE- 3
PUSTYNNIK PINOKIO - 3
LILIA OT FRISO- 1
LILIA OT ANASTASIA-1
tyle na początek, muszę sadzić w ukryciu przed Miśką. Tylko ten jej węch...

Gosia jest cudowna - uwielbiam ją
Strasznie za nią tęsknię
Lilie już Ci przyszły? Zamówiłam sobie też lilie w styczniu, ale nic jeszcze nie wiem o przesyłce
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:14, 25 lut 2016

Do góry
Kindzia napisał(a)
Moja kalina od strony ogrodu, przy drewutni. Mała jeszcze, to Ci się w oczy nie rzuciła. Mówisz, że jak się przycina to wtedy mszyce? U mnie nie przycinana była, a mszyce w zeszłym roku ją oblazły...ciekawe jak w tym będzie, bo też nie przycinana.

Z liliami zaszalałaś, ale będzie cudnie!!!

Kasia, no nie kojarzę będziesz w Pszczynie to sfoć ja i nie tnij jej w tym roku, im starsze pędy, tym lepiej, bo mszyca nie rusza, ja miałam po cięciu jeden syf.
Powiedz, kiedy je sadzic teraz, lilie? To nie koniec, bo teraz w Lillypol wybieram i tylko róże i może koniec, ale kto wie
Ciesze sie na te niskie lilie, lubie tez takie, a mały wybór
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 13:09, 25 lut 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Iwonko jesienią to nie ma się co bać o lilie tylko rozdzielać bez zbędnych ceregieli nic im się nie stanie, wiosną jak są pędy to już inna sprawa

Kasiu jak wiesz u mnie tak się nie da ze względu na glebę bo wszystko się sypie. Moje lilie po wysadzeniu zbyt ruszyły i będzie problem przy sadzeniu, a do tego jeszcze troszkę czasu potrzeba, wczoraj wszystkie układałem pionowo

Oby tylko nie w maju, a jak co to będę się samochodem wybierał jak najbardziej, więc słucham No i muszę jeszcze drugą wersję podesłać
Święto Azalii jest w maju...

Czekam grzecznie
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 12:58, 25 lut 2016

Do góry
Iwonko jesienią to nie ma się co bać o lilie tylko rozdzielać bez zbędnych ceregieli nic im się nie stanie, wiosną jak są pędy to już inna sprawa

Kasiu jak wiesz u mnie tak się nie da ze względu na glebę bo wszystko się sypie. Moje lilie po wysadzeniu zbyt ruszyły i będzie problem przy sadzeniu, a do tego jeszcze troszkę czasu potrzeba, wczoraj wszystkie układałem pionowo

Oby tylko nie w maju, a jak co to będę się samochodem wybierał jak najbardziej, więc słucham No i muszę jeszcze drugą wersję podesłać
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 12:49, 25 lut 2016

Do góry
margaretka3 napisał(a)

No wreszcie ktoś pragnie pomarańczu w ogrodzie Mnie ten kolor bardzo przyciaga, nawet nie wiedziałam, jak bardzo Oki, daj adres na priv.

Ja też z tych, co go lubia i będzie go u mnie sporo, dalie, wszędzie rozsiany mekonopis walijski-bardzo się rozplenił, lilie i aksamitki
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:42, 25 lut 2016

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Irenko te listy......wszystkie wybralas?? niezle

Jolu, lilie i pustynniki juz mam, właśnie oglądam cebule, na powojniki czekam, teraz róże...ufff..to najtrudniejsze
A na liliach nie koniec, bo ja je uwielbiam, bo pachną
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:10, 25 lut 2016

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Irenko, jak miło patrzeć na Twój uśmiech Tyle fajnych spotkań z cudownymi ludźmi Aż sama buzia się śmieje do monitora
Wspaniały jubileusz męża - wszystkiego najlepszego, samych radości i szczęścia

Ewciu bardzo dziękuję A ja tyle dobrego od Gosi o Tobie słyszałam Ładnie ci w tych uszach

Doszły juz pierwsze lilie i pustynniki.
Kupiłam;
LILA AZJATYCKA APELDORN - 5
LILIA BIG BROTHER - 3
LILIA ORIENTALNA BERNINI- 3
LILIA ORIENTALNA BRASILIA- 5
LILIA ORIENTALNA NISKA GARDEN PARTY- 3
LILIA ORIENTALNA NISKA GISBORN- 5
LILIA ORIENTALNA NISKA LITTLE JOHN- 5
PUSTYNNIK BUNGE- 3
PUSTYNNIK PINOKIO - 3
LILIA OT FRISO- 1
LILIA OT ANASTASIA-1
tyle na początek, muszę sadzić w ukryciu przed Miśką. Tylko ten jej węch...
Liliowo i kolorowo:) 12:02, 25 lut 2016

Do góry
tulucy napisał(a)
Przyszłam się przywitać
I jednocześnie poprosić o radę fachowca
M stwierdził, że skoro sadzę różne lilie, to on sobie zażycza takich klasycznych "babcinych" smolinosów, które kiedyś ponoć były w naszym ogrodzie. Czy mogłabyś doradzić, czego powinnam szukać? I kiedy sadzić, teraz (znaczy wiosną) czy jesienią?

Miło mi za odwiedziny, co do lilii to spokojnie teraz wiosną możesz sadzić i zakwitną. Te pomarańczowe to są lilie azjatyckie i takich szukaj tzw.smolinosy Pozdrawiam
Liliowo i kolorowo:) 11:56, 25 lut 2016

Do góry
Kindzia napisał(a)
Zamówiłaś te lilie Danuś? Pochwal się jakie Chociaż sobie popatrzę

Kasiu azjatyckie bo szybciej kwitna : BARITON PARIS HEART SYLT 2 PEARL JENNIFER PEARL MELANIE a drzewiaste orienpet LESLIE WOODRIFF NYMPH SCHEHERAZADE ROBERT SWANSON Orienpet FRISO FRAULEIN CORNELIA CARBONERO to na tyle ale zapewne dokupię na targu
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:38, 25 lut 2016

Do góry
Borbetka, Aniu - dzięki za uzupełnienie fotek, Jana, Rench bardzo dziękuję

Kindzia
tak, już obejrzałam termin, fajny, oby tylko pogodnie.

Misia znowu wykopała rośliny, cudne lilie, co na 2m rosną, jarzmianki, jeżówki, ja z powrotem wkopałam, pojechałam do lekarza, wracam, znowu wykopane, zabezpieczyłam kamieniami, rano nie sprawdziłam, co w nocy wymodziła, aż strach...mam takiego nerwa na nią! opitoliłam, to za donice się chowa.
Liliowo i kolorowo:) 11:21, 25 lut 2016

Do góry
Przyszłam się przywitać
I jednocześnie poprosić o radę fachowca
M stwierdził, że skoro sadzę różne lilie, to on sobie zażycza takich klasycznych "babcinych" smolinosów, które kiedyś ponoć były w naszym ogrodzie. Czy mogłabyś doradzić, czego powinnam szukać? I kiedy sadzić, teraz (znaczy wiosną) czy jesienią?
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 09:57, 25 lut 2016

Do góry
Już przesadzałam białe lilie, te koło łezki, z kawałem ziemi. Nie rozdzielałam ich wtedy i kwitły jakby nigdy nic...pewnie nawet nie wiedziały, że były ruszane. Teraz nie będzie tak łatwo...

To chyba nam się wielkie spotkanie w maju szykuje Jeżeli pojedziesz samochodem...pozwolę sobie mieć prośbę...
Liliowo i kolorowo:) 09:54, 25 lut 2016

Do góry
Zamówiłaś te lilie Danuś? Pochwal się jakie Chociaż sobie popatrzę
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 23:37, 24 lut 2016

Do góry
Anuś, nawet jeżeli nie damy rady, to mam satysfakcję, że nie zostawiliście i mnie wspieracie. Nie mam podglądu na wyniki i nie wiem jak daleko są konkurenci. ,Cebulki wiosenne już zamówiłam, bez czekania na darmochę. A jeżeli... to też się ucieszę.

Dziękuję wszystkim wspierającym. Głosujcie na moje lilie.

https://foto-app.appspot.com/app/foto/item/139506856133776/5244951007854592#_
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies