Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony

Ogródek Iwony

Luki 12:03, 26 lut 2016

Teraz tak patrzę i chyba troszkę mało miejsca będzie tam na rozchodnika, są dość niskie odmiany, ale trudno jest dostać. Może dosadzić tam jakieś bodziszki, jest ich ogromny wybór
Iwk4 12:20, 26 lut 2016

Podoba mi się pomysł żurawki krwistej i careksów
Tam jest tylko 1 metr od ściany. Nie da się więcej ukraść. Zrobiłam między różami odstęp dość widoczny. Są tam orliki, ale ciemne i słabo je było widać. A że są śliczne, pełne od Małej Mi, to dam je w bardziej widoczne miejsce.
tulucy 12:56, 26 lut 2016

Iwk4 napisał(a)

Łucjo, czy te smolinosy, to lilie są? Musiałam się zapytać wujka Google
A nie możesz wybrać takich, co by ci kolorem pasowały do rabaty?
Zapytaj się Łukiego. On ci doradzi
I będzie wilk syty i owca cała
https://www.ogrodowisko.pl/watek/3386-ogrodowa-przygoda-lukasza?page=796

Radziłam się Danusi z Liliowo i kolorowo, to są azjatyckie, a z kolorem m sobie zażyczył dokładnie takie - czyli pomarańczowe mocno,ogniste.
Różowe i inne mam kolory, różne rodzaje, nawet nie wiem jakie, bo dużo dostałam od sąsiadki cebul, nawet jedną drzewiastą mam mieć - jeśli wyjdzie... Na szczęście biała ma być
tulucy 13:00, 26 lut 2016

Właściwie to do mojej rabaty herbacianej by właśnie pasowały smolinosy wsadziłam tam już klasyka liliowca rudego, podsadzone to jest ciemną żurawką nn taką wiśniowo- brązową, m się ucieszy, bo na tę rabatę jest widok z podjazdu, a on tam często sobie przy autach dłubie
17:11, 26 lut 2016
Iwonko kiedy przesadzałaś ten swój stary żywopłot z tuj? Szukam i nie mogę znaleźć.
Dominika11 17:11, 26 lut 2016

Witam już weekendowo
Iwk4 18:35, 26 lut 2016

Aniaaa napisał(a)
Iwonko kiedy przesadzałaś ten swój stary żywopłot z tuj? Szukam i nie mogę znaleźć.

Aniu, poszukałam po fotkach, dobrze, ze daty pokazuje, łatwiej znaleźć
I etap, kiedy przyjechały pierwsze tuje. !5 sztuk
https://www.ogrodowisko.pl/watek/4579-ogrodek-iwony?page=646
tu relacja z prac:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/4579-ogrodek-iwony?page=651
etap II i fotorelacja jest tutaj:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/4579-ogrodek-iwony?page=691

Potem przyszło upalne lato w czerwcu i nim tuje dobrze się ukorzeniły, część zaczęła obumierać. Wysłałam panu taką informację na maila i zaproponował mi tuje jesienią, tyle, ile mi padnie. W międzyczasie znowu zmieniła się koncepcja i posadziliśmy 3 śliwy Nigry, Ml, red barona i żurawki krwiste:

A jesienią pan przysłał mi nowe szmaragdy, za które jestem bardzo wdzięczna. Uzupełniliśmy, gdzie brakowało,

a resztę posadziliśmy wzdłuż płotu sąsiada
18:53, 26 lut 2016
Iwonko niesamowite jak masz wszystko poukładane w zdjęciach.U mnie ileś tysięcy zdjęć na 2 dyskach przenośnych i muszę uporządkować to wszystko
Mi chodziło o ten stary 10 letni żywopłot z tuj,który likwidowałaś.Już znalazłam Na początku maja.Czy on się przyjął w nowym miejscu? Duże bryły korzeniowe miały tuje? Jak się do tego zabraliście,okopywałaś wcześniej na jesień korzenie?
Mam dostać fajnego bonzaja ale ryzyko,że mogę go zmarnować,teraz niestety nie może być kopany.A najlepsza pora właśnie teraz wiosną i potem na jesień.Ale pewnie zostawię go do jesieni.Boję się,że zmarnuję a szkoda by było.
18:58, 26 lut 2016
Jakie masz trawy? Robiłaś listę ile ich masz i jakie? Czytałam o molini u Ciebie,napisz coś więcej o niej,jakie stanowisko,czy jest zwarta,czy ma rozłogi.
A masz liriope?
bacowa 19:09, 26 lut 2016

Iwona, Luki napisał że cebule lili po wysadzeniu układa pionowo !!!, ty wiesz o co chodzi? Jutro przymierzam się do wykopania lilii i muszę wiedzie jak je przechować .
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies