Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony

Ogródek Iwony

Ewik 21:41, 26 lut 2016

Iwona u ciebie , jak zawsze wszystko pędzi do -rzodu, kolejne nowe zmiany sie szykują
Iwk4 21:44, 26 lut 2016

To już Ewa musi się wypowiedzieć. Zaprosiłam się na wiosnę do Ewy ogrodu. Tym razem zabiorę aparat, bo ostatnio telefon tylko miałam.
Już Ewę namawiałam do wizytówki, no cóż ...
Czasami Ewa umieszcza fotki ze swojego ogrodu na forum. Kilka innych fotek też tu znalazłam Takie dwie
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/104/1047277/original.JPG
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/104/1048568/original.JPG
Iwk4 21:50, 26 lut 2016

MirellaB napisał(a)

O co chodzi z tymi liliami? Dlaczego wykopujecie? Ja będę sadziła na wiosnę.

Nie chodzi o wykopywanie, tylko przeniesienie lilii na nowe miejsce.
Przy dośc zmiennej i mokrej pogodzie lepiej poczekać z sadzeniem co najmniej do marca - tak twierdzi Łuki
Anda 21:53, 26 lut 2016

Iwk4 napisał(a)

Ostatecznie wczoraj wieczorem odmówiłam Alpine, a w jej miejsce zamówiłam Summer Song.
Dziś rano dostałąm potwierdzenie zmiany zamówienia.

Zatem posadzę razem:

Abraham Derby
Augusta Luise
Ashram
Summer Song

Do tego niebieskie byliny i 3 kulki bukszpanowe
Koniec zamówień różanych.
Od tej pory szczepię się na różyczkę. Miejsca brak

Fajnie To już jestem bardzo ciekawa efektu na różance
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Iwk4 21:54, 26 lut 2016

Napia napisał(a)
Iwonko, pozdrawiam piękna ta rabata Ewy, a i u Ciebie przed domem nowe plany rabaty z różami od eMa zaczyna się rozkręcać nasz ogrodowy sezon

Agnieszko, pokazywałam dziś fotkę z wąskim pasem przy domu, tam faktycznie są róże od e-Ma. I podoba mi się pomysł Toszki i Tereni, by podsadzić tam żurawkę krwistą i Carex elata 'Aurea'. Śliczny, świeży kolor ma ta trawka.
Natomiast będzie jeszcze rabata, na którą zamówiłam dla e-Ma róże herbaciane.
Ale tow innym miejscu
Iwk4 22:01, 26 lut 2016

Ewik napisał(a)
Iwona u ciebie , jak zawsze wszystko pędzi do -rzodu, kolejne nowe zmiany sie szykują

Ewuniu, ja jeszcze nie mogę powiedzieć, ze skończyłam. Jeszcze troszkę to potrwa, najtrudniejszy temat, to podjazd. Nie ma podjazdu, ciężko mówić o trawniku, który ten podjazd musi przecinać. Ale nabiera moja wyobraźnia wizji trawnikowych. Czy to nastąpi w tym sezonie? Nie byłabym pewna, koszta ograniczają możliwości. Ale będziemy cieszyć się rabatami i tymi miejscami, gdzie o trawniczek można już zadbać
bacowa 22:44, 26 lut 2016

Iwona muszę wykopać lilie bo tam będą róże posadzone , a teraz nie chce mi się grzebać w ziemi żeby je sadzić na nowym miejscu, to sobie przechowam do wiosny.
Iwk4 22:58, 26 lut 2016

Rozumiem
Iwk4 23:27, 26 lut 2016

Anda napisał(a)

Fajnie To już jestem bardzo ciekawa efektu na różance

Sylwia mi zrobiła ładny projekt rabaty, miały być kulki bukszpanowe z bylinami. Jednak długo myślałam nad tym, gdzie posadzić róże herbaciane i wymyśliłam tutaj, zmieniłam kilka roślin (Sylwia, twój plan jest bardzo pomocny, to taka moja wariacja tej rabaty)

róże:
Abraham Derby 2
Augusta Luise 1
Ashram 1
Summer Song 1

Jak rozmieścić róże?
makkasia 07:33, 27 lut 2016

Iwnko ja nie nadążam u Ciebie Róże piękne