Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Stary dom, zapomniany ogrod i ...ja na francuskiej ziemi 19:21, 26 lis 2012

Do góry
Kochani witam was cieplutko!!!!

ja tylko na chwilke, bo padnieta jestem...zajrze jutro rankiem i wszystko nadrobie!!!!!

zostawiam Wam to co obiecalam....skoczone!

buziam, papapapa

Kwiatki i rabatki u Elizy 19:19, 26 lis 2012

Do góry
Jesienią wyglądały już całkiem inaczej

Ciekawe jak przeżyją zimę i ja będą wyglądały wiosną
Nasze drugie hobby - rysunki, obrazki, pastele, oleje, rzeźby - roślinne inspiracje 19:14, 26 lis 2012

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Agatko, ja mam takie gwiazdki:

i takie:

Jejku Basiu na cudne cudeńka robisz te gwiazdki przecudne a skad bierzesz formę ?
Kwiatki i rabatki u Elizy 19:12, 26 lis 2012

Do góry
Ponieważ zrobiło się aniołkowo postanowiłam by było znowu ogrodowo. Nie mam nowych zdjęć, więc poszperałam w tych co mam i znalazłam. Będzie to historia jednej żurawki. Właściwie kilku, bo kupiłam sztuk pięć zachęcona przez forumowiczów. Nie wiem dokładnie jak się nazywa, ale pewnie mi pomożecie, bo przecież forum to kopalnia wiedzy.

Kupiłam malutkie

Potem sobie rosły i po trochu zmieniały kolorek

Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 19:07, 26 lis 2012

Do góry
Nawet nie wiem mąż jakieś kupił i nie pytał o nazwę,są bardzo malutkie,widać w tle. [img size=640x425]ht
Ogród w Holandii 18:56, 26 lis 2012

Do góry
Agatko, przecudnie u Ciebie! Ta fotka szczególnie mi się podoba - zaproszenie do tajemniczego ogrodu
Ogród ogrodniczki 18:53, 26 lis 2012

Do góry
Przy okazji chciałam pokazać Wam jak pięknie zakwitł mój storczyk.

W Gąszczu u Tess 18:50, 26 lis 2012

Do góry

Przedogródek.
Niestety, limki już brzydkie po opadach śniegu i mrozie.

Wzdłuż ścieżki, jak po sznurku... 18:46, 26 lis 2012

Do góry
vita napisał(a)

To samo uprawiałam w ty roku mam tylko u mamy, ale bardzo mnie interesuje kształt tych doniczek, masz inne ujęcie? Czy to Deroma?

Danusiu, nie potrafię odpowiedzieć na Twoje pytanie, ale raczej na pewno nie Deroma.
Kupiłam w różnych wielkościach, te są największe.

To wygląda na ręczną robotę, wspaniałe są.
Ogród Dominiki 18:45, 26 lis 2012

Do góry
Domi napisał(a)

Domi , a ja znów pytam . Proszę powiedz jakiej średnicy jest Twój płaczący buk ?

Mój buk ma obecnie ok 1.3 metra u podstawy.

wiedziałam , że znowu źle posadziłam, tak to jest jak się ufa info z netu gdzieś znalazłam, że ma mieć 70 cm średnicy i tak posadziłam , ale ktoś chyba pomylił promil ze średnicą . Dzięki Domi za info.
Sałatka Jo 18:34, 26 lis 2012

Do góry
Nie mam pojęcia, jak naprawdę się nazywa ta potrawa. Znam ją pod tą nazwą, a nazwa pochodzi od imienia osoby, która nam ją zawsze serwuje na babskich spotkaniach, tj. mojej koleżanki Joli (zwaną przez nas Jo).

Składniki:
- 1 opak. makaronu tagliatelle (ja robię z kokardkami),
- 1 słoiczek czarnych oliwek bez pestek,
- 1 mały słoik suszonych pomidorów (dajemy same pomidory, bez oleju),
- 1 słoiczek pesto zielonego.

Makaron gotujemy al dente, dodajemy pokrojone pomidory, oliwki, pesto.
Można dodać świeże liście bazylii (ja dodaję).
Oliwki mają tendencję do opadania na dno, więc przy nakładaniu potrawy trzeba zawsze grzebnąć z dna

Smacznego

Moja pierwsza hortensja w ogródku. 18:22, 26 lis 2012

Do góry
Cyklameny zakupione

i gwiazda też

Poczytałam blog Ani i jestem zachwycona
Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 18:14, 26 lis 2012

Do góry
BarbaraM napisał(a)
Jestem,jestem
Mój ogródek możesz zobaczyć "Szewc w dziurawych butach,czyli ogród ogrodniczki"
Jestem co jakiś czas,bo nie mogę się od Was uwolnić,tak mnie wciągnęło
Pracuję pomiędzy wierszami
Przesyłam ci letnią kompozycję na dobry humor

Pozdrawiam serdecznie

Basiu to ja przez przypadek ale dzisiaj u ciebie byłam,, nie zdążyłam nic napisać bo wtargnęłam na Ogrodowisko będąc w pracy .Zdjęć było jeszcze nie wiele ale oczka mi się uśmiechały do tego co ujrzałam Dla mnie to już cudo było nie ogród Widać rękę fachowca nawet schody z moich marzeń były ,jeśli się nie mylę to z podkładów kolejowych Ktoś mi takie obiecał ale jakoś zapomniał Mam miejsce u siebie na takie własnie schody ,nawet dwa miejsca.Zaraz odpiszę wszystkim i raz jeszcze pobiegnę do twego ogrodu .Widzę niezłą parę butów tylko szewca brak Śliczna kompozycja jak się zwą te niebieskie kwiatuszki ?Pięknie dziękuję za odwiedziny Jestem zaszczycona ,,prawdziwy ogrodnik na moim ściernisku to ogromna radość.Lecę bo zagadam cię na śmierć
Ogród na Cedrowej 17:57, 26 lis 2012

Do góry
A teraz się nie wystraszcie
To mój plan na wiosnę - jak go zagospodarować ??? Myślałam o trawach ale za bardzo nie mam koncepcji, musi też tu być trochę zielonego, czyli kulki bukszpanowe, cisy aby było zielono również zimą i wiosną

Ogród na Cedrowej 17:47, 26 lis 2012

Do góry

Moja największa pasja - ogród 17:42, 26 lis 2012

Do góry
Nie buro - tylko przyjemny spokój i bardzo ładny przyjemny spokój

Moja największa pasja - ogród 17:38, 26 lis 2012

Do góry
kasik778 napisał(a)
i jeszcze kilka

To jest śliczne i wcale nie bure, a balerina niebieska w szerokich spódnicach i wysoka do nieba też cudna.. ale już nie będę wszystkich fotek powtarzać...... Ciekawe ile na takeigo świetka trza by lampek kupić aby całą ubrać.. no i jak ją ubrać Ja co roku kupuję kolejne lampki bo drzewka coraz większe .. i nie chcę myśleć co będzie za kilka lat..... M lubi wieszać lampki i lubi jak świecą.... odbija sobie szaro-bure czasy komunistyczne
Połowa działki - czyli mam powoli dość 17:30, 26 lis 2012

Do góry

Witajcie !!!!! Hurrra mam znowu zdjecia bez mego informatyka bo nie przyjechał ale od czego się ma koleżanki i kolegów----choć nie bardzo wierzę że to będzie na długo ale to tak po cichutku-żeby nie zapeszyć.Tę jabłoneczkę wsadziłam w tym roku na wiosnę będzie piękna. Pozdrawiam
Ogród przydomowy - na zmiany gotowy... 17:30, 26 lis 2012

Do góry
anipla napisał(a)

Witaj Anito Wpadam z rewizytą. Bardzo lubię takie widoczki, będę zaglądać.
Pozdrawiam
Krowy, staw i my... 17:28, 26 lis 2012

Do góry
Marlenaa napisał(a)
Dzisiaj trochę zastanawiałam się nad tym zaznaczonym kawałkiem. Wstawiam w powiększeniu:

Kółka oznaczone jako 3 to thuje podobno brabant. Skoro już tu rosną (chociaż nie są duże, ostatecznie można przesadzić) to myślałam, że dosadzę kolejne i stworzę kawałek żywopłotu strzyżonego w kształcie "L" tak jak zaznaczyłam zieloną linią. Pomysł niby niezły tylko, że numerki 4 to borówka amerykańska, która potrzebuje słońca, a jak ją tak obsadzę to za jakiś czas będzie to mocno zacieniony kawałek W tej chwili ten kawałek to patelnia zresztą jak cała działka.
Więc może jednak zrobić tak i stworzyć jedną linię:

Chciałabym również posadzić obok borówek jeszcze jakieś krzaczki owocowe i stworzyć tu kącik owocowy.

Podsumowując, jeśli komuś będzie się chciało zerknąć na moje wypociny , to mam pytania:
1. Czy nie będzie za dużo cienia, jeśli thuje posadzę w jednej linii? (góra zdjęcia to południe, dół to północ)
2. Jakie owocowe krzaki byście polecili?

Z góry dziękuję za jakiekolwiek zainteresowanie.

Jeśli tuje wypuścisz na wysoko, to zacienią "4" czyli krzewy owocowe. Możesz tak zrobić pod warunkiem, że będziesz je strzyc. Albo posadź rząd borówek przy płocie, a "3" pionowo po prawej.
Borówek może być więcej. Z owocowych to najlepsze krzewy, polecam też poziomki. owocują cały sezon, może jeszcze trochę truskawek - miło je poskubać. Malin nie polecam.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies