Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Wilczy ogród 22:08, 08 maj 2022

Do góry
Mgduska napisał(a)
Oj, ale pęknie, ile koloru U Ciebie pięknie i bez, ale z kolorami to już przepięknie I fajny ten tłok w foliaku. I portret piesy piękny

Magda dziękuję za pochwały nie wiem ,czy na nie zasługuję -czar fotek po prostu

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 22:08, 08 maj 2022

Do góry
Kordina napisał(a)

Twój ogród jest niesłychany, klimatyczny, już samo oglądanie sprawia, że dobrze się "tam" czuję, jest wyczuwalna harmonia, artyzm i dobra twórcza energia właścicielki
Tak patrzę na Twoje mebelki, jakby ten sam producent co mojego dużego stołu. Świetne są.

No bardzo możliwe bo dużo tego w necie
Ogród dziękuje, ja też

Działka prawie w Borach Tucholskich 22:08, 08 maj 2022

Do góry
Całkiem nowy mimo, że stary. Po ogrodowiskowym remoncie (już prawie) 22:07, 08 maj 2022

Do góry

Wilczy ogród 22:07, 08 maj 2022

Do góry
Alija napisał(a)

Madziu, różaneczniki już kwitną???? Tak wcześnie??? Cudne są.

Alicja mam 3 sztuki PJ Elite ( chyba tak ta odmiana się zaczyna -one zaczynają pierwsze
chociaż teraz już dołączają powoli kolejne

Wilczy ogród 22:07, 08 maj 2022

Do góry
Kasya napisał(a)

To moje ulubione te pełne tulipany w żółciach
Miałam takie kilka lat temu, bardzo mi pasowały
Śliczne wiosenne widoki

Kasiu dziękuję za pochwały z każdym dniem rozkwitają kolejne i nawet nie przeszkadza mi to ,że są pomylone
Buziaki

Osiedlowy ogródek 22:05, 08 maj 2022

Do góry
Dziękuję Haniu

Też bym chciała mieć taki widok z okna
A jednak nie wszystkim mój ogródek się podoba...
Cały czas nie mogę zlokalizować osoby, która regularnie rzuca z balkonu resztki jedzenia: chleb, flaki od kiełbasy, kawałki salami, skórę od boczku...
Ostatnio siedząc w schowku pod balkonem widziałam jak coś leci z góry na mój warzywnik...to były skrawki surowego mięsa, masakra
Dziś poleciał kawał kantówki, akurat byłam w innej części ogrodu...na szczęście.
Obym nie dostała czymś w głowę, tfu, wtedy od razu wzywam policję.
Wczoraj sąsiad z innego wejścia przyszedł się przywitać i pochwalić, że ma taki ładny widok z balkonu i powiedział jeszcze, że słyszy komentarze innych "zazdrosnych starych pierduśnic" jak to określił, odnośnie mojego ogrodu

Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną 22:05, 08 maj 2022

Do góry
Rojodziejowa napisał(a)
Dobra, to tak jakby rozszerzajàc tą rabatę prawie białą… gdyby zrobić coś takiego:

Idąc od lewej:
Zimozielona kostka
Brzoskwinia - palmeta
Rabata biała z akcentami (zakreskowana czesc)
Na końcu białej rabaty w części szerszej jest świdośliwa. Przed nią kolejna kostka zimozielona, ale bardziej w formie dywaniku.
Tam gdzie aktualnie studnia wystaje zrobiłabym dłuższy podeścik wzdłuż którego dałabym rządek lawendy.

Edit: Co do roślin, to kusi mnie dać jeszcze kilka ciemnych irysów. Z fioletu jeszcze jedynie szałwia caradonna. Te irysy o fioletowych liściach też mi się podobają, ale za dużo by tego chyba już było.

Na pewno na rabacie będą: białe irysy, trzy różyczki Śnieżne całuski i piwonia Shirley Temple i powojniki na ścianach. Reszta się analizuje

Dosadź coś na późne lato i jesień. Wiosna jest ok. dobrze żeby rabata była ozdobą cały rok. Dobrze, że przełamiesz biel kolorem bo na tej białej ścianie biały może być słabo widoczny.

Pomysł na przedłużenie tej rabaty to dobry pomysł
Wzgórze chaosu 22:05, 08 maj 2022

Do góry
Iwonka napisał(a)
Wokół derenia dosadziłam kulki cisowe, na fotce jedna, obecnie trzy. Jasne trawki to hakone Naomi, są z tych mniejszych, ładnie zbierają się po zimie. Za nimi zawilce jesienne z lokalnej szkółki, z kilku przyjął się tylko jeden.
Niezawodne są za to zawilce z krakowskiego Ogrodu Łobzów, wszystkie dają radę.

Pod ławka bodziszek kantabryjski Biokovo, szybko stworzył ładny, zielony prawie przez całą zimę dywan. Po bokach kul cisowych bodziszek Rozanne, w tle róża Eden Rose. Cudna, wypatrzona u Abiko, zimę przetrwała w rewelacyjnej formie. Będzie szoł

Boże Iwonka jakie Ty masz piękne angielskie widoki, no dosłownie jak z angielskich ogrodów, cudne
Ogród z uśmiechem 22:04, 08 maj 2022

Do góry
I jeszcze jedna niespodzianka
Wczoraj, razem z tabunem około-warszawskich ogrodomaniaczek najechałyśmy ogród Iwonki (Inka74 - Przerwa na kawę).
Łoł to mało powiedziane. Niesamowite wrażenie kwitnących chyba 1600 cebul tulipanów.
Nasz Ogrodowiskowy Iwonkowy Keukenfof

To na zachętę, a po więcej zapraszam za chwilę do ogrodu: Przerwa na kawę. Przepraszam ale nie potrafię wkleić linku

Całkiem nowy mimo, że stary. Po ogrodowiskowym remoncie (już prawie) 22:04, 08 maj 2022

Do góry

Pszczelarnia 22:02, 08 maj 2022

Do góry
W szklarni nic na stałe, wysiewy i rozsady ciągle zmieniają miejsce

Orlaya

Fasolnik egipski

Driakiew

Rozmaryny małe

Cynie

Zieleń, drewno i antracyt 22:02, 08 maj 2022

Do góry

Bardzo ładne te kaliny, nie dziwię się, że je lubisz zapowiadają się ładne kwiaty a i listki mają ozdobne no i ta ściana z drewna, już kiedyś ją podziwiałam jeśli się nie pogniewasz to podkradnę Ci pomysł może jak będziemy zamawiać drewno na opał to taką malutką sobie wykombinuję
Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną 22:01, 08 maj 2022

Do góry
Rojodziejowa napisał(a)

Kupić Ci takiego? Sylwia, jasne że się przydadzą!!

Planu nie ma jeszcze bo błądzę we mgle na razie. Nie ma decyzji co do roślinek, to i nie ma jak planu rozrysować postaram się coś skrobnąć wieczorem.

Na razie jest tyle

A co myślisz o miniaturce różyczce? Ma wpisane wymiary 30x30 i jest bardzo zwarta. Ona by najdłużej chyba kwitła z całego zestawu.

Nie mam na razie gdzie posadzić Jak się odkopię to będę planować nasadzenia dalszeNa razie w łące tylko sadzę no i dla piwonii znalazłam jeszcze miejsce.

Moje doświadczenia z różami miniaturowymi są takie, ze one do doniczek sa skarlane, a jak posadziłam w grunt i to jeszcze podzieliłam bo w doniczce były trzy szt. to po kilku sezonach sięga mi do pasa, a kwiaty z roku na rok ma większe. Ale może nie ze wszystkimi tak się dziej, moja kupiona w markecie była w doniczce byłą miniaturowa w gruncie już nie jest jak dostała mocyMusisz wziąć taką ewentualność pod uwagę.
Całkiem nowy mimo, że stary. Po ogrodowiskowym remoncie (już prawie) 22:01, 08 maj 2022

Do góry

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 22:00, 08 maj 2022

Do góry
kasiek napisał(a)

Zauroczyłam się tymi żółtościami
Fiołkowa alejka bajkowa
Trawniczek zielony skoszony, jest perfekto
Akant perełka
W Dolinie Muminków 22:00, 08 maj 2022

Do góry
Ja mało ogrodowo pracuje, ale Mąż pracuje jak Mróweczka - będziemy mieli drugie stanowisko na auto. Sami zobaczcie jak prace się posuwają
Zdjęcia z serii było-jest. Jeszcze sporo prac zostało do zrobienia, ale efekt już widać
Pszczelarnia 21:58, 08 maj 2022

Do góry
Wiosna w szklarni

Brateczki przed wejściem

Akcesoria.
Ktoś pytał o tę plastikową "kuwetę" do wysiewów - to zakup z internetu. Sito Burgon & Ball przytargane z Anglii w walizce, a łopatka z lokalnego sklepu AGD, klocek dębowy do przyklepania ziemi po wysiewie, etykietki obok, ołówek pod ręką.

Perlit turecki, piasek polski, ziemia do rozsad produkcja własna, biohumus do podlewania i kosze z łyka angielskie

Całkiem nowy mimo, że stary. Po ogrodowiskowym remoncie (już prawie) 21:57, 08 maj 2022

Do góry
Troszkę tulipanów choć szału nie ma

Ogród Basi 21:57, 08 maj 2022

Do góry

I koniec spaceru.

Dzisiaj zdjęcia robiłam w trzech turach, z problemami. Pierwszy raz przerwałam z powodu rozładowanej baterii. Drugi raz z powodu braku miejsca na karcie.
Trzy razy wychodziłam do robienia zdjęć. Dlatego jest dużo zdjęć powtarzających się i w ogóle tyle ich napstrykałam.

Dziękuję za wspólny spacer wytrwałym.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies