Przepraszam, że dopiero teraz odpisuję, ale od 7.00 byłma na szkoleniu, dopiero wróciłam kilka minut temu i od razu pobiegłam do komputera, coby zobaczyć Wasze opinie
Danusiu, tam przy schodach są stożki z cisa, ale małe, podobnie jak ten na środku. Będę polować na większe i w razie czego te przesadzę w inne miejsce, a wsadzę większe, jeśli zdobędę.
Wiśnie (domyśliłam się od razu) byłyby super, tylko problem w tym, ze po prawej stronie z tej alejki będzie zjazd do garażu, no i chyba nieciekawie byłoby z taką przerwą w nasadzeniu.
A jak podsadzić potrójną lawendą? Wokół drzewek - kółeczko, czy w ogóle cały rząd potrójnie wzdłuż alejki? Podoba mi się taki pomysł. Lawenda biała, czy fiolet włączyć w te biele przedogródka?
witam, mam po raz pierwszy hortensje rabatowe i są liście większe niż kule. Jaka przyczyna, podlewalam odżywką do hortensji z zaleceniami na opakowaniu.
Proszę o poradę na przyszly rok, co źle a co dobrze.
Rabatowe - myślę że chodzi o ogrodowe, czyli Hydrangea macrophylla.
Wydaje mi się, że hortensje mają za dużo azotu, idą w liście, a fosforu i potasu za mało..
A jakie było podłoże dane do dołka podczas sadzenia. Może obornik? Wtedy to by wyjaśniało sprawę z azotem.
Jeszcze co do pompek. Jeśli to będzie trzy dziury to taka pompka nie wydoli nawet na jedną, wodą ledwo ledwo będzie leciała i nie będzie efektu. Trzeba zainwestować w lepszą pompę, bo chodzi o to żeby i wodę było widać i słychać.