Świetne dekoracje na O. człowiek się zachłyśnie i potem są efekty tego w realu, podoba mi się
Rozumiem ból dbania o wszystko, mnie już same kanty wykańczają, a o cięciu, sadzeniu, plewieniunie nie wspomnę pracuję więc nad stworzeniem buszu doskonałego żeby przynajmniej mniej plewić.
Joann, Twój trawnik "po zabiegu" ma się lepiej niż mój bez niego. Zieleń widać z daleka Świetnie masz! Lawenda szałowa. Jeżówka Albą bardzo ciekawa. Super efekt robi Ice Dance przed murkiem. Trzymam kciuki za kolejne pomysły
Cudne widoki, nie wiem, który zakątek ładniejszy. Piękne rdesty, jeżówki, bodziszki, parocja, trawy to oddzielna kategoria zachwytów.
Buczki jak w tym roku przyrosły!
O hakonechloa to już nic nie napiszę nowego, u Ciebie olbrzymy. Faktycznie, z bodziszkiem tworzą duet idealny.
A z czego ta ostróżka się wysiała, co było wcześniej? miałaś je tam?
Limelight u mnie w tym roku mają powyżej 1,5 metra. Szaleństwo.
Idealna kompozycja z tą brązową turzycą.
Limonkowe klimaty w donicach także bardzo udane.
Helen, szalejesz
Jestem ciekawa, kto jest sprawcą strat hortensjowych u Ciebie. Zawsze mi się wydawało, że to żelazne rośliny i nic ich nie bierze....
Hmm, Judith, bo ja chcę otulić się zielenią. Im mniej widocznych budynków, tym lepiej.
On już całkiem przyzwoicie wygląda. Drzwi trzeba jeszcze zrobić, ale to już nie jest takie pilne. Rosną tam cisy, które przysłonią go z czasem.
Sadzonek nie wyrzucaj, ona jest piękna ale chyba nie pod piwonie. Przed piwonie tak - jak ma się dużo miejsca.
Jolu, znając Twój ogród, wiem, że Twój warzywnik, to byłaby bombonierka. Chodzi za mną inspiracja z Twojego ogrodu. Róże 'Rosa de Resht' i 'Comte de Chambord' - oczywiście szukam miejsca i chyba nawet znalazłam. Czekam na jesień.
Róża Utersener Klosterrose podmarzła, a więc powojnik zdominował podporę.
Elu, tak wygląda rabata pękająca w szwach Jeżówki, gaury, lilie, czego dusza zapragnie
Piękny masz lipcowy ogród.
Gdyby jeszcze trochę deszczu spadło z nieba...
Madziu z lekkim opóźnieniem oglądam lipcowe, ale to co zobaczyłam, ... nie mam słów zachwytu. Nawet pod kolor nieba potrafisz rabaty ustroić. Napisz proszę, co tu kwitnie, czy to jeżówka Milky way? Bardzo lubię Twoje pomysły na połączenia na rabatach, ale sztuką jest jeszcze to wszystko spiąć w jedną całość. Tobie się udało znakomicie.
Najpierw foty przyjemne, cieszę się, że ta część już mnie zadowala. Bo ja wybredna jestem
Basen w przyszłym sezonie zmieni miejsce, będzie tam, gdzie teraz wybieg dla kur.
Ice Dance puszczają rozlogi, które trzeba wyrywać, żeby zachować kształt kepy, ale nie przeszkadza mi to jakoś. Lubię ja, daje wrażenie takiej świeżości na rabacie.