Witam serdecznie po powrocie z przepięknej Toskanii. Naładowałam akumulatory na długą zimę w Polsce Tam jeszcze trwa późne lato
Bardzo Wam dziękuję za miłe wizyty z życzeniami udanego wypoczynku, podczas mojej nieobecności.
Stęskniłam się już za moim domkiem, ogrodem, a także za Wami
Zaległości w wątkach chyba nie nadrobię, chyba że będę tylko zdjęcia oglądać
Mam mnóstwo pięknych zdjęć z podróży, z którymi chciałabym się podzielić. Zamieszczę wątek toskański w ogrodach na świecie, a tu na zachętę kilka fotek
Typowo toskańskie widoki
Winnice:
Urokliwe sklepiki z produktami typowo toskańskimi
Uliczki, przy których nie brakuje również zieleni:
bardzo mi sie podoba liliowiec od ciebie skoro teraz kwitł, w przyszłym roku będzie jeszcze więcej kwiatów
Irenko, cieszę się, że zakwitł jeszcze w tym roku
On bardzo obficie kwitnie, zresztą tamte też Myślę, że za rok wszystkie zakwitną i to niejednym kwiatem
Bardzo się cieszę, że Ci się spodobał Wysłałam Ci jeszcze chyba tego
Powiedz mi jak się nazywa ten żółty kwiatek. U mnie kwitną całe lato i końca nie widać, bardzo je polubiłam, bo nie są kłopotliwe. Pozdrawiam.
To jest nachyłek,latem kupiłam kępkę w doniczce,już podzieliłam na 5 części.kwitną przez cały czas,to bylina.
Bogusiu u mnie tak się nachyłek rozsiewa, ze jestem zmuszona bardzo go przerzedzać, ale kal kwitnie to daje tyle blasku mam tylko o pojedynczych płatkach, pięknie wyglądają pełne
Ten jest wieloletni,mam go po raz pierwszy...nie wiem czy się rozsiewa,ale jedną kępkę już podzieliłam na kilka.Pojedyńczy miałam jednoroczny,też ładnie kwitł {Złoty karzeł}.
Ostatnio jak byłam w Toruniu, weszłam na wieżę ratuszową i z wysoka można zobaczyć to czego nie widać z dołu.
Między dachami starych kamieniczek, ktoś urządził sobie taras, albo takie nieduże patio. Mnie się to bardzo podoba.
I tu taras jaki balkon, widać z niego dach sąsiadującej kamieniczki.
Widok na kościół św. Jana.
Toruńska Starówka z lotu ptaka wygląda ciekawie dawno nie byłam na zegarowej wieży, warto to naprawić, widzę, że wiele kamieniczek jest po renowacji, pięknie
Powiedz mi jak się nazywa ten żółty kwiatek. U mnie kwitną całe lato i końca nie widać, bardzo je polubiłam, bo nie są kłopotliwe. Pozdrawiam.
To jest nachyłek,latem kupiłam kępkę w doniczce,już podzieliłam na 5 części.kwitną przez cały czas,to bylina.
Bogusiu u mnie tak się nachyłek rozsiewa, ze jestem zmuszona bardzo go przerzedzać, ale kal kwitnie to daje tyle blasku mam tylko o pojedynczych płatkach, pięknie wyglądają pełne