Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mój kawałek raju II 15:23, 07 wrz 2012

Do góry
Gaura dla Noemi coby nie musiała szukać
Ogród w Holandii 15:19, 07 wrz 2012

Do góry
Moja przyszła rabata berberysowo-preriowa Na razie w doniczkach, ale to już ostatnie chwile

A tak przy okazji bardzo się ciesze, że kupiłam tego miskanta Sarabanda. Teraz zaczyna mieć piękne czerwone przebarwienia

No i to na razie wszystko. Powoli, ale do przodu
Ogród w Holandii 15:14, 07 wrz 2012

Do góry
No i konieczne jest kilka nowych obrazków, bo inaczej pomyslicie że wszystko zniknęło albo znowu sie w dziure zapadło

Tu na przykład kula bukszpanowa i kula chryzantemowa. Fajne takie dwie kule Lawenda juz po drugim pokosie

Róż drugie kwitnienie

Len ogrodowy/trwały ( Linum perenne ) 14:59, 07 wrz 2012

Do góry
szkoda,że ja swojego nie przyciełam byłby mocniejszy, a len jest śliczny, taki delikatny
Mój kawałek raju II 14:54, 07 wrz 2012

Do góry
finka napisał(a)

skończyłam podlewanie o 21.00, przytargałam potem z pod folii michę pomidorów, jeszcze jedna taka micha i pomidory się już skończą zostanie w folii sama papryka także jutro znowu robótka mnie czeka
A teraz przyjemna sprawa dzisiaj o 17.00 dostarczono mi 2 krzaki róży Briosa, śliczna byłam na ogrodzie dopiero jak wróciłam zrobiłam im zdjęcia

Aniu, świetnie zniosły transport...a szły 48 h z tego co widzę. Jak na róże rabatowe jestem zaskoczona ich zapachem

Co do pomidorów ja już nie daję rady ich jeść a przerabiać nie mam czasu. Codziennie też zbieram miseczkę koktajlowych i jeszcze tym jakoś daję radę, bo to taka przekąska w ciągu dnia zamiast różnych innych umilaczy podniebienia z zawartością cukrów prostych

A czy ktoś może potrzebuje ogórki ???

Marta jeszcze raz bardzo dziękuję za przesylkę a czy nie masz jakieś babci lub cioci co by Tobie te pomidory przerobiła?, a może sprzedawaj w punkcie, ludzie zapewne wolą takie nie pryskane
Len ogrodowy/trwały ( Linum perenne ) 14:54, 07 wrz 2012

Do góry
dzisiejsze fotki lnu...

kępa z nielicznymi kwiatami i licznymi owocami - suchymi torebkami z nasionami

i obok zielona kępa po wcześniejszym przycięciu...
Taki sobie ogród Beaty. 14:53, 07 wrz 2012

Do góry
coś w tym stylu bym widziała. może nie do końca tak, bo rysować tak źle

Początki w Kruklandii 14:38, 07 wrz 2012

Do góry
Juzia_G napisał(a)
Joasia tu Ci odpowiem żeby u Karoliny nie zaśmiecać
Serbów jeszcze nie mam...jeszcze
Rabaty przekopałam pół...i chwilowo mam dość!

o rzesz ty w mordę!

jakie zmiany u Ciebie! !!!

za dużo wolnego czasu?

ale cieszę się że działasz, mamy wszyscy na co popatrzeć

Justa bardzo Ci dopinguję
Taki sobie ogród Beaty. 14:36, 07 wrz 2012

Do góry
trochę nieudacznie mi wyszło, ale włącz wyobraźnię

3 kulki na pniu w kostce z bukszpanu, a w środku lawenda

lub

żółte - trawa Hakonechloa all gold (zobacz w grafice googli)
brązowe plamki - żurawka jakaś np.Georgia peach
jasne plamy w środku- wrzosy białe

nic nie umiem, nie znam się.... ale bardzo chcę 14:17, 07 wrz 2012

Do góry
romka napisał(a)

Witaj Romko. Jesteś w naciekwaszej fazie projektowania ogrodu, teraz to już będzie z górki, o ile uda Ci się uniknąć typowych dla początkujących, błędów. Ja w każdym razie zaliczyłam ich sporo.
Ciekawa jestem czy tuje już rosną? Dobrym pomysłem jest odgrodzenie się od części gospodarczej, ale rząd Szmaragdów może wyglądać bardzo monotonnie. Szczególnie zimą, kiedy to z tęsknotą popatruje się przez okna... Nie zaznaczyłaś ich na planie domu, ale pewnie są, wychodzące na część gospodarczą? No i bardzo podoba mi się ujęcie w projekcie dwóch starych lip. Są jak strażniczki ogrodu.

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 14:12, 07 wrz 2012

Do góry
Witaj Danusiu. Bukiet bardzo szykowny. Bardzo. Takich wspaniałości tylko pozazdrościć.
Danusiu powiedz proszę co tu sie pnie po siatce? Czy to bluszcz czy coś innego - też zimozielone?
A może to jakiś żywopłot?
Stary dom, zapomniany ogrod i ...ja na francuskiej ziemi 13:50, 07 wrz 2012

Do góry

Taki mały, a taki już ogrodowiskowy
KOmpozycja wymiata......... i jak sobie po takim kociaku nie porawic nastroju
Blaski i cienie nowego życia 13:42, 07 wrz 2012

Do góry

Ale pięknie Ci wyszło! Mnie się ostatnio na różowo bardzo podoba
Trawka ślicznościowa!!!
Kolorowe rabaty 12:54, 07 wrz 2012

Do góry
boguslaw_r_ napisał(a)

Od kilku dni kurz,pył i ulica jak po trzęsieniu ziemi, od 3 dni mam takie coś w wejściu i pana podglądającego mnie z koparki Nie idą mi zatem ani prace ogrodowe,ani smażenie tłuszczu na słońcu chociaż pogoda idealna do dzisiejszego ranka.Od 10 min widzę,że słonko powróciło i osuszy kwiatom płatki

Witaj Marcia, na takiego podglądacza to dobrym sposobem jest rurka i plastelina, chowasz się za domek lub przez okno za firaną, do rurki kulka z plasteliny i celujesz wydmuchując kulkę, zrób przy okazji zdjęcia obejrzymy podglądacza, będzie zabawa.

Bogusławie ten z koparki mnie podgląda nie trafie przez szybkę,a jak złazi to się do mnie odzywa więc nie mam jak )))))))
Już są przy końcu tuj to on musi być trochę dalej ze sprzętem swoim i nie ma już możliwości )))))))
Masz ty pomysły Boguś ))))))))))))))))))
Kolorowe rabaty 12:46, 07 wrz 2012

Do góry
Martek napisał(a)
Od kilku dni kurz,pył i ulica jak po trzęsieniu ziemi, od 3 dni mam takie coś w wejściu i pana podglądającego mnie z koparki Nie idą mi zatem ani prace ogrodowe,ani smażenie tłuszczu na słońcu chociaż pogoda idealna do dzisiejszego ranka.Od 10 min widzę,że słonko powróciło i osuszy kwiatom płatki

Witaj Marcia, na takiego podglądacza to dobrym sposobem jest rurka i plastelina, chowasz się za domek lub przez okno za firaną, do rurki kulka z plasteliny i celujesz wydmuchując kulkę, zrób przy okazji zdjęcia obejrzymy podglądacza, będzie zabawa.
Mój ogród - radością dla oczu, pokarmem dla duszy. 12:34, 07 wrz 2012

Do góry
Trawy się rozszalały.

Kiedyś będzie tu pięknie ... 12:17, 07 wrz 2012

Do góry
No i nadrobiłam wszystko. Gratulacje zaległe z okazji 600- i 700-setki

Buziole
Mój ogród - radością dla oczu, pokarmem dla duszy. 12:14, 07 wrz 2012

Do góry
Lato jeszcze nie odpuszcza

Figa raczej nie dojrzeje. Chyba za mało słońca.

Mój ogród - radością dla oczu, pokarmem dla duszy. 12:06, 07 wrz 2012

Do góry
Zakwitły astry, więc jesień już zagościła na dobre w ogrodzie.

Rozchodnik też już w jesiennych szatach

Wrzosy coraz piekniejsze

Ogród do kwadratu 12:04, 07 wrz 2012

Do góry
Super, że jesteś Magnolio
Dalej jest koniec działki - i ogrodzenie. Zaraz z prawej strony tej elki rośnie bycza, krzywa brzoza. Wygląda to tak:

Teren jest do wyrównania. Wezmę się za to w tym tygodniu. Mam nadzieję, że uda mi się. Czy w szkółkach można kupić serby wysokie na 2,5 - 3m? Orientujesz się co do ceny? A może w tym zakątku jeszcze coś zmienić/dosadzić? Trawy, horti pnącą na słup?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies